Poveži se s nama

Vijesti

Dani mladih u znaku očuvanja okoliša i klimatskih promjena

Predavanja, radionice, javne tribine i kviz

Objavljeno

Savjet mladih u suradnji s Goričkim kluba mladih ovaj tjedan organizira Dane mladih. Dani su tematski vezani uz očuvanje okoliša, biljnog i životinjskog svijeta, zero waste način života te klimatske promjene.

– Osmišljenim predavanjima i radionicama želimo mladima dati do znanja koliko je važno brinuti o pitanjima klimatskih promjena jer upravo one najviše utječu na našu i njihovu budućnost. Također želimo pokazati kako zero waste način života nije samo ‘neka fora’ iz SAD-a, već da je nešto što je sve više implementirano i u našoj zemlji. Ista stvar je i s brigom o napuštenim životinjama – poručili su organizatori.

Sutra će o zero waste načinu života na predavanju ‘Kako živjeti bez plastike’ govoriti Vedrana Klarić iz Udruge GAS. Uz predavanje, u Goričkom klubu mladih održat će se i radionica izrade prirodnih dezodoransa, sapuna i kućnih proizvoda za čišćenje, a svaka osoba koja se pridruži dobit će svoj primjerak za ponijeti kući. Prijaviti se možete na mail kadrvodelic@gmail.com.

U srijedu nastupaju mladi iz Debatnog kluba Grad Velika Gorica koji će ovog puta biti u ulozi moderatora na javnoj parlaonici koja će se održati u Vijećnici POUVG. Parlaonica je prvenstveno namijenjena srednjoškolcima, a teza je ‘Klimatske promjene se mene ne tiču’. Građani su također pozvani sudjelovati ili samo slušati što naši mladi imaju za reći o klimatskim promjenama. Okupljanje će biti od 19,30 sati, a očekivani početak je u 20 sati.

Četvrtak je rezerviran za životinje i ljubimce pa imamo organizirano dvostruko druženje. Od 17,30 sati će u prostoru Goričkog kluba mladih posjetitelje čekati mladi iz Record Teama Velika Gorica pod vodstvom Filipa Čačije. Naime, oni će biti zaslužni za fotkanje posjetitelja i njihovih kućnih ljubimaca, a na mjestu će vam izraditi profesionalnu fotografiju koju možete ponijeti kući. Izrada fotografija se neće plaćati, ali se pozivaju svi građani da svojim novčanim doprinosom pomognu Udruzi Sigurna kućica koji će prikupljati donacije na mjestu. Fotografiranje će trajati do 19,30 sati kada počinje predavanje o tome kako postupati kada naiđete na napuštenu životinju, koga nazvati, ali i objašnjenje zašto svaka lokalna jedinica samouprave treba imati barem jedno sklonište za životinje. Predavanje će održati zaposlenici Skloništa za životinje Velika Gorica koji će ispričati kako je raditi tamo i s čime se susreću i to iz prve ruke.

U petak, za kraj festivala Dana mladih, u Ledani organiziramo i Opći kviz znanja u kojem je jedna od većih kategorija Očuvanje okoliša. Za one koji su pristupili svakom danu Dana mladih, ovaj pub kviz bit će vrlo lagan. Za sudjelovanje su potrebne prijave na mail kadrvodelic@gmail.com, a prijaviti se mogu ekipe od tri do pet članova. Za prijavu je potrebno ime ekipe, imena i prezimena članova te broj članova.

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno