Poveži se s nama

HOTNEWS

Damir Mikuljan novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

Nova većina predvođena HDZ-om izglasala je i novog potpredsjednika Skupštine – Zvonka Kunića

Objavljeno

Odgođena 4. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije nastavila se danas, a kako je i tada najavljivala koalicija predvođena HDZ-om, Skupština je dobila novu većinu. Umjesto dosadašnje koalicije SDP-HSS, trenutno većinu u Skupštini drži koalicija predvođena HDZ-om. Slijedom toga, danas je sa 26 glasova za smijenjen i dosadašnji predsjednik Skupštine Mihael Zmajlović. Novi predsjednik je HDZ-ov Damir Mikuljan, a za podpredsjednika je imenovan Zvonko Kunić, predsjednik Županijske organizacije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na toj poziciji zamijenio HDZ-ovog Vladimira Bregovića.

“Ovo je čista borba za fotelju, a ja sam rekao da se za tu fotelju neću boriti. Skupštinu sam vodio najbolje što sam mogao i odgovorno. Bilo je kratko, ali znate kako se kaže: ‘Na ovom svijetu samo mijena stalna jest’, tako da možemo očekivati svašta u ovoj skupštini. Nažalost, građani od toga neće imati puno koristi”, rekao je SDP-ov Mihael Zmajlović.

Govore o kupovini vijećnika Mikuljan je odbacio, a komentirao je i hoće li surađivati sa županom Kožićem.

“Jedno je govoriti, ali iza svega treba stajati i trebaju postojati dokazi. Mi smo čuli jednako tako i neke stvari za njihovu većinu, ali to nikada nismo komentirali jer smo doista željeli biti vjerodostojni. Ja sam sa županom surađivao devet godina kada samo bili u koaliciji i imali smo jako dobru suradnju. Od njega očekujem otvoren razgovor i dijalog, ali i različitost mišljenja i to je normalno”, kazao je Mikuljan.

Galerija fotografija

 

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

HOTNEWS

Osnovana mladež MOST-a, za predsjednicu izabrana Valentina Dorotić

‘U Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti’

Objavljeno

on

MOST Velika Gorica osnovao je organizaciju mladih, a za koordinatoricu su izabrali 23-godišnju apsolventicu preddiplomskog studija Međunarodnih odnosa i diplomacije Valentinu Drotić. Osim nje, na osnivačkoj skupštini 21. veljače izabrali su i Tihomira Feljana za sukoordinatora te Anamariju Slojšek za tajnicu mladih MOST-a.

24.2.2021. Velika Gorica – MOST osnovao

Dorotić je predstavljajući se kazala kako se odlučila politički aktivirati jer je nezadovoljna politikom na nacionalnj i lokalnoj razini. Osim toga, jedan od motiva za uključivanje joj je bio i lošiji položaj žena u društvu.

– Apeliram na naše mlade sugrađane da nam se priključe i da zajedno uvedemo neke promjene u grad, društvo i kvart jer gdje ima volje, ima i načina. Članova mladih nema mnogo, ali simpatizera ima. U gradu Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST i da si simpatizer MOST-a. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti – poručila je Dorotić te pozvala sugrađane da izađu na izbore u svibnju i podrže MOST-ovog kandidata dr. Ivana Bekavca.

24.2.2021. Velika Gorica – Osnovana mladež MOST-a Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Osnivanje mladih MOST-a u srijedu je došao podržati i predsjednik stranke i saborski zastupnik Božo Petrov te koordinator mladih na nacionalnoj razini Filip Fiščić.

– Pred nama su velike stvari. Mi smo generacija koja dolazi i koja ima zadatak nastaviti ono što su naši očevi i djedovi započeli. Oni su se izborili za ovu domovinu, a mi bi se trebali izboriti da naša Hrvatska bude pravednije mjesto, mjesto koje će pružiti mladim ljudima da osnuju obitelj, ostanu ovdje i imaju normalan i ugodan život – poručio je Fiščić.

Osim toga, vjetar u leđa organizaciji mladih dali su i koordinator MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek i kandidat za gradonačelnika i koordinator ove stranke za Zagrebačku županiju Ivan Bekavac.

Nastavi čitati

Crna kronika

FOTO Jedna osoba smrtno stradala u nesreći kod Buševca

U nesreći je došlo do prevrtanja kamiona…

Objavljeno

on

Na državnoj prometnici D30, odnosno na nadvožnjaku pred mjestom Buševec, oko 10:20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do prevrtanja kamiona, a sudjelovala su i dva osobna vozila. Na teren su izašli policija, hitna i vatrogasci. Promet je obustavljen, a policija preusmjerava na obilazne pravce.  Kako doznajemo jedna je osoba smrtno stradala.

Uzrok nesreće znat će se po obavljenom očevidu.

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno