Poveži se s nama

HOTNEWS

Damir Mikuljan novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

Nova većina predvođena HDZ-om izglasala je i novog potpredsjednika Skupštine – Zvonka Kunića

Objavljeno

Odgođena 4. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije nastavila se danas, a kako je i tada najavljivala koalicija predvođena HDZ-om, Skupština je dobila novu većinu. Umjesto dosadašnje koalicije SDP-HSS, trenutno većinu u Skupštini drži koalicija predvođena HDZ-om. Slijedom toga, danas je sa 26 glasova za smijenjen i dosadašnji predsjednik Skupštine Mihael Zmajlović. Novi predsjednik je HDZ-ov Damir Mikuljan, a za podpredsjednika je imenovan Zvonko Kunić, predsjednik Županijske organizacije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na toj poziciji zamijenio HDZ-ovog Vladimira Bregovića.

“Ovo je čista borba za fotelju, a ja sam rekao da se za tu fotelju neću boriti. Skupštinu sam vodio najbolje što sam mogao i odgovorno. Bilo je kratko, ali znate kako se kaže: ‘Na ovom svijetu samo mijena stalna jest’, tako da možemo očekivati svašta u ovoj skupštini. Nažalost, građani od toga neće imati puno koristi”, rekao je SDP-ov Mihael Zmajlović.

Govore o kupovini vijećnika Mikuljan je odbacio, a komentirao je i hoće li surađivati sa županom Kožićem.

“Jedno je govoriti, ali iza svega treba stajati i trebaju postojati dokazi. Mi smo čuli jednako tako i neke stvari za njihovu većinu, ali to nikada nismo komentirali jer smo doista željeli biti vjerodostojni. Ja sam sa županom surađivao devet godina kada samo bili u koaliciji i imali smo jako dobru suradnju. Od njega očekujem otvoren razgovor i dijalog, ali i različitost mišljenja i to je normalno”, kazao je Mikuljan.

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno