Poveži se s nama

Vijesti

Efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

Maturanti Strukovne škole, generacija 2014./2017., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata”, sve su sami osmislili i vrlo dobar program efektno izveli. Moderatori programa Una Lović i Alen Bećar su na početku pročitali: ”Svih ovih godina vrijedni smo bili – kuhali, koktele miješali, šišali, glumili, pjevali, recitirali, filmove snimali, turpijali, manikirali, pedikirali, tokarili, struju i vodu uvodili, motore popravljali, sunčevu energiju koristili, 3D printali, natjecali se … Svašta smo radili i pri tome se dobro zabavljali.”

18.05.2017. Velika Gorica – Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima vozačkih dozvola, drvenastih medalja, svjedodžbi, pedagoških mjera (opomena, strogi ukor, opomena pred isključenje), bankovnih kartica i lenti, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Na papirnim lentama bile su ispisane najčešće poštapalice koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici: ”Idemo krug komunikacije” (Mirjana Mikulčić); ”Idemo se pomolt” (Dragica Marković); ”Kako to misliš ne znaš?” (Nikoleta Kraševac Bilandžija); ”Cure, razočaran sam!” (Tonči Miočić); ”Et, štas letla, letla si!” (Mirela Jelić); ”Gasite kompjutere!” (Nikica Repač); …

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti.

Vijesti

Hrvatsko društvo kolekcionara militarije posjetilo Spomen park 153. brigade HV

O svom posjetu napravili su i video

Objavljeno

on

Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica posjetili su članovi Hrvatskog društva kolekcionara militarije. Kroz eksponate spomen parka, koji je u završnoj fazi radova te još nije otvoren za javnost, proveo ih je počasni predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV Ivan Mišerić.

– Impozantno je vidjeti, već sada, ovako lijepo uređen izložbeni prostor, s velikim brojem vanjskih eksponata i postav eksponata u unutrašnjem dijelu Spomen parka – napisao je Damir Batistić iz Hrvatskog društva kolekcionara militarije za Torpedo media.

O svom posjetu, kolekcionari militarije su snimili i video koji možete pogledati u nastavku.

 

 

Nastavi čitati

Sport

Sesar: Samo da ne bude novog ‘lockdowna’, to bi bilo pogubno za sport!

Vratili smo se treninzima nakon 15 dana izolacije, ali situacija nije dobra, tijela igrača zapamtila su dva tjedna kretanja isključivo po stanu… Neće biti lako uloviti formu, ali važnije je da ostanemo zdravi, da se sezona ne prekida, rekao je Josip Sesar, trener košarkaša Gorice

Objavljeno

on

Dugo je gorički sport nekako “bježao” od virusa koji je okupirao naše živote, ali i ta je serija po zakonu logike morala prestati. Dogodilo se to prvo s košarkašima, koji su otišli u dvotjednu izolaciju i morali odgoditi tri svoje utakmice, a nastavilo s nogometašima Gorice, pa Kurilovca…

– Situacija nije normalna, virus koji vlada je nepoznat, čak ni stručnjaci ne znaju dovoljno o njemu, a kamoli mi laici. I zato se treba što više čuvati, držati se uputa, pri čemu je moje mišljenje da bi određene protokole trebalo prilagođavati situaciji i okolnostima. Primjerice, volio bih da je u košarci kao u nogometu, da u samoizolaciju odlaze samo pozitivni, a da ostali mogu normalno trenirati i igrati, ali dobro, to je ipak stvar epidemiologa – kazao je trener Gorice Josip Sesar, presretan što je samoizolacija konačno završila, što se momčad konačno ponovno okupila na treningu.

– Od nas 16, bilo je šest pozitivnih. Kako smo proživjeli sve to? Ha, prvo ti je šok, sjediš doma i prva tri, četiri dana čekaš simptome. A onda, kad se oni ne pojave, kad shvatiš da si zdrav, počne nervoza. Zatvoren si u kući, ne smiješ izaći ni prošetati, ne možeš se družiti ni s ukućanima, a kamoli nekih drugim… Nije to lako – kaže Sesar.

Lako neće biti ni vratiti se u pravi ritam. Pogotovo s obzirom na to da je cijela momčad doma sjedila 15 dana, a taman kad je to isteklo, samoizolacija je smanjena na deset dana… I sve skupa se vratilo na početak.

– Počeli smo trenirati, ali situacija nikako nije dobra. Dosta se toga izgubilo, tijelo pamti, predugačak je ovo period, pogotovo s obzirom da ovo nije čak ni uobičajni odmor, kakav igrači imaju između sezona. Ovdje si zatvoren, ne možeš ni šetati, ograničen si na kretanje po stanu i zato će najveći problem bit pluća, kako se tu vratiti u formu. Pokušavali smo se nekako održati, profesor Matej Filipi, naš kondicijski trener, organizirao je treninge preko aplikacije Zoom, znalo je to trajati i po sat i pol, ali na kraju je sve to ipak samo improvizacija i posljedice se vide – priča Sesar.

Prevedeno, sad je na njemu da sa suradnicima odradi pripreme do – utorka. Tad, naime, u Veliku Goricu dolazi Škrljevo, što znači da će imati manje od tjedan dana za pripremiti momčad za nastavak sezone. Nakon dva tjedna u stanu.

– Tako nekako, kao da smo na početku priprema. E sad, koliko će nam to uspjeti, koliko ćemo se brzo vratiti u pravi ritam, jako je teško predvidjeti. Pogotovo s obzirom na činjenicu za koju ni ne znam je li dobra ili loša za nas… Naime, od 3. studenog do 28. studenog imamo 11 utakmica za odigrati! Neće biti lako sve to izgurati, ali prvi mi je zadatak pokušati podići momčad do utorka koliko god mogu. Pri tome, naravno, ne smijem pretjerati, ali u svakom slučaju moramo ‘probuditi mašine’… A kasnije gledati da bude i dovoljno odmora i dovoljno treninga da bi se izgurao taj naporni studeni. Samo da ne bude puno problema s ozljedama… – poželio trener Gorice.

Iako, u vremenu u kojem živimo najava o “11 utakmica u 25 dana” može biti i prilično uvjetna, budući da je novi “lockdown” stalno u zraku, lebdi kao latentna opcija u svakom trenutku.

– Opet kažem, glavnu riječ tu moraju voditi epidemiolozi, ali svejedno mi u sportu moramo napraviti sve da ne dođe do prekida sezone, do nekog novog ‘lockdowna’, jer to bi bilo pogubno. Već su nam sponzori pobjegli, nema ni gledatelja… Dođe li do novog zatvaranja, bojim se da bi dosta igrača koji nemaju velika primanja, a ima ih takvih u velikom broju sportova, u tom slučaju otišli za nekim drugim poslovima. Što je i logično, jer od nečega čovjek mora živjeti… – govori Sesar.

U vrijeme samoizolacije odgođeni su sudari sa Šibenkom, sinjskim Alkarom i osječkim Vrijednosnicama, a prvi protivnik nakon pauze bit će Škrljevo na domaćem parketu. Igra se u utorak od 20 sati, bez gledatelja na tribinama, ali barem se igra.

– I ono i su imali sličan problem kao bili, samo što su kraće bili u izolaciji, odnosno ranije su iz nje izašli. Dobro su startali u sezonu, imaju nekoliko dobrih novih igrača, imaju i dva, tri svoja, domaća… Riječ je o dobro posloženoj i dobro vođenoj momčadi, ali tek ćemo vidjeti u kakvom smo stanju nakon svega ovoga i mi i oni. O tome će ovisiti kako će sve skupa izgledati na parketu – zaključio je trener goričkih košarkaša.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO City puls: Poštivanje epidemioloških mjera uz nadolazeći blagdan

Pogledajte i druge važne teme koje su obilježile tjedan!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno