Poveži se s nama

Moja županija

100 godina od rođenja Kuhariću podignut spomenik

Objavljeno

U stotoj godini rođenja kardinala Franje Kuharića, u njegovom rodnom mjestu Pribić postavljen je spomenik u njegovu čast. U prisustvu njegovih rođaka, župljana crkve sv. Siksta, brojnih svećenika i crkvenih vjerodostojnika spomenik je blagoslovio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

„ Ovaj spomenik nam pokazuje da je zemaljski život kardinala Kuharića bio neodvojiv od Boga, ali jednako tako i da naš život nije razumljiv bez Boga i ljubavi koja se žrtvuje za drugoga.“ – rekao je kardinal Bozanić. Brončani spomenik kardinala Kuharića visok  je 2,2 metra a  rad je akademskog kipara Tomislava Kršnjavog.

„Županijska skupština je u svom proračunu za postavljanje spomenika osigurala 100 tisuća kuna. Uvidjeli smo da je važno pomoći u realizaciji jer je kardinal bio uz naš narod u najtežim trenucima. Kardinal Kuharić je velika povijesna ličnost.“ – izjavio je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. „Siguran sam da će se ispred kardinalova spomenika okupljati vjernici i hodočasnici i prisjećati se njegovih riječi iz propovijedi.“ – zaključio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Na području općine Krašić u selu Brezarić rođen je bl. kardinal Alojzije Stepinac. Iz ovog kraja potječu i biskupi Juraj Jezerinac i Josip Mrzljak, stoga možemo zaključiti kako će se tradicija hodočasništva u ovaj kraj produljiti i s novim spomenikom kardinalu Kuhariću.

Moja županija

Ozdravila još jedna osoba, nema novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji

Ostala su samo dva aktivna slučaja koronavirusa u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 11 dana nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada su ukupno izliječene 124 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno