Poveži se s nama

Vijesti

Doznajte kako vaš mališan doživljava svijet oko sebe

Sudionici će saznati kako olakšati svakodnevno nošenje s različitim senzornim iskustvima, kako djelovati i što mogu učiniti roditelji, odgojitelji i učitelji, a što vršnjaci

Objavljeno

U Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica 27. veljače u 18 sati održat će se prva ovogodišnja psihoedukativna radionica. Dragana Mamić, profesor defektolog i rehabilitator senzorne integracije, govorit će o senzornoj integraciji i prepoznavanju znakova teškoća senzorne obrade kod djece.

„Sudionici će kroz predavanje i radionicu dobiti uvid u osnovne značajke senzorno integrativnog funkcioniranja i utjecaja na svakodnevni život djeteta. Način na koji doživljavamo ovaj svijet može biti prepreka kako u podučavanju, tako u učenju igri i ponašanju te u konačnici uključivanju djeteta tipičnog razvoja kao i djeteta s teškoćama u razvoju u socijalne interakcije i aktivnosti s vršnjacima“, stoji u najavi radionice.

U sklopu radionice sudionici će saznati kako olakšati svakodnevno nošenje s različitim senzornim iskustvima, kako djelovati i što mogu učiniti roditelji, odgojitelji i učitelji, a što vršnjaci.

Za sudjelovanje na radionici potrebno se je prijaviti na broj telefona Dječjeg odjela 01 6260 689.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno