Poveži se s nama

Vijesti

Evo kako do gradske pomoći za roditelje koji su ostali bez posla

Roditelji zahtjev trebaju podnijeti e-mailom Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport

Objavljeno

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice izglasalo je prošloga tjedna mjeru pomoći roditeljima koji su zbog posebnih okolnosti uzrokovanih panedmijom koronavirusa ostali bez posla. Podsjetimo, pravo na naknadu od 1.000 kuna imaju roditelji predškolskog djeteta, učenika ili redovnog studenta ako su oba roditelja/skrbnika dobili otkaze i još su nezaposleni, ako je roditelj/skrbnik u jednoroditeljskoj obitelji dobio otkaz i još je nezaposlen, ako je samohrani roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen te ako je jedan roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna.

Pravo na novčanu naknadu u prva tri slučaja roditelji mogu ostvariti za travanj i svibanj, a jednokratno ako je jedan roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna.

– Novčane naknade ne mogu se dobiti za učenike ili studente koji su u trenutku predaje zahtjeva primatelji stipendije ili ostalih naknada koje se financiraju iz javnih izvora – napominju iz Grada.

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade roditeljima predškolske djece, učenika i studenata, roditelji trebaju podnijeti Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport. Uz zahtjev se obvezno prilažu potvrda od HZZ ili HZMO-a o nezaposlenosti roditelja/skrbnika za prethodni mjesec za koji se podnosi zahtjev, dokaz o prebivalištu roditelja/skrbnika i djece na području Grada Velike Gorice (preslika osobnih iskaznica, uvjerenje o prebivalištu ili drugi dokaz o prebivalištu), presliku kartice žiro/tekućeg računa roditelja/skrbnika, rodni list ili izvadak iz matice rođenih za svako dijete, dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju škole/studija za učenike i studente. Također, za jednoroditeljsku obitelj potrebno je donijeti dokaz o skrbništvu, odnosno potvrdu Centra za socijalnu skrb o skrbništvu ili rješenje suda. Kao dokaz o samohranosti roditelja, građani trebaju priložiti rodni list djeteta, smrtni list roditelja ili potvrdu Centra za socijalnu skrb. U slučaju da je roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna, potrebno je donijeti i potvrdu od poslodavca o iznosu plaće za prethodni mjesec za koji se podnosi zahtjev za roditelja u radnom odnosu, odnosno preslika odreska mirovine.

Zahtjevi se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: stipendije@gorica.hr. Sve ostale informacije dostupne su na mrežnim stranicama Grada Velike Gorice.

Vijesti

Buš eko?! ide dalje, najavili i radionicu o prijavi projekata za financiranje iz sredstava EU

Objavljeno

on

Promjene koje ljudi žele kreću od njih samih. Znaju to i u Ogranku seljačke sloge Buševec te su pokrenuli svoj projekt Buš eko?! – Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca, koji financira Europski socijalni fond. Što su do sada napravili u sklopu ovoga projekta te koji su im planovi za dalje prezentirali su, uz podršku partnera Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u ponedjeljak na radionici o participativnom upravljanju i uključivanju lokalne zajednice s primjerima dobre prakse.

Na radionici je predavanje održala i aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica. Poručila je kako pojedinci mogu jako puno toga učiniti u zajednici da bi svima život bio ugodniji i sretniji.

– Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je odgovorila izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici – kažu iz OSS-a Buševec.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno