Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Cityportal u policijskoj akciji: Znate li gdje im je radar?

Objavljeno

Zbog učestalih prometnih nesreća, velikogorički plavci na svakome su koraku. Multanova je u pogonu non-stop, a laser i znak ‘stop’ u ruci, policajcu sve češći rekviziti. Jedan je vozač pred našim očima ‘pao’ kod nadvožnjaka na izlazu iz Gorice.

 

„Vozili ste 108 km/h, a ograničenje je ovdje 80 km/h. S obzirom da se na brzinu preko 100 km/h tolerira 10 posto, računa se kao da ste vozili 97,2 km/h. Za prekoračenje brzine od 17,2 km/h izvan naselja, propisana je kazna od 500 kuna“, pojasnio je prometni policajac Almir Mehmedagić.

 

Dan s policijom (7)

 

Vozača je prekršaj na kraju stajao upola manje jer je plativši kaznu na licu mjesta dobio popust od 50 posto, što inače vrijedi i za plaćanje kazne u roku tri dana.

 

„Prekršitelju koji ne plati kaznu u roku tri dana izdaje se obavezni prekršajni nalog putem kojeg ima rok od osam dana plaćanja dvije trećine od te izrečene kazne“, kazao nam je policajac.

 

Dan s policijom (20)

 

Policajcu na motoru ništa ne promakne

 

Nikad ne znate kada će vam za vrijeme vožnje dojuriti policajac na motoru. Ivici Šabiću ne promakne niti jedan prekršaj. U nepreglednom nizu vozila na Zagrebačkoj ulici, ugledao je kombi koje se nije zaustavio na znak stop.

 

„Promet je iz suprotnog smjera već krenuo kada je gospodin izletio na glavnu prometnicu. Uključivao se u promet, a da nije stao na prometni znak stop“, kazao je Šabić.

 

Dan s policijom (28)

 

Vozača je zaustavio nakon raskrižja i izrekao mu kaznu od 500 kuna. I on će, međutim, kao i prethodni vozač biti kažnjen s 250 kuna, ako će jasno taj iznos uplatiti u roku tri dana kako je i najavio.

 

‘Vozio sam po propisu kao i uvijek’

 

Nadzor je brzine, koliko ste vozili?, pitali smo jednog zaustavljenog vozača.

 

– Vozio sam po ograničenju, 45 km/h i uvijek toliko vozim ovom cestom. Jel vam možda netko od vozača signalizirao da je u blizini policija? Ne, ja idem na trening i vozim oprezno. Vezan sam, a po propisu je i sve ostalo – rekao je i nastavio vožnju.

 

Dan s policijom (15)

 

Osim nepropisne brzine, razgovor mobitelom za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa i prijevoz djece bez sjedalica najčešći su prekršaji Velikogoričana. Policija upozorava na još jedan, a što posljednje vrijeme sve češće kažnjavaju, također s 500 kuna.

 

„Posebnu pozornost skrećemo putnicima koji sjede na stražnjem sjedalu da koriste sigurnosni pojas jer u protivnom prilikom težih prometnih nezgoda mogu stradati“, napomenuo je Ivica Šabić.

Dan s policijom (8)

Pazite na ‘mrtvi kut’

 

Nesreće su česte i zbog neprovjeravanja takozvanog ‘mrtvog kuta’, prilikom čega uglavnom stradavaju motoristi i biciklisti kojih je dolaskom toplijih dana na cestama sve više.

 

„Jednostavno čovjeka ne vidite ako se ne okrenete preko svoga, ovisno da li lijevog ili desnog ramena. To bi posebno trebalo paziti, pogotovo što se tiče motocikala koji mogu stići velikom brzinom prilikom čega dolazi do prometnih nesreća.“, upozorio je Almir Mehmedagić.

 

‘Prevencija, a ne punjenje proračuna’

 

Svrha brojnih akcija nije kažnjavanje i punjenje državne blagajne, već prevencija, priča nam policajac.

 

„Nije cilj to što ljudi misle punjenje proračuna. Sve te akcije provode se preventivno. Ciljano se nalazimo na pozicijama koje su mrtve točke, gdje se događa najviše prometnih nesreća i to su osnovni kriteriji“, dodao je Mehmedagić.

Dan s policijom (2)

Trenutak nepažnje – i prazan novčanik!

 

Nakon dana provedenog s policijom i sami smo se uvjerili kako je nemoguće predvidjeti gdje bi se mogao naći njihov radar ili policajac na motoru. Dovoljan je samo trenutak nepažnje da ostanemo praznog novčanika.

 

A da je to doista tako uvjerite se u nedjelju od 10 sati na Jabuci TV, kada je na rasporedu naša televizijska emisija City PULS.

 

Galerija fotografija:

 

CityLIGHTS

Pumptrack staza otvorena, stižu klupice i voda, a onda i staze za rolanje i skateboard

Majstori iz Slovenije svojim su vještinama obogatili otvorenje velikogoričke pumptrack staze, a v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar najavio je kako slijedi i nastavak ovoga projekta

Objavljeno

on

Čim je dovršena i puštena u funkciju, pumptrack staza postala je omiljeno okupljalište goričke djece. Smještena pokraj terena Panadić Sporta, u blizini dvorane i stadiona, praktički od prvog trenutka pokazala se kao veliki dobitak za naš grad. U subotu prijepodne staza je i službeno otvorena.

– Iznimno nas veseli što se odmah pokazalo da je ovaj projekt pun pogodak. Za to je dovoljan samo jedan pogled na ovu stazu, gdje djeca uživaju od ranoga jutra i znaju sve do navečer čekati svoju priliku da se provozaju – zadovoljno je konstatirao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, pa dodao:

– Ova pumptrack staza prva je faza, a u drugoj dolazi skate staza i staza za rolanje, odmah pokraj. U to idemo čim otkupimo jednu privatnu česticu, pa očekujem da ćemo sljedećeg proljeća otvoriti i taj, drugi dio ovog projekta. Sve skupa proteže se na 1700 metara kvadratnih, što ovu pumptrack stazu čini najvećim u Hrvatskoj i trećim u Europi. I nećemo stati s obogaćivanjem sadržaja za rekreaciju u našem gradu, osluškivat ćemo potrebe sugrađana i nastaviti u istom ritmu.

Cijena cijele ove priče je oko 750 tisuća kuna, no slijedi i nadogradnja ovog rekreacijskog centra. U planu je postavljanje klupica i pitke vode odmah uz stazu, a sljedeći korak bit će i sanitarni čvor.

– Smatramo to neophodnim za sportsko-rekreacijski sadržaj ovakve vrste. Ja se baš i nisam usudio provozati po ovoj stazi kad sam vidio koliko je zahtjevna, nisam dovoljno hrabar, ali vjerujem da će moj šestogodišnji sin za koju godinu uživati u ovome – sa smiješkom je govorio Ačkar pa naglasio:

– Još jednom moram apelirati na korisnike da koriste zaštitnu opremu, staza je vrlo izazovna i potreban je maksimalan oprez. Sigurnost mora biti ispred svega!

Otvaranje staze obogatilo je i društvo koje je u svemu tome malo duže nego Goričani. U Sloveniji je ova priča puno brže zaživjela, a glasnogovornik gostiju iz Ljubljane bio je Miha Glavič:

– Došli smo ovdje da otvorimo ovu vašu stazu i damo vašoj djeci neko osnovno znanje o našem sportu. Riječ je o interdisciplinarnom sportu, budući da u njemu mogu sudjelovati i romobili, i BMX-i, i skateboardi, i role, i mladi, i stari… U Europi i svijetu ovo je veliki hit, zato mi je posebno zadovoljstvo što smo danas ovdje, što se možemo zabavljati i natjecati. Kod ovakvih, asfaltiranih staza, prednost je što se ne mora previše održavati, za razliku od zemljanih. Ovo može biti zabava za sve još dugo godina!

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO: Dječje radosti na asfaltnom pumptrack poligonu

Objavljeno

on

21.03.2021. Velika Gorica. Pumptrack poligon za dječje radosti. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Veliki broj djece uživao je jučer (nedjelja, 21.ožujka 2021.) na novoizgrađenom pumptrack poligonu. Ponekad se činilo da je više djece (i roditelja) u ‘čekaonici’ na početku poligona, nego biciklista i ostalih malih rekreativaca na stazi. Izgledalo je u nekim trenucima da vlada nered na asfaltnoj površini, ali to je samo privid, jer svako dijete vozi svoju rutu. Grupa od 7-8 dječaka imala je čak nekakvu svoju fešticu – pjesma, pizza i sokovi.

21.03.2021. Velika Gorica. Pumptrack poligon za dječje radosti. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pumptrack je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Iskoristite zaboravljeno bogatstvo: Dođite na besplatnu procjenu u otkup zlata Auro Domus Velika Gorica

Dođite u poslovnicu Auro Domusa u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 15 i iskoristite mogućnost besplatne procjene

Objavljeno

on

Autor

Građani Velike Gorice često su bogatiji nego što misle! Na tavanima, u podrumima, u ladicama ormarića u spavaćim sobama skrivaju se predmeti koje je vrijeme učinilo iznimno vrijednima. Radi se o zlatnom nakitu i drugim predmetima od zlata i srebra. To mogu biti zlatni satovi, zlatni zubi i zubni lim, zlatnici i srebrnjaci, srebrnina i srebrni pribor za jelo… Sve što je napravljeno od plemenitih metala u proteklih 20 ili 30 godina doživjelo je značajno povećanje svoje vrijednosti.

Mnogi građani Velike Gorice to su već saznali i svoje bogatstvo unovčili u poslovnicama za otkup zlata. Auro Domus jedini je hrvatski profesionalni lanac specijaliziran upravo za tu djelatnost. Zahvaljujući činjenici da ima više od stotinu poslovnica diljem Hrvatske, dostupan je gotovo u svakom kutku naše zemlje. Pa tako i u Velikoj Gorici!

Auro Domus od svojih početaka klijentima nudi najpovoljnije cijene otkupa zlata, isplatu u gotovini i besplatnu procjenu. Upravo to učinilo ga je prvim izborom za sve građane koji žele „podebljati“ svoj kućni budžet isplatama koje se mjere u tisućama, a ponekad i u desecima tisuća kuna.

Besplatna procjena pritom je idealan način za provjeru vrijednosti svog starog nakita i drugih predmeta od zlata i srebra. Demodirane ogrlice, slomljene narukvice, naušnice izgubljenog para i prstenje koje nitko ne nosi mogu vam donijeti pravu financijsku „injekciju“ koja će predstojeće mjesece učiniti puno ugodnijima.

Stoga dođite u poslovnicu Auro Domusa u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 15 i iskoristite mogućnost besplatne procjene. Dobiveni iznos ne obvezuje na prodaju. Dakle, ništa ne košta, a puno toga može donijeti!

Zbog velikog interesa građana, Auro Domus ima i besplatni info-telefon, pa se sve informacije mogu dobiti pozivom na 0800 73 72.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno