Poveži se s nama

HOTNEWS

Damir Šimunić izabran za predsjednika gradske organizacije SDP-a

Objavljeno

Damir Šimunić izabran je za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Grada Velike Gorice kao jedini kandidat na današnjim unutarstranačkim izborima za predsjednika GO SDP-a Velike Gorice. Drugi puta u posljednjih godinu dana gorički su SDP-ovci birali prvog čovjeka svoje organizacije. Novi je predsjednik Damir Šimunić, kojem je šezdeset i pet posto članova izašlih na izbore po principu jedan čovjek jedan glas dalo povjerenje za vođenje stranke.

 

„Visoka izlaznost od šezdeset i pet posto članova bez obzira na jednog kandidata daje mi za pravo vjerovati da su članovi dobrim ocijenili moj dosadašni rad i dali mi povjerenje da ih vodim u predstojećem razdoblju. Velika mi je to čast, ali istovrameno i velika odgovornost i obveza. Vremena za predah nemamo, moja je uloga da u ovom kratkom vremenu što bolje pripremim “uspavanog diva” za nadolazeće lokalne, ali i skorašnje prijevremene parlamentarne izbore. Kao sto sam više puta isticao SDP treba predsjednika koji se ne povlači pred aktualnom gradskom vlasti i koji može građanima Velike Gorice ponuditi drugačiju, bolju alternativu. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti“ – rekao nam je Damir Šimunić.

 

Inače Damir Šimunić je dugogodišnji istaknuti član velikogoričkog SDP-a, a od 2013. obnaša i funkciju podpredsjednika velikogoričkog gradskog vijeća. Damir Šimunić je rođen u Turopolju, gdje je završio i osnovnu školu, a kasnije je preselio u Veliku Goricu. Radi u Podravci, a dugi niz godina aktivni je sportski djelatnik u gradu, pa je tako obnašao dužnost predsjednika HRK Gorica, zamjenika predsjednika Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, a trenutno je aktivan član Izvršnog odbora HNK Gorica.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno