Poveži se s nama

Vijesti

Počinje isplata 1.000 kuna za srednjoškolce

Objavljeno

Za pomoć Grada Velike Gorice učenicima srednjih škola prijavilo se 1.500 srednjoškolaca, a danas će Grad isplatiti po tisuću kuna za prvih sto učenika. Radi se o sredstvima namijenjenim za nabavu udžbenika i ostalih potrebnih stvari za školu.

– Kako zahtjevi budu obrađeni, tom dinamikom će ići i isplate. Svim učenicima želim uspješno školovanje – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Vijesti

Vatrogasci intervenirali kako bi stanar zgrade mogao ući u stan

Objavljeno

on

Niz je intervencija zbog kojih vatrogasci izlaze na teren. Od onih ozbiljnijih poput gašenja požara, pomaganja kod poplava ili izvlačenja unesrećenih u prometnim nesrećama, postoje i one poput spašavanja mački koje pobjegnu visoko na drvo ili poput ove današnje kada je stanar iz zgrade iz ulice Matice hrvatske 3 izašao iz stana, te su mu se vrata zatvorila, a ključeve nije uzeo sa sobom.

Kako ne bi morao provaljivati ili plaćati bravare, nazvao je vatrogasce koji su i ovaj put spasili stvar, te ušli kroz prozor te iznutra otvorili vrata.

Osim Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica na teren je izašla i policija.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra su obvezna dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima

Dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima obvezna su danju u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka.

Objavljeno

on

Zimsko računanje vremena započelo je u nedjelju, u noći s 24. na 25. listopada 2020. godine i od 2018. godine početak korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju bio je vezan upravo uz navedeno računanje vremena.

Izmijenjenom odredbom članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama („NN“ 70/2019.), datumski je određenoobavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju i to od 1. studenog do 31. ožujka.

Pored navedenog, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna.

Također ivozači bicikala, od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja te zakonske odredbe, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500,00 kuna.

-Stoga, dragi vozači motornih vozila, oprez uvijek i svugdje! Neka vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a obavezno od nedjelje 1. studenog do 31. ožujka. – poručuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Vijesti

Gorički Crveni križ najavio nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija će se održavati od ponedjeljka do srijede.

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama u Cvjetnom naselju. Svi koji to žele, krv mogu darovati u ponedjeljak od 9 do 13,50 sati, u utorak od 12 do 17,50 (pauza od 14,00 do 14,30 sati) te u srijedu od 13 do 18,50 sati (pauza od 15,00 do 15,30 sati).

Prije darivanja svakako pojedite nešto lagano i pijte dosta tekućine, a sa sobom ponesite osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darivatelja ukoliko ju imate. I ne zaboravite ponijeti masku!

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno