Poveži se s nama

Crna kronika

FOTO Drskost provalnika nema granica! Dvije provale prošlog vikenda u Ekonomskoj školi

Objavljeno

Dvije provale su izvedene u Ekonomskoj školi u noćima petak/subota i subota (26.02)/nedjelja (27.02.). Prema riječima ravnateljice Vesne Brkljačić, provale su bile ciljane: ”U prvoj provali obijena je samo jedna učiona i otuđen je jedan laptop. Prigodom druge provale provalnik je nasilno izvana ušao u 7 prostorija i odnio ‘samo’ dva laptopa. Kažem ‘samo’ dva laptopa, jer ih više nije ni bilo. Da ih je bilo više, najvjerojatnije bi svi bili i odneseni. Očito su lopova zanimali samo laptopi, jer ostala tehnička roba nije dirana. Sumnjamo da provalnik dobro pozna našu školu, jer je vješto izbjegao da ga snime nadzorne kamere. Naime, kamere su u hodniku i da je izašao iz bilo koje prostorije u hodnik bio bi snimljen. Svih sedam prostorija je obijeno s vanjske strane, znači, lopov je ulazio i izlazio kroz prozor. Otuđenjem laptopa učinjena nam je višestruka šteta, izgubili smo dokumentaciju i arhivu pohranjenu na laptopima, odnosno izgubili smo sredstva za rad. Policija je bila i u subotu ujutro i u nedjelju ujutro, sastavili su zapisnik, a danas su došli po serijske brojeve laptopa.”

29.01.2019. Velika Gorica – Dvije provale u Ekonomskoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas je u međusmjeni održan sastanak svih djelatnika Ekonomske škole, ravnateljica ih je upoznala s neugodnom situacijom nastalom nakon provala i apelirala da svi zajedno pojačano povedu računa o sigurnosti školske imovine.

Galerija fotografija

Crna kronika

Policija apelira: Zaključavajte kuće i noću

Objavljeno

on

Razlog za ovaj apel dogodio se prošlog tjedna – čak dva puta. Naime, u Velikoj Kosnici iz otključanih kuća nepoznati počinitelji su ukrali novčanike. Prva krađa dogodila se s 26. na 27. srpanj kada je lopov iz otključane ljetne kuhinje, u kojoj je u to vrijeme spavao oštećeni 45-godišnjak, ukrao novčanik s dokumentima i udaljio se u nepoznato.

Druga krađa dogodila se u ponedjeljak 27.srpnja, također u noćnim satima, gdje je nepoznati počinitelj došao do otključane kuće u vlasništvu 59-godišnjaka te iz prizemlja ukrao novac, kratke hlače, tenisice i jednu manju torbu.

“Zaključavajte kuće jer živimo u nekom drugom vremenu i stare navike više ne vrijede. U oba slučaja vlasnici su bili u kući, ali je kuća bila otključana, što je pogrešno.” – poručio je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ukrao oplate za tunele, vjerojatno će ih prodati pod staro željezo

Pojedinačno, elementi vrijede koliko i željezo prilikom otkupa, no zajedno cijena im je jako visoka

Objavljeno

on

Nepoznati lopov opljačkao je tijekom vikenda, između 18. i 21. srpnja, tvrtku iz Zagreba koja koristi prostor tvrtke Hidroelektra u Novom Čiču. Provalnik je odstranio lance i lokote s vrata, ušao unutra te iz dvorišta ukrao više elemenata metalnih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu, točnije oplate za tunele.

– Vrijednost je dosta teško procijeniti jer pojedinačno ukradeni elementi nemaju vrijednosti osim svoje težine. Da su ukradeni svi elementi, šteta bi bila jako visoka. Ovih nekoliko elemenata su ukradeni isključivo kao sekundarna sirovina, odnosno željezo jer komad teži i 500 kilograma – objasnili su iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Opelom naletio na moped i teško ozlijedio vozača

Objavljeno

on

S teškim ozljedama prošao je 47-godišnji motociklist kojega je jučer nešto prije 17 sati udario automobil. Kako javlja policija, 51-godišnjak koji je vozio Opel Ulicom matice hrvatske, kod raskrižja s Trgom maršala Tita krenuo se prestrojavati u lijevu traku, a da pritom nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tako je naletio na moped marke Piaggio koji je vozio 47-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen dok je vozač automobila lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Iako tu informaciju policija nije odmah objavila, nego ju tek naknadno potvrdila, na mopedu je bilo i dijete koje je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

Nastavi čitati

Reporter 395 - 30.07.2020.

Facebook

Izdvojeno