Poveži se s nama

HOTNEWS

Dražen Barišić na putu prema Saboru

Objavljeno

Često građani, i političari iz oporbenih redova govore kako je Velika Gorica spavaonica Zagreba, no prema posljednjim rezultatima Forbesove liste, Gorica je 11. grad u Hrvatskoj za život i poslovanje, te se ljudi sve češće odlučuju živjeti upravo ovdje, a gostujući danas u emisiji “Središnjica” City radija gradonačelnik Dražen Barišić je rekao: „Velika Gorica je nekad bila spavaonica, budimo realni još uvijek to djelomično jest , nastala je kao predrgrađe grada Zagreba, a mi koji živimo i rođeni smo ovdje znamo kojim intezitetom i kada se najviše razvijala. U dvadeset godina svoje samostalnosti puno je napravljeno i ovo je sad grad po mjeri građana.“

Gotovo svakodnevno u gradu se realizira po jedan projekt, tako su prije nekoliko dana otvorene e-punionice koje imaju izuzetnu važnost. „Ono što je bitno za nas je da radimo na svijesti, i da smo u korak s onime što nas čeka, a čekat će nas takvi projekti i u našim privatnim životima. E-punionice imaju simboliku našeg života, naše djece kako ih trebamo odgajati. Mi imamo nekoliko eko-škola, promoviramo eko proizvodnju, trudimo se koristiti ta eko vozila, a Grad ih već ima nekoliko, slobodno je parkiranje za sva eko vozila na području grada.Napravit ćemo još mnoge druge stvari kad govorimo o projektu e-mobilnosti ,koji će sasvim sigurno biti u trendu u državi, jer mislim da u Hrvatskoj nitko nema ovakve rezultate.“ – istaknuo je Barišić.

Status grada –prijatelja djece Velika Gorica svakodnevno potvrđuje, tako su nedavno djeca na nekoliko lokacija,kod goričkih osnovnih škola dobila motoričke parkove. „Ta igrališta su namijenjena za motoričke aktivnosti djece od 1.-4. razreda, imaju produktivnu važnost za razvoj djece, jer naša djeca su sve više zatvorenija u prostorima uz nove tehnologije, a tjelesno se ne razvijaju. Mi moramo raditi na njihovom duhovnom i tjelesnom razdoblju od rođenja, a ovo je jedan dio,jedna kockica za koju simbolički možemo reći da smo jako zadovoljni. Treba reći da za odrasle u Tuđmanovu parku radimo fitness park za odrasle i nitko ne može reći da ne slijedimo trendove i da ne osluškujemo potrebe naših građana.“ –rekao je Barišić.

Proziva se gradonačelnika i njegove suradnike kako ne rade na povlačenju sredstava iz fondova EU, no Barišić podsjeća na Mraclin i novo reciklažno dvorište, čija je vrijednost projekta skoro deset milijuna, a takvog nema nigdje u Hrvatskoj. „Tu je i projekt svih projekata – aglomeracija Velika Gorica, odnosno izgradnja i rekonstrukcija pročistača otpadnih voda, rekonstrukcija jednog dijela odvodnje u samom gradu i susjednim naseljima, prije svega govorim o Lukavcu i Donjem Turopolju, to je projekat vrijedan 54 milijuna eura, radovi počinju na proljeće, naši sugrađani će tamo gdje dolazi kanalizacijska mreža potpuno besplatno dobiti priključak.“ –rekao je Barišić.

Puno je planova koji su zacrtani za naredno razdoblje, gradit će se rotor na križanju Kolareve i Matice Hrvatske, tu je i dugoočekivani bazen pored Srednje strukovne škole, trenutno se radi na pripremama za izvore financiranja, i kad se dobiju sve dozvole od proljeća bi mogli krenuti radovi. Tu je i izgradnja Centra za posjetitelje Turističke zajednice Grada, a do proljeća su gotovi i radovi na Komunalnom centru.

Suradnja na državnoj razini,prema Barišićevim riječima je – loša.“Neke projekte smo uspjeli riješiti u sinergiji s državom, jedan od takvih projekata je škola u Novom Čiču što je trajalo deset godina, ali to je predugo. Mora se potrošiti previše energije i vremena kako bi završili projekt. Mora se znati što je protekle četiri godine Zoran Milanović učinio Gorici, tu je problem skupog grijanja, a za to su glasovali zastupnici iz ovog grada koji su mogli promijeniti sustav da bude jasniji i jeftiniji.Tu su i veći porezi za grad, skuplji su vrtići, tetama u vrtićima morali smo limitirati plaće, smanjila su se davanja za vatrogasce, sve više dajemo u državni proračun, a dobivamo sve manje, ja sam za to da gorički novac mora ostati u Gorici.Nama su ove godine uzeli 30 milijuna kuna, a s tim novcem se moglo jako puno napraviti.“

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u šestoj izbornoj jedinici osmi je na listi Domoljubne koalicije, te naglašava kako je program 5+ nešto što Hrvatsku može izvući iz ovog stanja u kojem se nalazi već godinama.
Po prvi puta građani će na parlamentarnim izborima svoj glas moći dati izravno kanditatu za kojeg žele glasovati. “ Što će biti s preferencijalnim glasovima, o tome će odlučiti birači žele li nekome dati preferencijski glas ili ne, no davanjem glasa određenoj osobi na listi daje se glas cijeloj listi, dakle Domoljubnoj koaliciji i meni je to važno.Mislim da se borba za Goricu ne provodi samo u Gorici nego i u Saboru, i zato u Sabor treba birati ljude koji nešto mogu učiniti. Mi nismo završili napad na našu vodu, na našu imovinu oko Gorice, tu je borba i za razvoj zračne luke i šinsko vozilo, a za to se treba boriti u Saboru i Vladi, zato trebamo imati svog čovjeka tamo. Dobro je zaokruživati osobu jer onda znate kome ste dali povjerenje.“ – istaknuo je Barišić za kraj.

Cijeli razgovor poslušajte na linku.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

HOTNEWS

Osnovana mladež MOST-a, za predsjednicu izabrana Valentina Dorotić

‘U Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti’

Objavljeno

on

MOST Velika Gorica osnovao je organizaciju mladih, a za koordinatoricu su izabrali 23-godišnju apsolventicu preddiplomskog studija Međunarodnih odnosa i diplomacije Valentinu Drotić. Osim nje, na osnivačkoj skupštini 21. veljače izabrali su i Tihomira Feljana za sukoordinatora te Anamariju Slojšek za tajnicu mladih MOST-a.

24.2.2021. Velika Gorica – MOST osnovao

Dorotić je predstavljajući se kazala kako se odlučila politički aktivirati jer je nezadovoljna politikom na nacionalnj i lokalnoj razini. Osim toga, jedan od motiva za uključivanje joj je bio i lošiji položaj žena u društvu.

– Apeliram na naše mlade sugrađane da nam se priključe i da zajedno uvedemo neke promjene u grad, društvo i kvart jer gdje ima volje, ima i načina. Članova mladih nema mnogo, ali simpatizera ima. U gradu Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST i da si simpatizer MOST-a. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti – poručila je Dorotić te pozvala sugrađane da izađu na izbore u svibnju i podrže MOST-ovog kandidata dr. Ivana Bekavca.

24.2.2021. Velika Gorica – Osnovana mladež MOST-a Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Osnivanje mladih MOST-a u srijedu je došao podržati i predsjednik stranke i saborski zastupnik Božo Petrov te koordinator mladih na nacionalnoj razini Filip Fiščić.

– Pred nama su velike stvari. Mi smo generacija koja dolazi i koja ima zadatak nastaviti ono što su naši očevi i djedovi započeli. Oni su se izborili za ovu domovinu, a mi bi se trebali izboriti da naša Hrvatska bude pravednije mjesto, mjesto koje će pružiti mladim ljudima da osnuju obitelj, ostanu ovdje i imaju normalan i ugodan život – poručio je Fiščić.

Osim toga, vjetar u leđa organizaciji mladih dali su i koordinator MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek i kandidat za gradonačelnika i koordinator ove stranke za Zagrebačku županiju Ivan Bekavac.

Nastavi čitati

Crna kronika

FOTO Jedna osoba smrtno stradala u nesreći kod Buševca

U nesreći je došlo do prevrtanja kamiona…

Objavljeno

on

Na državnoj prometnici D30, odnosno na nadvožnjaku pred mjestom Buševec, oko 10:20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do prevrtanja kamiona, a sudjelovala su i dva osobna vozila. Na teren su izašli policija, hitna i vatrogasci. Promet je obustavljen, a policija preusmjerava na obilazne pravce.  Kako doznajemo jedna je osoba smrtno stradala.

Uzrok nesreće znat će se po obavljenom očevidu.

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno