Poveži se s nama

Crna kronika

FOTO Drskost provalnika nema granica! Dvije provale prošlog vikenda u Ekonomskoj školi

Objavljeno

Dvije provale su izvedene u Ekonomskoj školi u noćima petak/subota i subota (26.02)/nedjelja (27.02.). Prema riječima ravnateljice Vesne Brkljačić, provale su bile ciljane: ”U prvoj provali obijena je samo jedna učiona i otuđen je jedan laptop. Prigodom druge provale provalnik je nasilno izvana ušao u 7 prostorija i odnio ‘samo’ dva laptopa. Kažem ‘samo’ dva laptopa, jer ih više nije ni bilo. Da ih je bilo više, najvjerojatnije bi svi bili i odneseni. Očito su lopova zanimali samo laptopi, jer ostala tehnička roba nije dirana. Sumnjamo da provalnik dobro pozna našu školu, jer je vješto izbjegao da ga snime nadzorne kamere. Naime, kamere su u hodniku i da je izašao iz bilo koje prostorije u hodnik bio bi snimljen. Svih sedam prostorija je obijeno s vanjske strane, znači, lopov je ulazio i izlazio kroz prozor. Otuđenjem laptopa učinjena nam je višestruka šteta, izgubili smo dokumentaciju i arhivu pohranjenu na laptopima, odnosno izgubili smo sredstva za rad. Policija je bila i u subotu ujutro i u nedjelju ujutro, sastavili su zapisnik, a danas su došli po serijske brojeve laptopa.”

29.01.2019. Velika Gorica – Dvije provale u Ekonomskoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas je u međusmjeni održan sastanak svih djelatnika Ekonomske škole, ravnateljica ih je upoznala s neugodnom situacijom nastalom nakon provala i apelirala da svi zajedno pojačano povedu računa o sigurnosti školske imovine.

Galerija fotografija

Crna kronika

U požaru kuće u mjestu Barbarići Kravarski poginula jedna osoba

Više informacija očekuje se nakon očevida

Objavljeno

on

Muškarac (62) poginuo je u požaru koji je u sinoć u 22,20 sati buknuo u kući u Ulici Duga u mjestu Barbarići Kravarski, izvijestila je zagrebačka policija. Nakon što su susjedi uočili požar, iz kuće su iznijeli 62-godišnjaka gdje je, nažalost, preminuo.

Požar su na terenu gasili DVD Kravarsko i JVP Velika Gorica, a tek su oko 2 sata uspjeli ugasiti buktinju.

Za sada se ne zna što je uzrok požara, a više informacija očekuje se nakon očevida.

Foto: DVD Kravarsko/Facebook.com

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio pod zabranom pa zaradio kaznu veću od 15 tisuća kuna

Uhićen je i prepraćen na općinski sud

Objavljeno

on

Kad je sjeo za upravljač vozila 34-godišnjak nije niti slutio kako će ga ta vožnja skupo stajati. Naime, muškarac je odlučio voziti automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na njegovu nesreću, tijekom redovite kontrole prometa zaustavila ga je policija.

– Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno