Poveži se s nama

HOTNEWS

Dražen Barišić odnio pobjedu i sljedeće četiri godine vodi županijski HDZ

Objavljeno

Dražen Barišić odnio je još jednu uvjerljivu pobjedu, ovaj puta na izborima za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije. Nakon svih ovih godina i uvjerljivih pobjeda na lokalnim i parlamentarnim izborima velikogoričkog HDZ-a, kako smo i nagovijestili već nakon uvjerljive pobjede u Velikoj Gorici, Barišić je istakao kandidaturu za čelnog čovjeka županijskog HDZ-a – i pobijedio. Time je Dražen Barišić još jednom potvrdio svima da trenutno doista nosi i odgovornu ali i časnu funkciju stranačkog lidera regije, koja također od njega ima velika očekivanja.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

HDZ već dugo sve glasnije najavljuje da je stranka nakon dugog vremena spremna istaknuti svoga kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima, a novo županijsko vodstvo stranke na ovaj način gradi čvrste temelje da se takve najave ubrzo i ostvare. Županija je velika cjelina, razvojno spada u sam vrh županija u Hrvatskoj i zasigurno zahtjeva i mudrost i racionalnost u vođenju. Iako bi neki u stranci možda i voljeli otvarati fronte koje bi stvarale razdor iznutra, nikako nije vrijeme za unutrašnje bitke, već za jedinstven iskorak i nove poglede u razvoju županije i regije, a u interesu malog čovjeka koji tako nešto i očekuje.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

Dražen Barišić je u svojem predstavljanju upravo i najavio nove iskorake u tom pravcu, a uz pomoć svih i stranačkih i nestranačkih prijatelja županijskih gradova i općina takva vizija je jedino i moguća. Protukandidati Barišiću bili su Marica Mikec koja trenutno obnaša funkciju pročelnice stručne službe Skupštine Zagrebačke županije i velikogorički poduzetnik Mirko Matić. Od 315 delegata na skupštini je nazočilo njih 291, a Barišić je uvjerljivo dobio podršku natpolovične većine prisutnih glasača, njih 154, Marica Mikec je dobila 76, a Mirko Matić 58 glasova. Mnogo se opcija i kalkulacija okretalo u proteklih nekoliko dana oko današnjeg ishoda izbora. Večeras nakon objavljenih rezultata, i Barišić i stranka znaju da je jedinica mjere opstanka u politici isključivo krajnji rezultat rada koji u konačnici ocjenjuju birači na izborima. Prvo prolazno vrijeme mjerit će se već za godinu dana na lokalnim izborima, a da li će ono biti onakvo kakvo je i potrebno za zaokruživanje cjeline jednog mandata ostaje nam ipak da pričekamo, ali uvjereni smo da će Barišić i njegovi suradnici kao i svih ovih godina dosad učiniti sve da to prolazno vrijeme već prve godine bude i bolje od očekivanog.

 

 

HOTNEWS

VIDEO City puls: kuhača, kesten i čaj!

Velika Gorica i okolica prigrlila jesen u velikom stilu! Turopoljski ručak, kestenijada u Buševcu, med u Kravarskom i na koncu šalica čaja “Mirisne vile”…

Objavljeno

on

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Bažulijada i paljenje rakije…pa na trčanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Kuhamo za seke Rinčić, na Gastru krećemo s prikupljanjem 390.000 kuna!’

Velikogoričke humanitarke Buvljakuše imat će svoj kutak na gastronomskoj manifestaciji Gastro Turopolja, pripremat će brudet i dvije vrste gulaša, imat će i tombolu, a sav prihod ići će za skupe terapije potrebne djevojčicama iz Velike Gorice

Objavljeno

on

Prvi put smo se prijavile i, iskreno, malo nas je ‘trta’. Velika je to manifestacija, ali idemo u to. Kuhat ćemo, puno ćemo kuhati, pripremit ćemo svašta zanimljivo za naše goste, kaže Sandra Barić Božinović, jedna od Buvljakuša, sad već jako dobro znanih goričkih humanitarki.

Svaku priliku cure koriste da rade nešto humanitarno, a ništa drukčije neće biti na na manifestaciji Gastro Turopolja ove subote. Uz sve ostale, i one će imati svoj kutak, iz kojeg bi trebali dopirati opojni mirisi.

– Moj muž, Dalmatinac, glavni je kuhar, pa ćemo ubaciti malo brudeta. Bit će tu i lovački gulaš, vinski gulaš, fini kolači… Suprug je tu glavni, on je ‘chef’, ali tu smo i nas četiri cure… Uostalom, i kažu da su muškarci bolji kuhari, mi smo tu da budemo uz njega i pomažemo, da mu budemo i desna i lijeva ruka – otkrila je plan Sandra.

Sve što rade Buvljakuše je humanitarno, pa će tako humanitarno biti i ovo kuhanje.

– Sve što zaradimo od kuhanja ide u humanitarne svrhe. Apsolutno sve, uključujući i tombolu i donacije koje će netko možda samoinicijativno ubaciti u kutiju. Ponovno smo aktivirali slučaj seki Rinčić. Kreću opet na terapiju, sad je napokon i mlađa dobila priliku, ali cifra je katastrofalno velika, roditelji ne mogu ni sanjati da to mogu platiti. Zato pozivamo sugrađane da se odazovu, jer to su naša djeca, rastu ispod našeg neba, pohađaju naše škole… Uvijek kažemo, danas-sutra to može, ne daj Bože, biti i dijete nekoga od nas, što ne želim nikome, ali to je razlog da budemo otvorenog srca. I da pomognemo, moramo biti tu za svakog od nas – pozvala je Sandra.

Nećkala se izreći cifru, jer doista je zastrašujuća.

– Radi se o 390.000 kuna. Za današnja primanja je velika cifra čak i u inozemstvu, a kamoli kod nas. Pogotovo kad je riječ o svakodnevnim terapijama, dvoje djece… To je nezamislivo za skupiti roditeljima, zato molimo sugrađane da se odazovu.  Žalosno je što cijena mora biti tolika, ali s druge strane je dobro što barem postoji način na koji im se može pomoći. Pa da i one prohodaju, stanu na svoje noge i imaju priliku za normalan život. To im možemo osigurati jedino ako pomognemo roditeljima. I zato se nadam da ćemo na Gastru početi sa skupljanjem – istaknula je Barić Božinović pa dodala još jedno objašnjenje:

– Dođite i papajte, ali jedno moramo naglasiti… Mi ne prodajemo na bonove. Ako želite jesti kod nas i tako se uključiti u akciju, plaća se u gotovini. Bonove ne možemo primati. Turistička zajednica izašla nam je u susret, da sve što radimo, radimo za sebe, i zato je takav princip.

Buvljakuše imaju i registiranu udrugu, na čiji se račun može izravno uplatiti donacija.

– Može se uplaćivati i na naš račun, koji je na našoj stranici i Facebooku, s napomenom ‘za seke Rinčić’, a mi ćemo sve odmah proslijeđivati mami i tati. Otvorit će se i humanitarni račun za njih… Radimo na puno fronti, trudimo se nešto skupiti, a nadam se da ćemo u tome uspjeti. Nije ovo prva ovakva akcija, Hrvati su već stotine puta pokazali da imaju veliko srce – optimistična je Sandra, koja je zaključila:

– Ususret su nam izašli gorički obrtnici i firme, od nas Buvljakuša hvala im do neba. Nagrade su jako lijepe, dali su maksimalno od sebe, tako da nitko tko kupi tombolu neće biti razočaran nagradama!

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno