Poveži se s nama

HOTNEWS

Dražen Barišić odnio pobjedu i sljedeće četiri godine vodi županijski HDZ

Objavljeno

Dražen Barišić odnio je još jednu uvjerljivu pobjedu, ovaj puta na izborima za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije. Nakon svih ovih godina i uvjerljivih pobjeda na lokalnim i parlamentarnim izborima velikogoričkog HDZ-a, kako smo i nagovijestili već nakon uvjerljive pobjede u Velikoj Gorici, Barišić je istakao kandidaturu za čelnog čovjeka županijskog HDZ-a – i pobijedio. Time je Dražen Barišić još jednom potvrdio svima da trenutno doista nosi i odgovornu ali i časnu funkciju stranačkog lidera regije, koja također od njega ima velika očekivanja.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

HDZ već dugo sve glasnije najavljuje da je stranka nakon dugog vremena spremna istaknuti svoga kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima, a novo županijsko vodstvo stranke na ovaj način gradi čvrste temelje da se takve najave ubrzo i ostvare. Županija je velika cjelina, razvojno spada u sam vrh županija u Hrvatskoj i zasigurno zahtjeva i mudrost i racionalnost u vođenju. Iako bi neki u stranci možda i voljeli otvarati fronte koje bi stvarale razdor iznutra, nikako nije vrijeme za unutrašnje bitke, već za jedinstven iskorak i nove poglede u razvoju županije i regije, a u interesu malog čovjeka koji tako nešto i očekuje.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

Dražen Barišić je u svojem predstavljanju upravo i najavio nove iskorake u tom pravcu, a uz pomoć svih i stranačkih i nestranačkih prijatelja županijskih gradova i općina takva vizija je jedino i moguća. Protukandidati Barišiću bili su Marica Mikec koja trenutno obnaša funkciju pročelnice stručne službe Skupštine Zagrebačke županije i velikogorički poduzetnik Mirko Matić. Od 315 delegata na skupštini je nazočilo njih 291, a Barišić je uvjerljivo dobio podršku natpolovične većine prisutnih glasača, njih 154, Marica Mikec je dobila 76, a Mirko Matić 58 glasova. Mnogo se opcija i kalkulacija okretalo u proteklih nekoliko dana oko današnjeg ishoda izbora. Večeras nakon objavljenih rezultata, i Barišić i stranka znaju da je jedinica mjere opstanka u politici isključivo krajnji rezultat rada koji u konačnici ocjenjuju birači na izborima. Prvo prolazno vrijeme mjerit će se već za godinu dana na lokalnim izborima, a da li će ono biti onakvo kakvo je i potrebno za zaokruživanje cjeline jednog mandata ostaje nam ipak da pričekamo, ali uvjereni smo da će Barišić i njegovi suradnici kao i svih ovih godina dosad učiniti sve da to prolazno vrijeme već prve godine bude i bolje od očekivanog.

 

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno