Poveži se s nama

Vijesti

Dan Općine Pokupsko i blagdan Velike Gospe

Objavljeno

Općina Pokupsko proslavila je blagdan Velike Gospe i Dan općine u subotu, 15.kolovoza. Službeni program započeo je u 11 sati procesijom koja je krenula od Župnog dvora i kojoj su se na potezu do općinske zgrade i natrag priključili mnogi vjernici. Mimohod se s glavne prometnice izravno uputio u Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, izostao je obilazak oko crkve. Sveta misa celebrirana od tri svećenika trajala je satipol.

Vijenci u spomen na poginule branitelje položeni su u 13 sati kod biste dr. Franje Tuđmana u parku ispred općinske zgrade, a iza toga ispred središnjeg križa na mjesnom groblju. Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Pokupsko otvorio je u 13:15 sati predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Busija, koji je u kraćem obraćanju pozdravio vijećnike, predsjednike i članove mjesnih odbora te goste i uzvanike, a onda riječ predao Božidaru Škrinjariću, dugovječnom načelniku Općine Pokupsko (od njenog utemeljenja 1995.).

Načelnik Škrinjarić imao je poduži referat ispred sebe, ali je u svom uobičajenom stilu više improvizirao nego što je čitao, tako da je izlaganje skratio navodeći samo najmarkantnije projekte Općine Pokupsko. Prvo je naglasio kako Općina Pokupsko, nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju 2013., svoj daljnji razvoj promišlja u skladu s novim okolnostima: – Ključni preduvjet za korištenje široke lepeze europskih fondova je kvalitetno planiranje, i to ne samo za jednu godinu unaprijed, nego za sedmogodišnje razdoblje 2014. – 2020.godine. Pokrenuta je izrada Strategije razvoja Općine Pokupsko i za realizaciju postavljenih ciljeva uključen je Savjet načelnika koji okuplja dvadesetak uglednih znanstvenika i stručnjaka na svojim područjima djelatnosti, od gospodarstva i financija, prava, kulture i umjetnosti, urbanizma, arhitekture, društvenih djelatnosti, ekologije i energetike.

U elaboriranju pojedinih tema odnosno projekata načelnik Škrinjarić je vrlo često spominjao i kao primjer isticao potporu Općini Pokupsko od strane Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Svoje izlaganje načelnik je okončao u filozofsko-edukacijskom tonu: – Niti jedna mala zajednica, niti jedna mala općina kao što je Pokupsko, ne može se samostalno razvijati kao hrid u moru nerazvijenih općina. Iz tog razloga želimo pokrenuti širi razvoj, razvoj čitave regije, i to regije koja obuhvaća više jedinica lokalne samouprave, više županija, pa čak i više država.

Predsjednik skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković odnosno izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Marina Pucarić u pozdravnim govorima obećali su još veću potporu ambicioznim planovima općine kojoj je žila kucavica rijeka Kupa. Načelnik Općine Orle Ivan Petko zahvalio se u ime ostalih gostiju na pozivu i poželio Općini Pokupsko da ustraje u svojim nastojanjima da područje uz rijeku Kupu budu atraktivna za mlađe naraštaje i da tu ostanu živjeti.

Protokolom je ravnala mlada Andreja Šandor. Domjenak je bio u Lovačkoj kući, a kulturno-umjetnički program je krenuo od 18 sati na prostoru sportsko-rekreacijskog centra ”Stari Grad”. Aktivni su bili članovi Udruge umirovljenika Općine Pokupsko koji su imali svoju raspjevanu i rasplesanu feštu.

galerija fotografija:

[Best_Wordpress_Gallery id=”31″ gal_title=”Dan Općine Pokupsko i blagdan Velike Gospe 2015″]

Sport

I iz Gorice se može u reprezentaciju! Lovrić dobio Dalićev pretpoziv

Izbornik Zlatko Dalić je za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske te oglede u Ligi nacija sa Švedskom i Francuskom pozvao 26 igrača, a napadač Gorice Kristijan Lovrić je među petoricom s pretpozivima. Velika je to čast za Lovrića, velika stvar za klub…

Objavljeno

on

Nikad se prije, u ovih 11 godina postojanja kluba, nije dogodilo da jedan igrač iz HNK Gorice završi u hrvatskoj A reprezentaciji. Međutim, od ovog ponedjeljka korak smo bliže prilici da se to promjeni… Kristijan Lovrić (24) nagrađen je za dobre igra na početku prvenstva, ali i u posljednje dvije sezone općenito, pretpozivom hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

– Naravno da sam počašćen i neizmjerno sretan što sam ušao u krug reprezentacije. Uvijek sam govorio da mi je to dječački san, jedan od crazloga zbog kojih sam i počeo igrati nogomet, i zaista je dobar osjećaj dočekati ovakav trenutak. Da, riječ je o pretpozivu, no i to smatram velikim priznanjem. Potpuno sam spreman i vrlo motiviran, bude li me izbornik trebao u ovoj akciji, tu sam! – rekao je Kristijan Lovrić.

Hrvatska reprezentacija u ovoj će akciji odigrati čak tri utakmice. U St. Gallenu će 7. listopada protivnik biti Švicarska, 11. listopada u Zagreb dolazi Švedska, a 14. listopada stiže Francuska, također u Zagreb. Uz Lovrića, pretpoziv su dobili i Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić i Mijo Caktaš.

Osim Lovrića, poziv u reprezentaciju svoje zemlje dobio je i 20-godišnji litavski veznjak Paulius Golubickas. Popularni Golub, koji je završetak prošle i početak ove sezone propustio zbog puknuća vilice, dosad je već skupio sedam nastupa za reprezentaciju svoje zemlje, a sad će Litva igrati protiv Estonije (7. listopada) u prijateljskoj utakmici te protiv Bjelorusije (11. listopada) i Albanije (14. listopada) u Ligi nacija.

Nastavi čitati

Vijesti

Cityportal.hr više neće svakodnevno pisati o koronavirusu

Objavljeno

on

Redakcija Cityportala odlučila je prestati svakodnevno obavještavati o broju zaraženih koronavirusom. Smatramo kako se ovoj temi pridaje previše medijskog prostora zbog čega se u dijelu javnosti stvara panika te kako se time pridonosi stigmatizaciji oboljelih. Također, ukoliko budemo smatrali da je informacija vezana uz COVID-19 zaista važna za Velikogoričane, svakako ćemo ju objaviti.

Ne negiramo postojanje koronavirusa, nismo pristaše teorija zavjere, ali smatramo da je besmisleno svakodnevno objavljivati kako imamo nula, dva ili četiri zaražena. Vjerujemo kako se time ne pokazuje realna opasnost obolijevanja od ove bolesti, a potencira se život u strahu ili neizvjesnosti. Nadamo se kako ćemo svi zajedno ovako početi normalnije živjeti. Opasne bolesti i bolesni ljudi uvijek će, nažalost, postojati, no njima se trebaju baviti liječnici.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Iz Gradske uprave poručuju: Sve aktivnosti Grada odvijaju se redovnom dinamikom

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica, sve njegove ustanove i trgovačka društva normalno funkcioniraju u svim svojim segmentima, poručili su u ponedjeljak iz Gradske uprave. Također, jutros se održao kolegij kojemu su nazočili pročelnici, a vodili su ga zamjenici gradonačelnika Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec, te su usuglašene procedure postupanja.

– Građani Velike Gorice mogu i dalje nesmetano ostvarivati sve što trebaju i svi projekti na razvoju grada neće stati nego se nastavljaju svojom dinamikom – poručili su iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno