Poveži se s nama

HOTNEWS

Evo koje predstave poklanja OSS Buševec u ovogodišnjoj Noći kazališta

Objavljeno

Sedma Noć kazališta dolazi nam već ove subote. Na ovogodišnjoj  manifestaciji sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Hrvatskoj. Posjetiteljima je na raspolaganju 125 predstava te 80 popratnih programa. Svake godine kazališta nude nešto više i na taj način bolje približavaju kazalište publici, što je u ostalom i glavni cilj Noći kazališta.

U Noć kazališta se uključio i Ogranak Seljačke sloge Buševec sa svojim susretima pučkih kazališta kajkavskog govornog područja, popularni KAJ BUŠ. Riječ je o 12 izdanju manifestacije koja će i ove godine ugostiti prijatelje i glumce amaterskih kazališta. Program počinje u subotu u 18 sati kada će na daske Doma kulture u Buševcu prvi izaći glumci Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje s predstavom „Treća sreća“.

„Riječ je o jednoj zanimljivoj priči o ljudima u staračkom domu i zavrzlami koja se tamo mogla dogoditi, ali i o trećoj sreći koja se i tamo može naći. Zatim je od 19 sati na rasporedu „Prošnja cure na dragotinski način“ Udruge ‘Đeram’ iz Dragotinaca, a nakon nje i „Čekaonica“ Dramske sekcije KUD-a „Lobor“, priča nam Nenad Rožić,  predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Kako glume najmlađi glumci iz Buševca, pogledati možete u predstavi „Martin san“ koju su pripremili učenici iz područne škole pod vodstvom učiteljice Natalije. Predstavu „Ostavinska rasprava“ izvest će članice Etno udruge Kurilovec.

„Na kraju će se predstaviti Kulturna udruga „Tomislav Franjić“ iz Kalinovca, sa svojim „Podravskim klupkom“, kako bi sve zajedno zamotali u jedno lijepo klupko. Ulaz je potpuno besplatan. Nama je najvažnije da se svi zajedno dobro zabavimo i opustimo. U predstavama lako možemo pronaći i samoga sebe te se nasmijati do suza.“, istaknuo je Rožić.

Ovogodišnja Noć kazališta održava se pod sloganom Bit(n)i ili ne bit(n)i, a organizatori poručuju da bogatstvo programa je bogatstvo Hrvatske koja se te noći ujedinjuje bez obzira na razlike. Više o programu možete pronaći i na službenoj stranici manifestacije.

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno