Poveži se s nama

Vijesti

FOTO 300 umirovljenika obilježilo Majčin dan

Objavljeno

Umirovljenici su danas obilježili Majčin dan feštom u restoranu ”Za vašu dušu” u Okuju. U organizaciji Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice druženju na njihovom tradicionalnom mjestu odazvalo se skoro 300 umirovljenika iz 22 gradske podružnice: Kurilovec I, Vukovina, Kurilovec II, Gradići, Šiljakovina, Buševec, Rakitovec, Mraclin, Novo Čiče, Kobilić, Šćitarjevo, Staro Čiče, Velika Gorica, Donja Lomnica, Gornja Lomnica, Kosnica, Lukavec, Mala Buna, Mičevec, Strmec Bukevski, Turopolje i Velika Mlaka.

15.05.2019. Okuje. Uduga umirovljenika Grada Velike Gorice obilježila Majčin dan. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predsjednica Udruge Vera Šebrek je u kratkom govoru pozdravila sve majke i bake, kao i sve nazočne te izrazila zadovoljstvo što su se okupili u tako velikom broju. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva, koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj, obilježava svake druge nedjelje u svibnju.

15.05.2019. Okuje. Uduga umirovljenika Grada Velike Gorice obilježila Majčin dan. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Raspoloženje je u restoranu bilo sjajno, potaknuto vokalno-instrumentalnim izvedbama Darka Janječića, koji je za ovu prigodu doveo i vokalno pojačanje Jasmina Godinića, svog povremenog glazbenog asistenta na podiju.

Galerija fotografija

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno