Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Blagdan Velike Gospe u Pokupskom

Objavljeno

 

Procesijom od Župnog dvora do zgrade Općine Pokupsko i natrag prema Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije započela je službena manifestacija slavljenja Velike Gospe. Povorku su činili barjaktari svih mjesnih odbora, ministranti i katolička mladež koja je nosila Gospin kip, svećenici, visoki politički dužnosnici, načelnik Općine Pokupsko, svi članovi Općinskog vijeća, uzvanici i veliki broj vjernika.

Kako je procesija jedinstven obred osobite pobožnosti te izraz vjerskog i kulturnog identiteta nekog mjesta, tako i veliki broj mještana Općine Pokupskog želi sudjelovati u velikoj povorci vjernika i na taj način slaviti blagdan Velike Gospe. Misno slavlje u posve ispunjenoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (ispred i okolo crkve nalazilo se više vjernika nego u crkvenom prostoru) s početkom u 11 sati predvodila su tri svećenika.

Galerija fotografija

Vijesti

Za vikend nova akcija prometne policije

Kažnjavat će prekršaje koje nazivaju ‘četiri glavne ubojice u prometu’

Objavljeno

on

Gorička prometna policija najavila je novi preventivno-represivnu akciju. Od sutra do ponedjeljka ujutro, posebno u popodnevnim i noćnim satima, policija će kontrolirati vozače. Posebnu pažnju obratit će na alkoholizirane, prebrze vozače te one koji ne koriste pojas ili neporpisno koriste mobitel tijekom vožnje.

– Akcija će biti usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kazali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Velikogoričanin Siniša Silaj najavio prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb

Objavljeno

on

Velikogoričanin Siniša Silaj najavio je za petak, 31. srpnja, od 11,30 do 13 sati mirni prosvjed. Hodanjem nogostupom ispred Centra za socijalnu skrb Velika Gorica pokazat će svoje nezadovoljstvo radom Centra u slučaju njegove malodobne kćeri. Silaj u svome pismu navodi kako je sporazumni razvod braka na kraju rezultirao uključivanjem socijalne službe i policije u cijeli slučaj, a smatra da sustav nije učinio dovoljno da zaštiti njegovo dijete.

– Spreman sam poginuti za pravdu i istinu. Ne bojim se lokalnih “šerifa”! Najavio sam prosvjed i pozivam vas da mi se priključite kako bi spriječili zlostavljanje ne samo mog djeteta već i ostale djece koja se nalaze u sličnim pogubnim situacijama – poručio je Silaj.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Gorica nema novih slučajeva, u županiji jedan novooboljeli

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije jedna je novozaražena osoba. Jedini novi slučaj u protekla 24 sata bilježi područje Dugog Sela. U Velikoj Gorici i susjednim općinama nema novih slučajeva koronavirusa, što znači da je i dalje aktivno 12 slučajeva.

– Apeliramo na sve stanovnike županije da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno