Poveži se s nama

Vijesti

Dan Općine Pokupsko i blagdan Velike Gospe

Objavljeno

Općina Pokupsko proslavila je blagdan Velike Gospe i Dan općine u subotu, 15.kolovoza. Službeni program započeo je u 11 sati procesijom koja je krenula od Župnog dvora i kojoj su se na potezu do općinske zgrade i natrag priključili mnogi vjernici. Mimohod se s glavne prometnice izravno uputio u Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, izostao je obilazak oko crkve. Sveta misa celebrirana od tri svećenika trajala je satipol.

Vijenci u spomen na poginule branitelje položeni su u 13 sati kod biste dr. Franje Tuđmana u parku ispred općinske zgrade, a iza toga ispred središnjeg križa na mjesnom groblju. Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Pokupsko otvorio je u 13:15 sati predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Busija, koji je u kraćem obraćanju pozdravio vijećnike, predsjednike i članove mjesnih odbora te goste i uzvanike, a onda riječ predao Božidaru Škrinjariću, dugovječnom načelniku Općine Pokupsko (od njenog utemeljenja 1995.).

Načelnik Škrinjarić imao je poduži referat ispred sebe, ali je u svom uobičajenom stilu više improvizirao nego što je čitao, tako da je izlaganje skratio navodeći samo najmarkantnije projekte Općine Pokupsko. Prvo je naglasio kako Općina Pokupsko, nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju 2013., svoj daljnji razvoj promišlja u skladu s novim okolnostima: – Ključni preduvjet za korištenje široke lepeze europskih fondova je kvalitetno planiranje, i to ne samo za jednu godinu unaprijed, nego za sedmogodišnje razdoblje 2014. – 2020.godine. Pokrenuta je izrada Strategije razvoja Općine Pokupsko i za realizaciju postavljenih ciljeva uključen je Savjet načelnika koji okuplja dvadesetak uglednih znanstvenika i stručnjaka na svojim područjima djelatnosti, od gospodarstva i financija, prava, kulture i umjetnosti, urbanizma, arhitekture, društvenih djelatnosti, ekologije i energetike.

U elaboriranju pojedinih tema odnosno projekata načelnik Škrinjarić je vrlo često spominjao i kao primjer isticao potporu Općini Pokupsko od strane Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Svoje izlaganje načelnik je okončao u filozofsko-edukacijskom tonu: – Niti jedna mala zajednica, niti jedna mala općina kao što je Pokupsko, ne može se samostalno razvijati kao hrid u moru nerazvijenih općina. Iz tog razloga želimo pokrenuti širi razvoj, razvoj čitave regije, i to regije koja obuhvaća više jedinica lokalne samouprave, više županija, pa čak i više država.

Predsjednik skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković odnosno izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Marina Pucarić u pozdravnim govorima obećali su još veću potporu ambicioznim planovima općine kojoj je žila kucavica rijeka Kupa. Načelnik Općine Orle Ivan Petko zahvalio se u ime ostalih gostiju na pozivu i poželio Općini Pokupsko da ustraje u svojim nastojanjima da područje uz rijeku Kupu budu atraktivna za mlađe naraštaje i da tu ostanu živjeti.

Protokolom je ravnala mlada Andreja Šandor. Domjenak je bio u Lovačkoj kući, a kulturno-umjetnički program je krenuo od 18 sati na prostoru sportsko-rekreacijskog centra ”Stari Grad”. Aktivni su bili članovi Udruge umirovljenika Općine Pokupsko koji su imali svoju raspjevanu i rasplesanu feštu.

galerija fotografija:

[Best_Wordpress_Gallery id=”31″ gal_title=”Dan Općine Pokupsko i blagdan Velike Gospe 2015″]

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno