Poveži se s nama

Vijesti

Doznajte kako (ne) rade trgovine po Gorici za blagdane

Tijekom sljedeća dva dana kupovina će se moći obaviti samo u jednoj od velikih trgovina na velikogoričkom području, svi ostali ponovno počinju raditi u petak

Objavljeno

Gdje god se krene ovih dana, vlada ludilo uobičajeno za ovo doba godine. Gužve na cestama, u trgovačkim centrima i dućanima, donijele su veliki profit trgovcima, ali i dozu frustracije kod kupaca, pogotovo onih iz muških redova… S Badnjakom dolazi kraj svemu tome, dućani su odredili skraćeno radno vrijeme, a zatim slijedi odmor. Za nekoga duži, za nekoga kraći, ali dobro je znati kakve se opcije nude za one koji još nisu baš sve kupili…

Pa krenimo redom.

Kaufland je u Gorici na Badnjak imao radno vrijeme do 16 sati, a u sljedeća dva dana na vratima će stajati oznaka “zatvoreno”. I na Božić i na Štefanje.

Jednako tako, zatvorena vrata će 25. i 26. prosinca imati i Lidl, koji je na Badnjak radio najkraće. Djelatnici su već u 14 sati mogli kućama, na pripremu blagdanske večere, kićenje bora i ostale božićne radosti.

Konzum je za Badnjak odredio najduže radno vrijeme, do 17 sati, za one koji baš ozbiljno kasne s kupovinom… Na Božić i na blagdan Sv. Stjepana i ova će trgovina biti zatvorena.

I na koncu, jedina opcija za Štefanje ostaje Spar. Na Badnjak je raspust dogovoren za 16 sati, na Božić se neće raditi, ali samo na Božić. U četvrtak će tako Spar svoja vrata otvoriti u 8 sati, a zatvoriti u 14.

Vijesti

Šarenilo boja za bolje raspoloženje: Mladi na Tuđmancu pripremaju dan posvećen umjetnosti

Mali i veliki moći će u parku za stolovima slikati vodenim bojama, bojati, oslikavati čestitke…

Objavljeno

on

Povodom svjetskog dana umjetnosti, Gorički klub mladih postavit će veseli štand u Parku dr. Franje Tuđmana. U petak od 13 do 18 sati, za velike i male, pripremit će stolove namijenjene raznim aktivnostima, od slikanja vodenim bojama i pastelama, izrađivanja i ukrašavanja čestitki, do isprobavanja malih elektroničkih instrumenata.

– Također smo pripremili i antistres bojanke za odrasle koje odrasli i roditelji mogu bojati u kafićima dok su djeca za stolom i bave se svojim aktivnostima, ali ih naravno mogu bojati i s nama – kazala je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih.

Na dva velika platna posjetitelji će moći ostaviti otisak svoje ruke, a platna će članovi Goričkog kluba mladih izvjesiti u svom klubu i tako u prostor unijeti malo šarenila.

– Poznato je da bojanje opušta mozak, stoga pozivamo sve da sudjeluju u glazbenim i slikarskim umjetnostima i prošire svoj kreativni svijet. Pridružite se nama u bojama do sreće! Pozivamo sve građane da iskoriste lijepi petak i pridruže nam se u obilježavanju svjetskog dana umjetnosti – dodala je Kajgana Raga.

Nastavi čitati

Vijesti

Rješenje za gužve u Pucekovićevoj: Traži se nova lokacija za testiranje na COVID…

Za sigurnije kretanje građana, dio Ulice Matije Slatinskog dobit će nogostup

Objavljeno

on

Učestali prometni kaos u Pucekovićevoj ulici već dugo muči Velikogoričane. Problem nije uspjelo riješiti ni novo parkiralište s gotovo 100 parkirnih mjesta. A ovaj problem ne utječe samo na stanare okolnih zdrada, već i one koji ujutro dovoze djecu u vrtić ili moraju ići u Dom zdravlja. Pucekovićevu ulicu zato je danas obišao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Problem gužvi koje nastaju u Pucekovićevoj ulici zbog COVID ambulante riješit ćemo ovih dana dogovorom s Domom zdravlja oko nove lokacije za testiranje – kazao je Ačkar te dodao kako će ovih dana krenuti i u izgradnju nogostupa u obližnjoj Ulici Matije Slatinskog.

– Na inicijativu predstavnice stanara Brigite Županić i stanovnika ulice Matije Slatinskog krećemo u izgradnju nogostupa u dijelu ulice gdje nedostaje. Izgradnjom nogostupa omogućit ćemo sigurno kretanje pješacima – zaključio je Ačkar.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio listu poduzetnika koji su ostvarili pravo na COVID potporu

85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je rezultate javnog poziva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu. Sredstva su osigurana iz proračuna, a Grad će ih uplatiti na žiro račun korisnika potpore nakon potpisivanja ugovora. Ukupno 85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 813 tisuća kuna, a popis korisnika potpore dostupan je OVDJE.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno