Poveži se s nama

Moja županija

Darivatelji krvi obilježili svoj dan

Objavljeno

Dodjelom zahvalnica za višestruko darovanu krv, Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije danas je obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada.

 

Domaćin svečanosti bilo je Gradsko društvo Crvenoga križa Ivanić-Grada. Time se želi, naglasila je predsjednica DCK Zagrebačke županije Štefica Kamenarić-Filipović, zahvaliti onima koji su svojom krvlju potvrdili ljubav za bližnjega.

 

„Želimo zahvaliti i obiteljima s više dobrovoljnih darivatelja, kao i onima koji zbog bolesti ili godina svoju krv više ne mogu darivati. Željela bih napomenuti da DCK Zagrebačke županije u potpunosti ispunjava planove koje pred nas postavlja Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu i pripadajuće transfuziološke službe. Lani su na području naše županije prikupljene 11.062 doze krvi, čime je plan premašen za 1171 dozu“, rekla je Kamenarić-Flipović.

 

Uz nju, zahvalnice darivateljima uručili su župan Stjepan Kožić, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Irena Jukić i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović.

 

„Svako darivanje je neprocjenjivo! Da nema vas, običnih, dobrih, samozatajnih ljudi ne bi bilo ni silnih ozdravljenja kojima svakodnevno svjedočimo. Ne bi Hrvatska bila prva u svijetu po transplantaciji jetre. U ime svih bolesnika kojima ste pomogli veliko hvala“, okupljenima se obratila Irena Jukić.

 

Robert Markt je rekao da će svaki bolesnik u Hrvatskoj, bio on bogat ili siromašan, zahvaljujući plemenitim i hrabrim gestama darivatelja, dobiti krv kada treba i krvnu grupu koju treba. Zahvalivši okupjenima, župan Kožić je rekao da je darivanje krvi ogromna vrijednost koja se, u vrijeme kada dobrota ne privlači preveliku pažnju, ne može kupiti novcem.

 

„Ponosan sam na darivatelje, spasili su mnoge živote, a zauzvrat nikada nisu ništa tražili“, rekao je Kožić.

 

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno