Poveži se s nama

CityLIGHTS

DAVOR ŠUKER: Uz ovaj grad i stadion me vežu lijepe uspomene

Objavljeno

Kraj jesenskog dijela prvenstva, lijepo vrijeme te utakmicu protiv druge momčadi zagrebačkog Dinama iskoristili su u Gorici da pozovu u posjet klubu i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, koja se rado odazvala na čelu sa predsjednikom Davorom Šukerom. Otprilike sat vremena prije utakmice s Dinamom na velikogorički gradski stadion u pratnji direktora reprezentacija Zorislava Srebrića na velikogorički gradski stadion stigao je predsjednik HNS-a Davor Šuker. Na ulazu u gradski stadion dočekali su ga predsjednik Gorice Nenad Črnko i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Zagrebačke županije Stjepan Žugaj. Prvi čovjek hrvatskog nogometa nije stigao praznih ruku, a odmah prilikom dolaska uručio je 20 nogometnih lopti za školu nogometa Gorice predsjedniku Črnku.

Zajedno sa svojim domaćinima Šuker je prije ulaska u službene prostorije obišao teren sa umjetnom travom u čijoj izgradnji je sudjelovao i Hrvatski nogometni savez. “Uvijek mi je drago doći u Veliku Goricu koja je grad nogometa. Tu sam igrao sa reprezentacijom i uvijek me vežu lijepe uspomene uz ovaj stadion. Drago mi je da ljudi koji rade u klubu i uz klub daju svoj doprinos u animiranju djece da se bave nogometom i baš zbog toga su ulaganja od grada i ulaganja od Hrvatskog nogometnog saveza u stadionsku infrastrukturu na ponos i diku ovoga kraja. I to je ono što moramo još više raditi, moramo pronaći što više sredstava zajedno sa državom, sa gradovima i županijama, da napravimo još mnogo ovakvih lijepih projekata jer to nam zauvijek ostaje, a bez pravog ulaganja u djecu i omladinske škole nema ni pravog rezultata.” – rekao je Davor Šuker za cityportal.hr.

Davor Šuker - Gorica (14)

Davor Šuker i Nenad Črnko

Na pitanje o budućim planovima HNS-a vezanim za Goricu Šuker je kratko naglasio: “Uvijek ćemo ovdje dolaziti, ovo nam je lokacija koju rado posjećujemo i sa mladom reprezentacijom ali i sa svim nogometnim selekcijama i projektima  HNS-a. Ravnomjerno tražimo da igramo po cijeloj Hrvatskoj, ali Gorica i Velika Gorica je uvijek pravi domaćin i nas ponovni susreti u Vašem gradu jako vesele.”

Nakon kraćeg zadržavanja u klupskim prostorijama Šuker i Srebrić su nazočili prvom poluvremenu prvenstvene utakmice II HNL između Gorice i Dinama II, a u toku utakmice im se pridružio i član IO HNS-a Stjepan Merkaš, te predsjednik Skupštine kluba Ervin Kolarec. Kako smo doznali iz kluba u vrlo skoro vrijeme će se u Velikoj Gorici održati i zajednički radni sastanak čelnika grada Velike Gorice, kluba i Hrvatskog nogometnog saveza u sklopu kojeg će se rezimirati dosadašnje zajedničke aktivnosti u izgradnji stadionske infrastrukture kao i moguće najave novih investicija o čemu ćemo više doznati na zajedničkoj konferenciji za tisak, po završetku sastanka.

galerija fotografija:

CityLIGHTS

Evo što će se ovog vikenda događati na Prosincu u Gorici

Klizalište, dječje predstave, koncert, PerunBožić…

Objavljeno

on

Prosinac u Gorici gotovo svakodnoveno građanima nudi različita blagdanska događanja, no zasigurno će najviše Goričana manifestaciju posjetiti vikendom. Evo što će ih tamo čekati u subotu i nedjelju.

Prvi dan vikenda, 14. prosinca, ispred Muzeja Turopolja u 17 i 19 sati na rasporedu je interaktivna predstava za djecu “Baka Zima Klimalić”. U božićnom selu mališane će u 18 sati dočekati Djed Božićnjak s darovima. U 20 sati pak počinje koncert grupe Kings.

Nedjelja će pak biti humanitarnog karaktera, pa će nakon Sarmijade u podne, od 13 do 18 sati VG Legacy prikupljati donacije za Dječju bolnicu Srebrnjak.

“U 18 sati, palit će se treća svijeća na adventskom vijencu. U 18.30 počinje predstava za djecu “Kako je vilenjak spasio Božić”, nakon koje slijedi podjela darova na glavnoj pozornici. Večer završite u sjajnoj atmosferi Tamburaškog sastava Lajbeki u 20 sati”, kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Subotom i nedjeljom u Muzeju Turopolja od 16 do 20 sati otvorena je i manifestacija PerunBožić, koja će Goričane upoznati sa zaboravljenim pričama i narodnim predajama. Radi se o ambijentalno-kostimiranom doživljaju inspiriranom adventskim pričama i predajama Turopolja, kao i bogatom hrvatskom nematerijalnom baštinom.

“Tijekom cijelog vikenda imate mogućnost uživati u klizanju u božićnom ugođaju, uz kuhano vino, čaj, kobasice i fritule”, dodaju iz Turističke zajednice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Koncert grupe Pravila igre, fotografiranje s Djedom Božičnjakom te dječja predstava za Dan Grada

Okupljeni će se moći zagrijati i zasladiti uz kuhano vino, čaj, kobasice, medenjake i fritule

Objavljeno

on

Na blagdan sv. Lucije, zaštitnice Turopolja, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan. Na ovogodišnjoj proslavi najmlađi Goričani moći će u Muzeju Turopolja pogledati predstavu “Sjeverozapadni vjetar”, koja počinje u 17.30 sati, a od 18 sati  u Božićnom selu mališane će dočekati Djed Božićnjak s kojim će se moći fotografirati.

Velika rođendanska proslava počet će od 20 sati uz koncert grupe Pravila igre.

“Na pozornici kod Muzeja Turopolja moći ćete uživati u novim, drugačijim modernim glazbenim trendovima, urbanom pop-rocku u izvedbi četvorice mladih glazbenika. Brojne aktivnosti i dobru glazbu pratit će bogata gastro ponuda: kuhano vino, čaj, kobasice, medenjaci, fritule”, najavili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Klizalište otvoreno, odličan koncert Pirata

Objavljeno

on

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Manifestacija ”Prosinac u Gorici” i klizalište u parku kod Muzeja Turopolja otvoreni su sinoć u nazočnosti velikog broja građana Velike Gorice i okolice. Klizalište je bilo prepuno i prije zvaničnog otvorenja, na ledu su bili i mali i veliki, i mladi i malo manje mladi. Klizaljki na iznajmljivanje je skoro ponestalo.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditeljica programa Ana Katulić je nekako uspijevala držati pod kontrolom događanja, koja su se dešavala na klizalištu, pred pozornicom i u Božićnom selu. Činilo se da su tu sva gorička djeca, jer prostor kod Muzeja i u parku bio je doslovce pun. Glazbeni program na početku je ispunio Vokalni sastav Jane, ispred pozornice šetala je Božićna jelka na štulama, a svoje umijeće pokazao je i ”gutač vatre”.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dolazak Sv.Nikole i neizbježnog Krampusa izazvao je oduševljenje djece, tako su bili stisnuti u okruženju djece, roditelja, baka i deda da se nisu mogli ni pokrenuti s mjesta. Kada je Sv.Nikola podijelio ono što je imao u vreći to je bio znak da je dječji dio večeri završen.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Odmah iza toga na pozornici se počela Grupa Pirati pripremati za svoj koncert, koji je tako počeo i prije najavljenog termina (20:30 sati). Pirati su repertoar prilagodili publici, to je bio pun pogodak, dugo se pjevalo i plesalo na obostrano zadovoljstvo.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno