Poveži se s nama

Kultura

Dučecova tri dana zaredom, božićni koncert u Mraclinu za kraj godine

Članovi KUD-a Dučec iz Mraclina nastupit će u petak u dvorani POU-a, u subotu u Kučama, a godinu će okončati tradicionalnim koncertom u kapeli Sv. Vida u svome mjestu

Objavljeno

Već više od 25 godina traje tradicija božićnih koncerata u Mraclinu, a bit će nastavljena i ove godine. Mraclinski KUD Dučec imat će svoj Božićni koncert u nedjelju, 29. prosinca, s početkom u 18 sati, u kapeli Sv. Vida, a na njemu će nastupiti vokalna skupina te starija folklorna skupina uz pratnju tamburaša. Program su osmislili Željko Kravarščan Studo i Antun Kottek.

– Dođite da kroz najljepše božićne pjesme zajedno podijelimo radost Božića – pozvali su iz Mraclina svoje sumještane.

Bit će ovo aktivni članovi KUD-a Dučec ovih dana, budući da će u petak nastupati na koncertu “Božić u Gorici” u dvorani POU-a, a u subotu će biti dio božićnog koncerta u Kučama, od 20 sati u crkvi Sv. Fabijana i Sebastijana. “Domaćim” koncertom, u nedjelju u Mraclinu, KUD Dučec će i zaključiti ovu godinu, koju njegovi članovi označavaju vrlo uspješnom.

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno