Poveži se s nama

Vijesti

Evo kako do gradske pomoći za roditelje koji su ostali bez posla

Roditelji zahtjev trebaju podnijeti e-mailom Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport

Objavljeno

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice izglasalo je prošloga tjedna mjeru pomoći roditeljima koji su zbog posebnih okolnosti uzrokovanih panedmijom koronavirusa ostali bez posla. Podsjetimo, pravo na naknadu od 1.000 kuna imaju roditelji predškolskog djeteta, učenika ili redovnog studenta ako su oba roditelja/skrbnika dobili otkaze i još su nezaposleni, ako je roditelj/skrbnik u jednoroditeljskoj obitelji dobio otkaz i još je nezaposlen, ako je samohrani roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen te ako je jedan roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna.

Pravo na novčanu naknadu u prva tri slučaja roditelji mogu ostvariti za travanj i svibanj, a jednokratno ako je jedan roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna.

– Novčane naknade ne mogu se dobiti za učenike ili studente koji su u trenutku predaje zahtjeva primatelji stipendije ili ostalih naknada koje se financiraju iz javnih izvora – napominju iz Grada.

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade roditeljima predškolske djece, učenika i studenata, roditelji trebaju podnijeti Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport. Uz zahtjev se obvezno prilažu potvrda od HZZ ili HZMO-a o nezaposlenosti roditelja/skrbnika za prethodni mjesec za koji se podnosi zahtjev, dokaz o prebivalištu roditelja/skrbnika i djece na području Grada Velike Gorice (preslika osobnih iskaznica, uvjerenje o prebivalištu ili drugi dokaz o prebivalištu), presliku kartice žiro/tekućeg računa roditelja/skrbnika, rodni list ili izvadak iz matice rođenih za svako dijete, dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju škole/studija za učenike i studente. Također, za jednoroditeljsku obitelj potrebno je donijeti dokaz o skrbništvu, odnosno potvrdu Centra za socijalnu skrb o skrbništvu ili rješenje suda. Kao dokaz o samohranosti roditelja, građani trebaju priložiti rodni list djeteta, smrtni list roditelja ili potvrdu Centra za socijalnu skrb. U slučaju da je roditelj/skrbnik dobio otkaz i još je nezaposlen, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna, potrebno je donijeti i potvrdu od poslodavca o iznosu plaće za prethodni mjesec za koji se podnosi zahtjev za roditelja u radnom odnosu, odnosno preslika odreska mirovine.

Zahtjevi se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: stipendije@gorica.hr. Sve ostale informacije dostupne su na mrežnim stranicama Grada Velike Gorice.

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno