Poveži se s nama

Vijesti

Doznajte kako najbolje zaštiti imovinu dok ste na putu

Dok vi uživate u odmoru i dokolici, njima počinje radna sezona

Objavljeno

Počela je turistička sezona i vrijeme je godišnjih odmora. Oni koji imaju još koriste stari godišnji odmora, a oni koji nemaj uz malo sreće spojili su neradne dane u jedan veliki produženi vikend. Toplo i sunčano vrijeme kao stvoreno je da se otputimo na more, toplice ili posjetu rodbini, samo da se maknemo iz kuće. Doke jedni uživaju u odmoru i dokolici, drugima počinje sezona. Naime, prazni stanovi i kuće pravi su mamac provalnicima. Svi oni pokušat će iskoristiti priliku kako bi se dočepali vašeg novaca, nakita i drugih vrijednosti. No, postoji način da im se oteža posao. Evo što vam savjetuje policija.

1. Novac i dragocjenosti ne ostavljate u stanu, već ih pohranite na sigurno mjesto (trezori ili na čuvanje kod osoba od povjerenja)
2. Ključ od stana ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće i sličnim mjestima
3. Ključ od stana ostavite osobi od povjerenja koja će moći češće ga obići
4. Organizirate da osoba od povjerenja češće prazni poštanski sandučić
5. Adresu na kojoj boravite i broj telefona na koji vas se može dobiti kada ste na putu ostavite osobi od povjerenja
6. Ne zaboravite uključiti alarmni sustav ako ga posjedujete.

Ako vam se i pored svih samozaštitnih mjera dogodi da budete žrtva provalnika, odmah obavijestite policiju na broj 192 ili na broj policijske postaje na području koje se nalazi vaš dom.

Crna kronika

Pijan prosio ispred trgovine. Nakon što je došla policija izvadio spolovilo i počeo mokriti po parkiralištu

Prošnjom je zaradio 78,20 kuna

Objavljeno

on

Mjesec dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje dobio je Mladen U. (38) koji je 14. siječnja ispred velikogoričkog Kauflanda napravio popriličan kaos. Prema optužnici, Mladen U. je s 1,66 promila alkohola u organizmu prosio ispred trgovine. Na papiru koji je držao pisao je kako treba hranu za bebe, a od građana je uspio prikupiti 78,20 kuna. No, kada su pred Kaufland stigli policajci, Mladen U. je pred njima i ostalim građanima izvadio spolovilo te krenuo morkiti po ogradi. Tako je zaradio prijavu za prosjačenje, ali i vrijeđanje moralnih osjećaja građana, piše Jutarnji. Novac koji je 38-godišnjak dobio od građana za hrau za bebe bit će mu oduzet i uplaćen u državni proračun, a troškove prekršajnog postupka, po odluci Prekršajnog suda u Ivanić-Gradu, platit će građani.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Dvije ulice u Velikoj Buni dobit će novi asfalt

Objavljeno

on

Djelatnici VG Komunalca rade na asfaltiranju dviju ulica u naselju Velika Buna. Dva sloja novog asfalta u dužini 250 metara i tri metra širine tako će dobiti Ulica Tudina, dok će kolnik Ulice Franje Grđana rekronstruirati u dužini od 150 metara, potvrdili su nam iz VG Komunalca.

Foto: Krešimir Ačkar/Facebook.com

Osim toga, VG Komunalac trenutno radi i na izgradnji prometnice S2 u Vukovinskom polju te nogostupu u Rakarju.

Nastavi čitati

Moja županija

Za projekt zaštite okoliša i do 40 tisuća kuna

Prioritet imaju edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada

Objavljeno

on

Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 350 tisuća kuna za programe i projekte udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do 26. ožujka.

Prioritet imaju edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji uključuju škole i vrtiće u programe vezane uz ekologiju, zaštitu okoliša i održivi razvoj, projekti čišćenja divljih odlagališta otpada i uspostave mjera za sprečavanje njihovih ponovnih nastojanja te pilot-projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

 

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno