Poveži se s nama

Vijesti

Dječji zborovi odmjerit će snage u Pučkom otvorenom učilištu

Nastupit će zborovi iz Labina, Samobora, Vrbovca, Kuča, Sesveta, Dugog Sela i Velike Gorice

Objavljeno

Pučko otvoreno učilište u subotu će ugostiti Natjecanje dječjih zborova, na kojem će nastupiti djeca iz Labina, Samobora, Vrbovca, Kuča, Velike Gorice, Sesveta i Dugog Sela. Natjecanje je otvoreno za sve zborove, bez obzira koju vrstu ili stil glazbe pjevaju, klasičnu, duhovnu, folklornu ili popularnu glazbu.

– Ista je ideja kao i prošle godine. Želja nam je da se djeca iz županije dobiju priliku da se između drugih festivala natječu i druže te potiču jedni druge. Prošle godine razvilo se i jedno divno prijateljstvo između zborova iz Pokupskog i Sesveta. Ove godine dolaze nam gosti iz Labina – rekao nam je Siniša Belošević, voditelj ansambla Zlatne godine.

Natjecanje organiziraju Hrvatska udruga zborovođa, Pučko otvoreno učilište i Ansambl Zlatne godine. Natjecanje počinje u 12 sati, a u 18,30 sati predviđena dodjela nagrada i završno natjecanje pobjednika u kategorijama za Veliku nagradu.

Crna kronika

U dvije prometne nesreće ozlijeđene dvije osobe

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli danak

Objavljeno

on

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli su danas svoj danak. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe. Prva se dogodila oko 11 sati  na raskrižju Rakarske ulice i Avenije Pape Ivana Pavla II. Sudarila su se dva osobna vozila. Jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb kako bi joj se pružila pomoć.

Nešto kasnije, oko 11,50 sati, na raskrižju Poštanske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića dogodila se druga prometna nezgoda u kojoj je, također, ozlijeđena jedna osoba, koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb. U sudaru su sudjelovala dva vozila.

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

Vijesti

Zasadi hrast i spasi turopoljske šume

Pridruži se sadnji drveća uz prometnicu Lukavec – Gudci

Objavljeno

on

U sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panja ove subote sadit će se drveće uz prometnicu Lukavec-Gudci. Na tom prostoru prije 40 godina zasađeni su borovi, ali ova neautohtona vrsta nije se uspjela udomaćiti. Trulež koja ih je napala, ogolila je ovo područje. U subotu od 9 do 13 sati ovaj prostor pošumit će se  hrastom lužnjakom, koji doduše sporije raste, ali je otporna autohtona sorta.

Prijavite svoje sudjelovanje na mail danikolektivnesadnje.zagreb@gmail.com. Od opreme je potrebno ponijeti samo rukavice i čizme te dobru volju. Točna lokacija područja za pošumljavanje nalazi se ovdje.

 

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno