Poveži se s nama

Vijesti

Doček Nove godine na nula stupnjeva, snijega nema do daljnjega

Velikogoričke ulice još barem desetak dana neće prekriti snijeg, iako će temperature puno više nalikovati zimskima nego dosad. Iako, već sljedećeg vikenda tijekom dana će opet biti šest, sedam stupnjeva…

Objavljeno

S novom godinom, baš kao što je i najavljivano, stiže i “prava” zima, od koje dosad nismo puno vidjeli. Dugo smo uživali u suncu i izrazito visokim temperaturama za ovaj dio godine, istovremeno su mnogi i vodili borbe s južinom, ali vremenske prilike ovih dana sve više nalikuju onome što se od njih i očekuje na prelasku s prosinca na siječanj. Božić je prošao bez snijega i ove godine, opet ništa od blagdanske idile nalik onoj iz filmova, a tako će i ostati još neko vrijeme.

Temperature će u danima pred nama noću odlaziti ispod nule, sve do -4, ali najave kažu da će tijekom novogodišnjeg dočeka ipak biti koji stupanj toplije, oko nule. Dobre su to vijesti za sve one koji će novogodišnju noć odlučiti provesti na otvorenom, na goričkim ulicama. U sklopu “Prosinca u Gorici” organiziran je dječji doček od 17 sati, a odrasli na svoje dolaze od 22 sata, kad svoj nastup počinje Tamburaški sastav Harmonija. Ako nekome i bude hladno, oni će se valjda pobrinuti za zagrijavanje…

I u narednim danima će noću temperature biti u minusu, a danju se penjati sve do sedam, koliko će biti u subotu. Padalina u sljedećih deset dana neće biti, najmanje od sljedećeg utorka, pa ljubiteljima snijega preostaje samo čekati. Ili spakirati kofere i otići negdje gdje se bijeli pokrivač ipak odlučio pojaviti. Gorički advent tako će ostati uskraćen za kadrove prave zimske idile

Vijesti

U srijedu moguće probijanje zvučnog zida

U vremenu od 9 do 16 sati

Objavljeno

on

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u srijedu, 21. travnja, u vremenu od 9 do 16 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Letovi će se provoditi na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1.000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

– Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – kažu iz MORH-a.

Nastavi čitati

Moja županija

Župan proglasio prirodnu nepogodu za Veliku Goricu i njene općine

Štetu je nanio mraz u periodu od 5. do 12. travnja na području 7 gradova i 10 općina s područja županije

Objavljeno

on

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za 7 gradova i 10 općina s područja Zagrebačke županije nastalu u razdoblju od 5. do 12. travnja, a uzrokovanu mrazom koji je na navedenom području nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Prirodna nepogoda proglašena je za područje gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Vrbovec te općine Bistra, Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Luka, Orle i Pokupsko.

– Nakon Županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana, unijeti prve procjene štete u Registar šteta. Grad/Općina je dužna unijeti konačnu procijenjenu štete u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta – napominju iz Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Vijesti

Reli utrka skreće autobuse s Glavnog kolodvora

To se odnosi i na autobuse koji voze u smjeru Velike Gorice

Objavljeno

on

Zbog održavanja Svjetskog reli prvenstva (WRC Croatia 2021), u četvrtak, 22. travnja od 12 do 24 sata, autobusne linije s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenom trasom zbog zatvaranja zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Autobusne linije 108 (Glavni kolodvor – Savski most), 166 (Glavni kolodvor – Donji Dragonožec), 219 (Glavni kolodvor – Sloboština), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 243 (Glavni kolodvor – Kajzerica), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) vozit će s terminala Glavni kolodvor lijevo Ulicom grada Vukovara, desno Avenijom Marina Držića, desno Slavonskom avenijom, potom će skrenuti lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

U smjeru Glavnog kolodvora autobusi prometuju uobičajenim trasama.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno