Poveži se s nama

Vijesti

DVD Šiljakovina dobio operativno vozilo

Glavna zadaća bit će mu gašenje požara na otvorenom te manjih požara na području Šiljakovine i okolnih sela

Objavljeno

Dobrovoljno vatrogasno društvo jučer je dobilo novo vatrogasno vozilo. Riječ je o donaciji Grada Velike Gorice i Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. Četrnaest operativaca DVD-a Šiljakovina napokon su dobili važno oruđe za borbu s vatrom.

„Ovo operativno vozilo u tovarnom prostoru imat će jedan modul s 300 do 450 litara vode. Glavna zadaća bit će mu gašenje požara na otvorenom te manjih požara na području Šiljakovine i okolnih sela“, objasni je Dalibor Mrakovčić, predsjednik VZGVG.

24.03.2018. Šiljakovina – Donirano vozilo DVD-u Šiljakovina. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vatrogasna zajednica ove godine iz proračuna Grada za svoje aktivnosti dobit će oko 1,7 milijuna kuna, a iz sredstava rezerviranih za mjesnu samoupravu značajnije će se uložiti u izgradnju i održavanje vatrogasnih domova.

„Plan nam je da svako vatrogasno društvo ima po jedno transportno i operativno vozilo. Nastojat ćemo svakom našem vatrogasnom društvu koje nema operativno vozilo osigurati jedno“, dodao je Mrakovčić.

24.03.2018. Šiljakovina – Donirano vozilo DVD-u Šiljakovina. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

DVD Šiljakovina ima 68 članova, od čega četrnaest njih može sudjelovati u gašenjima požara. U operativnoj grupi svi moraju imati obavljen liječnički pregled i položen ispit za vatrogasca. Tijekom prošle godine vatrogasci iz Šiljakovine imali su tri intervencije.

„Sve tri intervencije bile su u susjednom selu Kozjači, a gasili smo požare niskog raslinja. U gašenju ovih požara sudjelovalo je 25 naših članova. Od opreme smo koristili naprtnjače i metlanice, ono što smo imali. Bili smo podrška Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Velike Gorice. Ovo vozilo upravo je ono što nam treba za gašenje šumskih požara“, rekao je Ivan Rak, predsjednik DVD-a Šiljakovina.

Vijesti

Za poljoprivredu, lovstvo i zaštitu životinja 300 tisuća kuna

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najduže do 30. rujna

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu novčanih potpora udrugama za provedbu programa i projekata iz područja poljoprivrede, lovstva i zaštite životinja u 2020. godini. U tu svrhu Grad je izdvojio 300 tisuća kuna. Među ostalim, jednokratnu potporu udruge i neprofitne organizacije mogu dobiti za organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija, edukacije, edukacija javnosti, promicanje zaštite životinja i smanjenje broja napuštenih i izgubljenih kućnih ljubimaca, uzgoj, unos i zaštitu divljači i lovišta te povećanje kvalitete infrastrukture u lovištima.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najduže do 30. rujna. Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 2.000 kuna, a najveći 100 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Sudjelovao u prometnoj na raskrižju Kolareve i Tesline, pa završio na triježnjenju

Policija mu je izmjerila 1,93 promila alkohola u organizmu

Objavljeno

on

Tijekom policijske vikend-akcije “Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda”, gorički plavci kaznili su troje vozača zbog prebrze vožnje i četvero zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Još sedmero vozača kažnjeno je zbog ostalih prometnih prekršaja.

U Ulici Slavka Kolara, na raskrižju s Teslinom ulicom, gorička policija pronašla je vikend-rekordera po promilima. U subotu u 23 sata, 57-godišnji muškarac sudjelovao je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a policija ga je tom prilikom i alkotestirala. Izmjerili su mu 1,93 promila alkohola u organizmu.

– Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, isključen iz prometa, a isti nije recidivist, te je naredbom smješten u prostoriju do otriježnjenja – kazali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Sedam novih slučajeva korone u županiji, Gorica opet na pozitivnoj nuli

Tri se nova slučaja vežu uz Zaprešić, dva za Samobor te po jedan za Dugo Selo i Svetu Nedelju. Velika Gorica je, dakle, ovoga puta prošla bez novih slučajeva

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do nedjelje u 11 sati evidentirano je 206 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o sedam osoba više. Tako su na području Zagrebačke županije trenutačno aktivna 63 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 135 osoba, a osam ih je preminulo, stoji u županijskom izvješću od nedjelje.

I ovoga puta je pridodana tablica s točnim brojkama za svaki grad na području županije, ali i istaknuto gdje su se sve pojavili novi slučajevi. Tri se nova slučaja vežu uz Zaprešić, dva za Samobor te po jedan za Dugo Selo i Svetu Nedelju. Velika Gorica je, dakle, ovoga puta prošla bez novih slučajeva, što je definitivno dobra vijest u danima kad brojke posvuda rastu.

I, naravno, upozorenje za kraj:

– Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno