Poveži se s nama

Published

on

Dobrovoljno vatrogasno društvo Drnek prošle je subote proslavilo 80 godina neprekinutog djelovanja. Na svečanoj sjednici pročitano je Izvješće o radu, te su uručene su plakete i priznanja.

Od 2013. godine predsjednik ovog društva je Nikica Dragojević, koji je izuzetno ponosan na sve što je u proteklih pet godina napravljeno i ističe kako svega toga ne bi bilo bez zajedništva svih članova kojih trenutno broje 37, od čega 11.-ero djece. Najstariji član ovog malog, ali neopisivo složnog društva je Stjepan Kučan, koji baš kao i DVD Drnek broji 80 godina.

“U mom mandatu sagrađen je novi dom, na čemu smo posebno zahvalni našim mještanima, Općini Orle i Zagrebačkoj županiji. Malo smo i složno društvo, vrijedni smo, radimo na dobrovoljnoj bazi za dobrobit našeg mjesta i naše Općine, a po potrebi i šire ako treba.” – ističe Dragojević.

U nadolazećem periodu DVD Drnek ima skromne planove što se tiče samog vatrogastva i popunjavanja opreme, a kako kaže Dragojević, imaju još posla na domu, treba provesti centralno grijenje i staviti vanjsku fasadu. Osim toga, dom je trenutno u postupku legalizacije.

Galerija fotografija:

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno