Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO Dražen Barišić premoćno pobijedio, ali ipak mora u drugi krug

HDZ-u treba koalicijski partner kako bi u Gradskom vijeću osigurao većinu

Objavljeno

Poznati su rezultati izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Velike Gorice. U drugi krug izbora za gradonačelnika Velike Gorice idu dosadašnji gradonačelnik i HDZ-ov kandidat Dražen Barišić i kandidat koalicije okupljene oko SDP-a Aleksandar Horvat. S osvojenih 10.619 glasova, odnosno 46,75 posto Barišić je pomeo konkurenciju i mirno može ući u drugi krug izbora.

„Hvala svim biračima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su dali glas HDZ-u. Jučerašnji izbori pokazali su da smo jedan moderan, demokratski i napredan grad. Građani su jasno pokazali da podržavaju sve što smo napravili u Velikoj Gorici, te ih pozivam da ovaj smjer potvrdimo i za 13 dana“, poručio je Barišić.

Njegov oponent Aleksandar Horvat zadovoljan je ishodom prvog kruga. Kako kaže, ostvario je očekivani rezultat. „Bili smo uvjereni da ćemo ući u drugi krug. Ovi izbori su pokazali kako je Velika Gorica spremna na promjene, želi promjene i ne želi biti talac partikularnih interesa jednog ili dvoje ljudi koji su do sada vladali. Nastavit ćemo još jačim tempom i očekujemo izbornu pobjedu za dva tjedna“, rekao je Horvat.

Svoju potporu Horvatu u izbornoj noći dao je i trećeplasirani kandidat HNS-a Goran Beus Richembergh, čiji je loš plasman jedno od najvećih iznenađenja lokalnih izbora. „U drugome krugu suočit će se kandidati HDZ-a i SDP-a, ali u drugom krugu kandidat SDP-a bit će zapravo kandidat ujedinjene opozicije. Mi, nažalost nismo ostvarili svoje ambicije da ja budem u drugom krugu. Mislim da je to bila bolja alternacija, ali glasači u Velikoj Gorici tako su htjeli i mi to moramo poštivati“, izjavio je Beus Richembergh.

27.03.2017. Velika Gorica – Comedy Show Gorana Beusa Richemberga. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Najveći broj mandata u Gradskom vijeću osvojila je Hrvatska demokratska zajednica osvojivši 8.724 glasova, odnosno 39,47 posto, dok je koalicija predvođena SDP-om osvojila 4.341 glasova, odnosno 19,64 posto. Iako su osvojili većinu, HDZ-ovce očekuju pregovori i traženje postizbornih koalicijskih partnera kako bi u Vijeću osigurali većinu.

„Naravno da su postizborni koalicije i dogovori glavna postizborna tema. Međutim, kada govorimo o programu i ostvarenim rezultatima, ja se ne bojim. Oko projekata koji su pred nama i koji su važni za daljnji razvoj našeg grada mislim da ćemo se lako dogovoriti s potencijalnim partnerima. Nikome ne odgovaraju novi izbori. Treba nastaviti raditi, treba stvarati bolji i ljepši grad, biti zajedno i ne dopustiti ideološke podjele“, dodao je Barišić.

22.05.2017. Velika Gorica –
Izborni stožer HDZ-a. Foto: Nikica Topić/Cityportal.hr

Prema raspodjeli mandata na osnovu ostvarenih izbornih rezultata HDZ u novom sazivu dobiva 14 vijećničkih mjesta, SDP- ova koalicija šest, BM 365 četiri mjesta, MOST tri, HNS dva, a koalicija HSP – HČSP i Živi zid po jedno. Najizgledniji partner HDZ-a za stvaranje stabilne većine mogao bi biti upravo BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, naročito ako se dogovori i suradnja na razini Županijske skupštine Zagrebačke županije.

8.12.2016.-Velika Gorica-Sjednica Gradskog vijeća. Foto: Miljenko Milanović

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno