Poveži se s nama

HOTNEWS

Evo koje predstave poklanja OSS Buševec u ovogodišnjoj Noći kazališta

Objavljeno

Sedma Noć kazališta dolazi nam već ove subote. Na ovogodišnjoj  manifestaciji sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Hrvatskoj. Posjetiteljima je na raspolaganju 125 predstava te 80 popratnih programa. Svake godine kazališta nude nešto više i na taj način bolje približavaju kazalište publici, što je u ostalom i glavni cilj Noći kazališta.

U Noć kazališta se uključio i Ogranak Seljačke sloge Buševec sa svojim susretima pučkih kazališta kajkavskog govornog područja, popularni KAJ BUŠ. Riječ je o 12 izdanju manifestacije koja će i ove godine ugostiti prijatelje i glumce amaterskih kazališta. Program počinje u subotu u 18 sati kada će na daske Doma kulture u Buševcu prvi izaći glumci Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje s predstavom „Treća sreća“.

„Riječ je o jednoj zanimljivoj priči o ljudima u staračkom domu i zavrzlami koja se tamo mogla dogoditi, ali i o trećoj sreći koja se i tamo može naći. Zatim je od 19 sati na rasporedu „Prošnja cure na dragotinski način“ Udruge ‘Đeram’ iz Dragotinaca, a nakon nje i „Čekaonica“ Dramske sekcije KUD-a „Lobor“, priča nam Nenad Rožić,  predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Kako glume najmlađi glumci iz Buševca, pogledati možete u predstavi „Martin san“ koju su pripremili učenici iz područne škole pod vodstvom učiteljice Natalije. Predstavu „Ostavinska rasprava“ izvest će članice Etno udruge Kurilovec.

„Na kraju će se predstaviti Kulturna udruga „Tomislav Franjić“ iz Kalinovca, sa svojim „Podravskim klupkom“, kako bi sve zajedno zamotali u jedno lijepo klupko. Ulaz je potpuno besplatan. Nama je najvažnije da se svi zajedno dobro zabavimo i opustimo. U predstavama lako možemo pronaći i samoga sebe te se nasmijati do suza.“, istaknuo je Rožić.

Ovogodišnja Noć kazališta održava se pod sloganom Bit(n)i ili ne bit(n)i, a organizatori poručuju da bogatstvo programa je bogatstvo Hrvatske koja se te noći ujedinjuje bez obzira na razlike. Više o programu možete pronaći i na službenoj stranici manifestacije.

HOTNEWS

Prometnice u Velikoj Mlaki i Selnici u novom ruhu

Riječ je o prometnicama obuhvaćenima projektom Aglomeracija Velika Gorica.

Objavljeno

on

Stanje prometnica, pitanje kada će biti sanirane, napravljene jedno je od najčešćih pitanja koja postavljaju naši sugrađani.Budući je u tijeku najveći projekt na našem području, a riječ je o Aglomeraciji Velika Gorica, mnoge od tih prometnica novo ruho dobile su ili će tek dobiti po završetku radova. Da stanovnici u Velikoj Mlaki i Selnici mogu odahnuti pokazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je jučer i danas obišao radove u spomenutim naseljima.

-Svim raspoloživim resursima asfaltiramo prometnice obuhvaćene projektom Aglomeracija Velika Gorica. Nema stajanja dok se prometnice ne dovedu u red. Ovim putem zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju. – napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

U Velikoj Mlaki radi se u Teslinoj, Waingarterovoj i Ulici Vlatka Mačeka gdje se završava priprema podloge, a asfaltiranje je predviđeno naredni tjedan. Trg Majke Hrvatice bi trebao biti odrađen nakon navedenih ulica, a Ulica Svete Barbare trebala bi biti asfaltirana do 15.svibnja ove godine.

U Selnici se sve sporedne ulice planiraju asfaltirati do prvog svibnja ove godine.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Ministrica Tramišak u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica dobio je bespovratna europska sredstva za izgradnju i opremanje VG poduzetničko inkubatora, prijavite se na Starup VG predinkubacijski program, bili smo na otvorenju goričke pumptrack staze, a upoznali smo i goričkog “stričeka” u vrtiću. Sve to i još mnogo više donosimo vam u novom izdanju emisije City puls…

 

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO Nakon početnog šoka, svi su oduševljeni muškim odgajateljem

Upoznajte Tihomira, prvog velikogoričkog stričeka u vrtiću….

Objavljeno

on

Ples, pjesma, veselje, zagrljaji i osmijesi, svakodnevica su Tihomira Kovačevića. On je muški odgajatelj u Dječjem vrtiću Žirek u mješovitoj skupini, a taj posao radi već punih 12 godina.

– Na početku nisam bio siguran da li je to zanimanje za mene, no već u prvim danima na poslu djeca su me jako dobro prihvatila, roditelji su bili šokirani i pomalo skeptični, kako to odjednom da sada imamo stričeka, a ne tetu – priča nam Tihomir.

Nakon početnog šoka roditelja. Tihomir je postao omiljen, ne samo među kolegama već i djecom.

– Stalno je dinamično, veselo, ima i tužnih trenutaka, ali brzo to riješimo. Grupa je mješovita, što je odlično. Funkcioniramo kao obitelj, odgojiteljice imaju ulogu mame, a odgojitelj tate, kaže naš odgajatelj.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Tihomir je otac dvoje male djece, ima sina i kćer, kaže kako čovjek uči cijeli život i naravno da ona znanja koja stekneš na poslu moguće je primijeniti i kod kuće.
Kroz timski rad i planiranje aktivnosti, Nada, Nina i Tihomir, uspjeli su stvoriti sredinu koja podsjeća na obitelj.

– Pokazali smo da je rodna ravnopravnost jako bitna jer na taj način djeca uče ponašati se. Ne odbijaju stričeka kad dođe s njima plesati, ne zaziru od toga kada dijete treba emocionalnu podršku, kaže odgojiteljica Nada Babić Čavrak.

U obiteljskoj atmosferi, djeca uživaju u igri i brojnim aktivnostima, a najviše vole tjelesne i glazbene aktivnosti ističe Tihomir koji im ponekad svira harmoniku i gitaru.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Muških odgojitelja u Hrvatskoj je svega nekolicina, prema podacima njih 5 posto. Tihomir smatra kako bi svaka odgojna skupina u vrtiću trebala imati barem jednog muškog odgajatelja.

– To je posebno važno za djecu s teškoćama u razvoju. Mi ih ove godine imamo dvoje i pokazalo se da jako dobro reagiraju, ističe Tihomir.

Dječji vrtić Žirek do prije par godina bio je jedini vrtić u gradu koji je imao muškog odgajatelja. Još jedan radi u Dječjem vrtiću Velika Gorica.

– Tihomir je vrlo omiljen u kolektivu. Ta jedna ekskluziva nam je na baš na ponos našeg vrtića – priča nam ravnateljica Sandra Crnić koja je i sama dok se školovala u grupi imala dvoje kolega.

– Njegov humor, pristup radu i odnos prema djeci, motiviraju i nas ostale kolegice da slijedimo ono što on zamisli, ističe Babić Čavrak.

Na kraju cijele priče, ovaj pozitivan primjer, pokazao je da nije bitno kojeg si spola kada radiš ono što voliš i daješ sebe u to. Možda baš Tihomir potakne mnoge druge da unatoč svemu treba slijediti svoje snove.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno