Poveži se s nama

Vijesti

Doznajte kako (ne) rade trgovine po Gorici za blagdane

Tijekom sljedeća dva dana kupovina će se moći obaviti samo u jednoj od velikih trgovina na velikogoričkom području, svi ostali ponovno počinju raditi u petak

Objavljeno

Gdje god se krene ovih dana, vlada ludilo uobičajeno za ovo doba godine. Gužve na cestama, u trgovačkim centrima i dućanima, donijele su veliki profit trgovcima, ali i dozu frustracije kod kupaca, pogotovo onih iz muških redova… S Badnjakom dolazi kraj svemu tome, dućani su odredili skraćeno radno vrijeme, a zatim slijedi odmor. Za nekoga duži, za nekoga kraći, ali dobro je znati kakve se opcije nude za one koji još nisu baš sve kupili…

Pa krenimo redom.

Kaufland je u Gorici na Badnjak imao radno vrijeme do 16 sati, a u sljedeća dva dana na vratima će stajati oznaka “zatvoreno”. I na Božić i na Štefanje.

Jednako tako, zatvorena vrata će 25. i 26. prosinca imati i Lidl, koji je na Badnjak radio najkraće. Djelatnici su već u 14 sati mogli kućama, na pripremu blagdanske večere, kićenje bora i ostale božićne radosti.

Konzum je za Badnjak odredio najduže radno vrijeme, do 17 sati, za one koji baš ozbiljno kasne s kupovinom… Na Božić i na blagdan Sv. Stjepana i ova će trgovina biti zatvorena.

I na koncu, jedina opcija za Štefanje ostaje Spar. Na Badnjak je raspust dogovoren za 16 sati, na Božić se neće raditi, ali samo na Božić. U četvrtak će tako Spar svoja vrata otvoriti u 8 sati, a zatvoriti u 14.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno