Poveži se s nama

Gospodarstvo

FOTO Ekonomska škola domaćin na manifestaciji WorldSkills Croatia 2019

Objavljeno

28.03.2019. Zagreb – Državno natjecanje učenika strukovnih škola ‘WorldSkills Croatia 2019’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Državno natjecanje učenika strukovnih škola, trodnevna manifestacija (26. do 28. ožujka) ‘WorldSkills Croatia 2019’, na Zagrebačkom velesajmu završeno je danas proglašenjem zvaničnih rezultata. Najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe organizirala je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Više od 580 učenika natjecalo se u 44 discipline u kojima su prezentirali svoje kompetencije, demonstrirali vještine (skills) potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje te je veliki broj njih izlagao svoje radove na smotrama.

28.03.2019. Zagreb – Državno natjecanje učenika strukovnih škola ‘WorldSkills Croatia 2019’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ekonomska škola Velika Gorica bila je škola domaćin natjecanja u disciplini Računovodstvo, u kojem je njena predstavnica bila učenica Ana Kovačić (mentorica Višnja Stepanić, prof.). U disciplini Poduzetništvo natjecao se trio Karla Houdek, Patricija Cvetnić i Paula Čunčić (mentorica Jadranka Čejić, prof.). Na Smotri i sajmu Vježbeničkih tvrtki ekipu Ekonomske škole činili su Antonia Grubelić, Nika Janković i Patrik Ćubela (mentorica Jadranka Čejić, prof.). Prezentirali su svoj video uradak BioBar (Priroda stvara, mi oblikujemo).

28.03.2019. Zagreb – Državno natjecanje učenika strukovnih škola ‘WorldSkills Croatia 2019’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Marin Čuljak, prof. koordinirao je sve radnje da bi domaćinstvo Ekonomske škole bilo na najvišoj razini, a tijekom natjecanja asistirali su mu: Jelica Kelava, prof., Gordana Svekrić, prof., Igor Skupnjak, prof. i ekipa učenica iz njihove škole.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno