Poveži se s nama

Vijesti

FOTO ‘Fićo fan klub Zagreb 2010’ posjetio Veliku Goricu

Objavljeno

18.05.2019. Velika Gorica. ‘Fićo fan klub Zagreb 2010’ u našem gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Promotivnom vožnjom, 10. po redu, ‘Fićo fan klub Zagreb 2010’ jučer je obilježio svoj 9. rođendan. Cjelodnevno druženje vlasnika i ljubitelja legendarnih fićeka počelo je jučer u 7 sati, a u 7:30 sati kolona je krenula u obilaženje Zagreba (Zeleni val, HDLU, Zrinjevac, Gundulićeva, Ilica, Mesnička, Gornji grad, Katarinin trg, Jezuitski trg, Kaptol), Lučkog, Stupnika i Velike Gorice. U turopoljsku metropolu kolona malih oldtajmera stigla je u ranim poslijepodnevnim satima i zadržala se do 16:30 sati.

18.05.2019. Velika Gorica. ‘Fićo fan klub Zagreb 2010’ u našem gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prva gorička lokacija bila im je Tržni centar odnosno Caffe bar Lira gdje je uslijedilo zajedničko fotografiranje i okrijepa. Kolona fićeka sa registarskim oznakama Zagreba, Rijeke, Osijeka i Novog Mesta preselila se nakon toga na plato ispred Pučkog otvorenog učilišta. Znatiželjnici su obilazili vozila koja su svojevremeno bili ljubimci svojih vlasnika te su kod starijih prolaznika budila razna nostalgična sjećanja.

18.05.2019. Velika Gorica. ‘Fićo fan klub Zagreb 2010’ u našem gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kolona fićeka iz Gorice odvezla se prema Jarunu gdje je nastavljeno druženje uz klopu, cugu i pjesmu.

Galerija fotografija

Sport

Ines Grdenić prvakinja Hrvatske, Mia Mijović brončana

Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo

Objavljeno

on

Ovog vikenda u Zagrebu se održava  seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao dvije predstavnice.
Prvog dana (subota 17.travnja) Ines Grdenić i Mia Mijović su nastupile u kategoriji -50kg i ostvarile odličan rezultat. Mia je osvojila brončanu medalju, dok je Ines nakon tri vrhunski odrađene borbe osvojila zlatnu medalju.
-Klub je ponosan vidjeti obje članice na postolju te im ovim putem čestitamo! – poručili su iz kluba.
Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču koje se održava u svibnju, a Mia nastavlja pripreme po planu i programu U21 reprezentacije jer Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je u kolovozu u Finskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili ekološku sliku grada

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom

Objavljeno

on

Od malih nogu važno je kod djece razvijati dobre navike i svijest o očuvanju prirode. Bliži nam se Dan planeta Zemlje, 22.travnja i tim povodom poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili su jučer ekološku sliku svoga grada, odnosno sliku ekološke osviještenosti sugrađana.

-Djeca su razmijenila svoja iskustva u odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način te su uočila probleme s kojima se suočavamo u smislu onečišćenja i zaštite okoliša. Prošetali smo gradom Velikom Goricom i uočili kako se u našem gradu odvojeno sakuplja otpad, naučili što je recikliranje, a što oporaba, uočili načine sakupljanja otpada na kućnom pragu, u kvartovskim spremnicima, na zelenim otocima i u reciklažnom dvorištu, koje smo na kraju i obišli, te vidjeli mnogi prvi put u životu. Saznali smo što se u koji spremnik odlaže i u što se prerađuje sakupljena sirovina. – kažu iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom, građani su imali priliku to uočiti, a Turovci su bolje upoznali svoj grad.

Galerija fotografija:

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”

Nastavi čitati

Vijesti

Ne vozite više od dopuštene brzine, policija će spremno čekati prekršitelje!

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

Objavljeno

on

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su novi nadzor u prometu. Od ponedjeljka, 19 travnja do nedjelje, 25. travnja 2021. godine nadzirat će i sankcionirati prekoračenja brzine kretanja vozila.

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

-Prilikom provođenja akcije uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu uz obavezno alkotestiranje svih zaustavljenih vozača, tehničkoj ispravnosti vozila, nepropisnom pretjecanju, upravljanju prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršajima mladih vozača, korištenju sigurnosnog pojasa (vozača i svih putnika), zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje i ostalim prekršajima. – kažu iz PUZ-a.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno