Poveži se s nama

Crna kronika

Dvije razbojnice opustošile Konzum u Teslinoj ulici

Napadačica je trgovkinju izgrebla noktima i rastrgala joj kutu

Objavljeno

Trgovina Konzuma u Teslinoj ulici našla se u ponedjeljak na meti dviju razbojnica. Oko 16,50 sati u trgovinu su ušle dvije žene i počele trpati artikle s polica u torbe u namjeri da ih ukradu. Dvije djelatnice pokušale su ih zaustaviti, ali bezuspješno.

– Na mjesto događaja izašli su policijski službenici te je tom prilikom utvrđeno da je u trgovinu ušlo više ženskih osoba romske nacionalnosti. U torbe koje su imale sa sobom stavljale su stvari s namjerom da ih otuđe. Tijekom prolaska blagajne jedna djelatnica pokušala ih je zaustaviti, što je dovelo do fizičkog napada na nju. Umiješala se i druga djelatnica koja je pozvala policiju, na koju je odmah nasrnula jedna od Romkinja. Napadačica je trgovkinju izgrebla noktima i rastrgala joj kutu – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nakon naguravanja, razbojnice su uspjele pobjeći. No, vrlo brzo su ih u obližnjoj ulici pronašli policajci.

-Riječ je o hrvatskim državljankama rođenim 1976. i 1991. godine. Žene su privedene u policijsku postaju te je nad njima nastavljeno kriminalističko istraživanje. Nakon dovršetka istraživanja, predane su pritvorskom nadzorniku te je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznenoj prijavi dostavljeno nadležnom općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici – dodao je Ljubanović.

Crna kronika

Tijekom vikenda nije bilo alkoholiziranih u prometu

Kazne zbog prebrze vožnje dobilo 22 vozača

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je uhvatila 22 vozača u prebrzoj vožnji. Zanimljivo je kako nije zabilježen niti jedan slučaj vožnje u alkoholiziranom stanju.

– Tijekom provođenja akcije nije se zaustavljalo vozila jedino koje su grubo kršile prometne propise a jedino, se mjerila brzina kretanja s uređajima za mjerenja brzine kretanja vozila. Ophodnje su bile angažirane oko provjera za samoizolaciju, tj. osobe koje krše dobivene upute od nadležnih službi – poručili su iz PP Velika Gorica.

Tijekom vikenda dogodile su se tri prometne nesreće, a jedna osoba lakše je ozlijeđena u jednoj od njih.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provaljeno u obiteljsku kuću i dva automobila

Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje

Objavljeno

on

Na meti provalnika našla se obiteljska kuća u Teslinoj ulici. Provala se dogodila između 6. i 19. ožujka. Provalnik je u kuću ušao obijanjem prozora i u njoj pronašao manju količinu zlatnog nakita. Šteta je procijenjena na 1000 kuna.

U prošlu subotu provaljeno je u dva automobila koja su bila parkirana na pisti kod ZTC-a. Vlasnici vozila ostavili su torbice u automobilima, što je privuklo nepoznatog lopova. Prikladnim alatom on je razbio prozora na vozilima i iz njih uzeo torbice u kojima su se nalazili novac i dokumenti. Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje.

– Vrijedne stvari se ne ostavljaju na vidnim mjestima u automobilu. Ova preporuka vrijedi za sva parkirališta pa i ona kod groblja i trgovačkih centara. Ako već ostavljate vrijedne stvari i dokumente u parkiranom vozilu, sakrijete ih negdje u vozilu gdje neće biti vidljiva – poručio je inspektor.

Nastavi čitati

Crna kronika

Gorjele drvene jaslice kod crkve

Potpuno su izgorjele

Objavljeno

on

Sinoć oko 20 sati građani su javili vatrogascima kako gore drvene jaslice kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, u parku na Šetalištu Franje Lučića. Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara.

– Drvena kućica veličine dva puta tri metra bila je gotovo cijela u plamenu. Na teren je izašlo šest vatrogasaca, a požar su brzo ugasili. Već za 20 minuta – kazao je zapovjednik JVP Velika Gorica Ivica Maceković.

Budući da do kućice nije provedena struja, ne radi se o zapaljenju električnih instalacija, ali točan uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno