Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Evo kako izgleda dvorana u Novom Čiču, bit će završena već za mjesec dana

Objavljeno

Nakon što je početkom rujna otvorena dugo očekivana škola u Novom Čiču vrijedna 30 milijuna kuna, učenici još nestrpljivo čekaju i otvorenje školske dvorane. Radove je danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić sa zamjenikom Ervinom Kolarcem, najavljujući kako će objekt službeno biti otvoren najkasnije do Dana grada Velike Gorice, 13. prosinca.

„Dvorana će biti otvorena sa svim pratećim sadržajima. Građevinski radovi još uvijek traju, izuzetno smo zadovoljni dinamičkim planom koji se poštuje, osobito kvalitetom radova. Sada vidimo koliko je ovo dobar projekt te da je u pitanju najmoderniji kompleks u Hrvatskoj“, rekao je Barišić.

Većina radova na dvorani je završena, u tijeku je postavljanje sportskog poda i zvučne izolacije. Glavna nadzorna inženjerka Katarina Galić ističe kako su već završeni kabineti i sanitarni čvorovi, a da će u potpunosti svi radovi biti gotovi do kraja idućeg mjeseca.

„Za sada nema nikakve prepreke da dvorana bude u punoj funkciji već 1. prosinca. Nadamo se da neće biti mraza i leda te da ćemo na vrijeme završiti atletsku stazu i bacalište jer to sada ne možemo s obzirom da nam taj prostor sada služi kao manipulativna površina za obavljanje radova“, kaže Galić, otkrivši kako im je posao zadnje vrijeme dosta stresan.

„Dinamički plan je bio vrlo napet, međutim, do sada je na vrijeme ostvarivan. Manji problemi koji su se događali bili su rješavani u hodu, zahvaljujući dobroj suradnji izvođača i investitora“, dodala je inženjerka Galić.

Za učenike, sportaše i rekreativce

Unutrašnji dio dvorane ima 745 četvornih metara, dok je njezin dodatni prostor u kojem je i garderoba raspoređen na 400 četvornih metara. Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec napominje kako će dvorana osim za učenike, biti otvorena za sve, od sportaša, do rekreativaca.

„Važno je reći da će nakon nastavnog procesa dvoranu moći koristiti sportske udruge koje gravitiraju s ovog područja, a to je nekoliko mjesnih odbora. Na kvalitetan način će moći upotpunjavati svoje slobodno vrijeme. Prostor će biti na raspolaganju gotovo 24 sata“, rekao je Kolarec.

Vrijednost dvorane je 14 milijuna kuna. Grad je financira sa 60 posto, a Županija sa 40.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno