Poveži se s nama

CityLIGHTS

DAVOR ŠUKER: Uz ovaj grad i stadion me vežu lijepe uspomene

Objavljeno

Kraj jesenskog dijela prvenstva, lijepo vrijeme te utakmicu protiv druge momčadi zagrebačkog Dinama iskoristili su u Gorici da pozovu u posjet klubu i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, koja se rado odazvala na čelu sa predsjednikom Davorom Šukerom. Otprilike sat vremena prije utakmice s Dinamom na velikogorički gradski stadion u pratnji direktora reprezentacija Zorislava Srebrića na velikogorički gradski stadion stigao je predsjednik HNS-a Davor Šuker. Na ulazu u gradski stadion dočekali su ga predsjednik Gorice Nenad Črnko i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Zagrebačke županije Stjepan Žugaj. Prvi čovjek hrvatskog nogometa nije stigao praznih ruku, a odmah prilikom dolaska uručio je 20 nogometnih lopti za školu nogometa Gorice predsjedniku Črnku.

Zajedno sa svojim domaćinima Šuker je prije ulaska u službene prostorije obišao teren sa umjetnom travom u čijoj izgradnji je sudjelovao i Hrvatski nogometni savez. “Uvijek mi je drago doći u Veliku Goricu koja je grad nogometa. Tu sam igrao sa reprezentacijom i uvijek me vežu lijepe uspomene uz ovaj stadion. Drago mi je da ljudi koji rade u klubu i uz klub daju svoj doprinos u animiranju djece da se bave nogometom i baš zbog toga su ulaganja od grada i ulaganja od Hrvatskog nogometnog saveza u stadionsku infrastrukturu na ponos i diku ovoga kraja. I to je ono što moramo još više raditi, moramo pronaći što više sredstava zajedno sa državom, sa gradovima i županijama, da napravimo još mnogo ovakvih lijepih projekata jer to nam zauvijek ostaje, a bez pravog ulaganja u djecu i omladinske škole nema ni pravog rezultata.” – rekao je Davor Šuker za cityportal.hr.

Davor Šuker - Gorica (14)

Davor Šuker i Nenad Črnko

Na pitanje o budućim planovima HNS-a vezanim za Goricu Šuker je kratko naglasio: “Uvijek ćemo ovdje dolaziti, ovo nam je lokacija koju rado posjećujemo i sa mladom reprezentacijom ali i sa svim nogometnim selekcijama i projektima  HNS-a. Ravnomjerno tražimo da igramo po cijeloj Hrvatskoj, ali Gorica i Velika Gorica je uvijek pravi domaćin i nas ponovni susreti u Vašem gradu jako vesele.”

Nakon kraćeg zadržavanja u klupskim prostorijama Šuker i Srebrić su nazočili prvom poluvremenu prvenstvene utakmice II HNL između Gorice i Dinama II, a u toku utakmice im se pridružio i član IO HNS-a Stjepan Merkaš, te predsjednik Skupštine kluba Ervin Kolarec. Kako smo doznali iz kluba u vrlo skoro vrijeme će se u Velikoj Gorici održati i zajednički radni sastanak čelnika grada Velike Gorice, kluba i Hrvatskog nogometnog saveza u sklopu kojeg će se rezimirati dosadašnje zajedničke aktivnosti u izgradnji stadionske infrastrukture kao i moguće najave novih investicija o čemu ćemo više doznati na zajedničkoj konferenciji za tisak, po završetku sastanka.

galerija fotografija:

CityLIGHTS

Rekreativno-hedonističko ljeto u Turopolju

Nebitno jeste li fan rekreacije ili naprosto vapite za bijegom od gradske vreve uz finu turopoljsku hranu, u Turopolju se možete odmarati okruženi prirodnim ljepotama

Objavljeno

on

Naše Turopolje obiluje kulturno – povijesnim spomenicima, narodnom baštine te očuvanim prirodnim krajolikom. Kao srce Turopolja – Velika Gorica, okružena je stoljetnim šumama, rijekama Odrom, Kupom i Savom, jezerima, te Vukomeričkim goricama.

Mnoštvo je tu pješačko-biciklističkih staza, što čini idealan prostor za biciklizam, kao i rekreativno druženje obitelji i prijatelja. Na prostoru grada, biciklisti mogu uživati u 35 kilometara uređenim biciklističkim stazama koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva hrvatske metropole udaljena samo 15 kilometara. Pogledajte i 2 biciklističke rute na kojima uz rekreaciju možete upoznati prirodne ljepote, kulturno – povijesne i etnološke vrijednosti Turopolja. Vukovina – Poljana Čička – Bukevje – Veleševec – Kuče je prva ruta, dok je Pisarovina – Dvoranci – Bukovčak – Dubranec – Lukinić Brdo druga ruta.

Dobra ideja za kratki izlet zasigurno su i naša izletišta Ključić Brdo, Odranski ribič, rančevi Kurilovec i Cowboy, potom Etno kuća Novo Čiče. Turopoljski grunt Dianežević gostima ponosno pokazuje neke od čari turopoljskog kulinarstva – tehniku miješenja kruha i kako se nekada spremala zimnica. Želja im je pokazati kako se nekada u Turopolju živjelo. Sva izletišta smještena su u hladovini mirne prirode, svježeg zraka, uz fini domaći obrok i brojne aktivnosti za najmlađe. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva velegrada udaljena tek nekoliko kilometara!

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Crveni Križ: Ne kupuj, ne bacaj, razmijeni i recikliraj!

U tijeku je redovni humanitarni buvljak petkom koji organizira gorički Crveni Križ, na kojem svatko od nas može doprinijeti i skočiti u pomoć svom sugrađaninu

Objavljeno

on

Ispred zgrade gradske podružnice Crvenog Križa, na već poznatoj adresi – Trg kralja Tomislava 2, među brojnim humanitarnim akcijama koje provode, dobre duše ove organizacije s radošću dočekaju svako nasmiješeno lice potrebitih kojima su toga dana pomogli na bilo koji način. Kao i svakog petka do sada, građani u potrebi mogu doći i uzeti što im treba.

– Skladište nam je puno rabljenih stvari, svi su pozvani uzeti što god im odgovara – kažu iz Crvenog Križa.

Dakako, pozivaju se i ostali građani da posjete humanitarku petkom, te ako imaju ponešto, da daju doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji. Takvom malenom gestom  možda ćete uvelike olakšati život i izmamiti osmijeh na lice onima koji su nažalost puni briga, te su se zaboravili smijati uslijed životnih poteškoća koje ih prate. Kako kaže i sam moto ovog buvljaka: NE KUPUJ, NE BACAJ, RAZMIJENI I RECIKLIRAJ!

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U goričkom Cicibanu sve miriše po lavandi!

Manje tableta, mobitela i TV-a, a više roditeljske prisutnosti i poticanja dječje inventivnosti, savjetuje nam ravnateljica dječjeg vrtića Ciciban iz Vidrićeve 2!

Objavljeno

on

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je Dječji vrtić Ciciban zasjao novim sjajem, dobivši na sam ‘Dan žena’ pojačanje – novu ravnateljicu, Tatjanu Karlović Oslaković. Tatjana je  upravo u  ovom vrtiću stekla 21-godišnje iskustvo u radu s djecom, a u  vrtiću su ove godine obilježili i 40. godišnjicu rada. Simpatična ravnateljica s osmijehom ističe kako je u ovom razdoblju vrijeme naprosto proletilo, i to u pozitivnom tonu, poučena  novim iskustvima i praksama u radu, kako s djecom, tako i s kolegicama u struci.

‘Uđi u tuđe cipele, pokušaj razumjeti’ – tu nestaje mobbing

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

U razgovoru s Tatjanom doznali smo male tajne velikih majstora kada je riječ o odgojnim metodama djece vrtičke dobi. Naime, uvelike se radi na empatiji i senzibilizaciji između djece, naročito ako je u skupini dijete s određenim poteškoćama.

Velika se pozornost pridaje i intelektualnom razvoju djeteta kroz stvaranje. Ono se tada osjeća ponosno jer je nešto stvorilo igrajući se svojom maštom i kreativnošću. Tako se rodila ideja o projektu ‘Mali poduzetnici’.

– Ideja ovog projekta krenula je s energetskom obnovom. Andrea Trputec, Karmela Krunić-Habulinec i Eleonora Milaković, odgojiteljice starijih skupina predškolaca promišljajući su došle su na ideju lavande. Djeci se ideja samostalnosti i razmišljanja da ‘ja mogu nešto stvoriti’. Njihova elementarna misao vodilja bila je: ‘Ne pitaj što svijet može napraviti za tebe, nego što ti možeš napraviti da svijet bude ljepši i ugodniji’ – otkrila nam je Tatjana Karlović Oslaković, ravnateljica DV Ciciban.

– Djeca danas očekuju da im sve bude servirano, a baš naprotiv, trebamo ih učiti da sami nešto stvore i vide konkretan rezultat svoga rada. Upravo je zato cilj projekta bio pokazati kako se stvaran, smisleni i konkretan rad, odnosno proizvod, već u najranijoj dobi, može promovirati na tržištu te kakvo zadovoljstvo nastaje kada se ti isti proizvodi nađu u rukama novih vlasnika. Djeci se ideja o samostalnosti u izradi kozmetike jako svidjela pa su tako protokom vremena počeli izrađivati razne stvari poput kuglica  za kupanje, sapuna od glicerina, ulja od lavande, pasta i melema – otkrila nam je ravnateljica Tatjana.

Današnja djeca nisu ista kao prije 20 godina. Došlo je novo doba, doba prožeto tehnologijom, a time i lakšom dostupnošću informacija. Puno su slobodniji u postavljanju pitanja i istraživanju, stoga je potrebno pristupiti odgoju na ležerniji način. Svako je dijete individua za sebe, mali čovjek koji se uči kako izrasti u odraslu osobu. Tu ključnu ulogu imaju roditelji, koji s djetetom trebaju biti iskreni i puno razgovarati, te nipošto davati prazna obećanja. Ponekad je samo saslušati dovoljno. Ali, budite prisutni u odrastanju svoga djeteta, to je ona polazna točka koja se zaboravi u svakodnevnom užurbnom stilu življenja!

VIŠE SAVJETA IZ CICIBANA DOZNAJTE U NOVOM BROJU NAŠEG REPORTERA!

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno