Poveži se s nama

HOTNEWS

Dražen Barišić odnio pobjedu i sljedeće četiri godine vodi županijski HDZ

Objavljeno

Dražen Barišić odnio je još jednu uvjerljivu pobjedu, ovaj puta na izborima za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije. Nakon svih ovih godina i uvjerljivih pobjeda na lokalnim i parlamentarnim izborima velikogoričkog HDZ-a, kako smo i nagovijestili već nakon uvjerljive pobjede u Velikoj Gorici, Barišić je istakao kandidaturu za čelnog čovjeka županijskog HDZ-a – i pobijedio. Time je Dražen Barišić još jednom potvrdio svima da trenutno doista nosi i odgovornu ali i časnu funkciju stranačkog lidera regije, koja također od njega ima velika očekivanja.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

HDZ već dugo sve glasnije najavljuje da je stranka nakon dugog vremena spremna istaknuti svoga kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima, a novo županijsko vodstvo stranke na ovaj način gradi čvrste temelje da se takve najave ubrzo i ostvare. Županija je velika cjelina, razvojno spada u sam vrh županija u Hrvatskoj i zasigurno zahtjeva i mudrost i racionalnost u vođenju. Iako bi neki u stranci možda i voljeli otvarati fronte koje bi stvarale razdor iznutra, nikako nije vrijeme za unutrašnje bitke, već za jedinstven iskorak i nove poglede u razvoju županije i regije, a u interesu malog čovjeka koji tako nešto i očekuje.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

Dražen Barišić je u svojem predstavljanju upravo i najavio nove iskorake u tom pravcu, a uz pomoć svih i stranačkih i nestranačkih prijatelja županijskih gradova i općina takva vizija je jedino i moguća. Protukandidati Barišiću bili su Marica Mikec koja trenutno obnaša funkciju pročelnice stručne službe Skupštine Zagrebačke županije i velikogorički poduzetnik Mirko Matić. Od 315 delegata na skupštini je nazočilo njih 291, a Barišić je uvjerljivo dobio podršku natpolovične većine prisutnih glasača, njih 154, Marica Mikec je dobila 76, a Mirko Matić 58 glasova. Mnogo se opcija i kalkulacija okretalo u proteklih nekoliko dana oko današnjeg ishoda izbora. Večeras nakon objavljenih rezultata, i Barišić i stranka znaju da je jedinica mjere opstanka u politici isključivo krajnji rezultat rada koji u konačnici ocjenjuju birači na izborima. Prvo prolazno vrijeme mjerit će se već za godinu dana na lokalnim izborima, a da li će ono biti onakvo kakvo je i potrebno za zaokruživanje cjeline jednog mandata ostaje nam ipak da pričekamo, ali uvjereni smo da će Barišić i njegovi suradnici kao i svih ovih godina dosad učiniti sve da to prolazno vrijeme već prve godine bude i bolje od očekivanog.

 

 

CityTV

VIDEO City puls: Dan branitelja, obnova Hribara i Kučkog mosta, uređuje se gradski stadion…

Objavljeno

on

Kada će krenuti obnova Kučkog mosta, što će se sve raditi prilikom obnove zgrade škole Nikola Hribar, kako je prošao Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije u Velikoj Gorici…sve to doznajte u našoj informativnoj emisiji City puls.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Osnovna škola Vukovina uskoro u novom ruhu

Barišić: Za 9,2 milijuna kuna, od toga 3,7 milijuna bespovratnih sredstava EU, dobit ćemo energetski u potpunosti obnovljenu, praktički novu školu

Objavljeno

on

Počeli su radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Vukovina. Škola je izgrađena u drugoj polovici 70-ih godina i pripada građevinama energetskog razreda D, a nakon obnove tabala bi se popeti u energetski razred B. Povrat investicije očekuje se kroz 15 godina kroz uštede na energentima. Izvođač radova postavio je skele, a gradilište je posjetila delegacija Grada predvođena gradonačelnikom Draženom Barišićem.

12.7.2019. Vukovina – Obilazak radova na OŠ Vukovina. Foto: Anes Šuvalić

– Za 9,2 milijuna kuna, od toga 3,7 milijuna bespovratnih sredstava EU, dobit ćemo energetski u potpunosti obnovljenu, praktički novu školu. Osim energetske vanjske ovojnice, odnosno fasade, stolarije i krova, škola će dobiti moderno grijanje i hlađenje s rekuperatorima zraka te podno grijanje i novi parket u sportskoj dvorani – rekao je gradonačelnik.

Tijekom ljeta trebao bi se završiti najveći dio radova, a oni koji ne budu gotovi do tada ne bi trebali ometati školski proces, dodao je Barišić.

– Želio bih se zahvaliti i našim djelatnicima, mladim stručnjacima iz Upravnog odjela za EU fondove i investicije koji su uspjeli i ovaj projekt postaviti na noge – istaknuo je gradonačelnik.

12.7.2019. Vukovina – Obilazak radova na OŠ Vukovina. Foto: Anes Šuvalić

Zadovoljan početkom ovog projekta je i ravnatelj škole Damir Bedić.

– Smanjit ćemo troškove grijanja i struje, a djeci će boravak u školi biti puno ugodniji. U učionice će cijelo vrijeme ulaziti svjež zrak zahvaljujući rekuperatorima, što je izuzetno važno za koncentraciju djece i veselimo se odličnim uvjetima koje će naši učenici imati. Drago nam je što će i dvorana dobiti podno grijanje, tako da će se djeca od sada i po zimi moći kotrljati i valjati po podu dvorane – objasnio je ravnatelj.

12.7.2019. Vukovina – Obilazak radova na OŠ Vukovina. Foto: Anes Šuvalić

Nastavi čitati

HOTNEWS

Postanite i vi dio povijesti

To je časopis koji izlazi jednom godišnje, a posvećen je temama velikogoričkog kraja

Objavljeno

on

Ljetopis grada Velike Gorice u potrazi je za novim suradnicima. To je časopis koji izlazi jednom godišnje, a posvećen je temama velikogoričkog kraja: povijesti, baštini, kulturi, umjetnosti, obrazovanju, gospodarstvu, društvenom, političkom i vjerskom životu, mladima, udrugama, sportu, obljetnicama.

‘-Šesnaesti broj Ljetopisa izlazi u veljači sljedeće godine. Na oko dvjesto pedeset do tristo stranica, tiskanih na kvalitetnom papiru, bit će objavljeno tridesetak priloga i obilje fotografija. Časopis uz više suradnika može biti još kvalitetniji. Stoga vas pozivamo da svojim tekstom doprinesete raznovrsnosti i zanimljivosti našeg Ljetopisa, koji je zrcalo velikogoričkog kraja te svojevrsna enciklopedija.-‘ poručili su iz POUVG-a

Tekstovi trebaju okvirno imati 5-7 kartica, te isto toliko fotografija. Rok za dostavu teksta je 15. studenog 2019. godine. Za sve upite i nejasnoće možete se obratiti putem e-maila: kultura@pouvg.hr, miljenkomursic@gmail.com ili na tel: 6259 – 819.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno