Poveži se s nama

Obrazovanje

Dame dominiraju: Među najboljima u odgoju obrazovanju i 14 naših!

Među 606 djelatnika u odgojno-obrazovnom sustavu, koje će promovirati Agencija za odgoj i obrazovanje, i predstavnice su Centra za odgoj i obrazovanje, Umjetničke škole Franjo Lučić, dvaju vrtića i triju goričkih osnovnih i jedne srednje škole

Objavljeno

Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini, stoji u objašnjenju odluke o svečanoj promociji mentora i savjetnika.

U izboru najboljih, najkvalitetnijih ljudi u hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu, kojih će 4. listopada biti promovirano 606 iz cijele Hrvatske, našlo se i 14 velikogoričkih profesora, nastavnika, učitelja i odgojitelja. Veliko je to priznanje za sve njih, ali i lijep dodatak dojmu kojeg djeca i njihovi roditelji vjerojatno već od ranije imaju o ovim ljudima. Cijeli popis promoviranih možete pronaći OVDJE.

Među promoviranima će biti tri goričke vjeroučiteljice, po dvije odgojiteljice, nastavnice biologije i nastavnika hrvatskog jezika, te po jedna pedagoginja, knjižničarka, nastavnice biologije i kladičnog baleta, te po jedna učiteljica razredne nastave i učiteljica eukacijska rehabilitatorica. U ovom društvu, da se primjetiti, samo je jedan muškarac, a imenom i prezimenom na promociji u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici bit će ovih 14 vrijednih djelatnika naših odgojno-obrazovnih ustanova:

Irena Delač (odgojitelj) – Dječji vrtić “Ciciban”

Verica Pejak (odgojitelj) – Dječji vrtić Velika Gorica

Suzana Babić (učitelj edukacijski rehabilitator) – Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Martina Filipović (vjeroučitelj) – OŠ Eugena Kvaternika

Marina Zorić (učitelj hrvatskog jezika) – OŠ Novo Čiče

Erika Likan Kelentrić (vjeroučitelj) – OŠ Nikole Hribara

Monika Meštrović (stručni suradnik knjižničar) – OŠ Nikole Hribara

Ivanka Mijić (stručni suradnik pedagog) – Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Tomislava Bužan (učitelj biologije) – OŠ Novo Čiče

Sandrica Pišković Gojak (učitelj razredne nastave) – OŠ Jurja Habdelića

Iva Rimac (vjeroučitelj) – OŠ Nikole Hribara

Ana Genzić (nastavnik klasičnog baleta) – Umjetnička škola Franje pl. Lučića

Emilija Vlaisavljević Bacan (nastavnik biologije) – Gimnazija Velika Gorica

Dragan Živković (učitelj hrvatskog jezika) – OŠ Novo Čiče

Obrazovanje

FOTO Spektakularna večer maturanata Ekonomske škole

Objavljeno

on

01.06.2020. Velika Gorica. Maturalna večer učenika Ekonomske škole u Garden Hill hotelu (31.05.2019.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dva vjerojatno najdraža događaja učenicima završnih razreda srednjih škola su norijada i maturalna večer, to su događanja koja se željno iščekuju i vrše posebne pripreme. Ove godine pandemija korona virusa, odnosno stroge epidemiološke mjere za sprječavanje njenog širenja, stornirale su i jedno i drugo. Kako je bilo prije godinu dana na maturalnoj večeri Ekonomske škole napisano je i fotogalerijom prikazano na Cityportal.hr.

01.06.2020. Velika Gorica. Maturalna večer učenika Ekonomske škole u Garden Hill hotelu (31.05.2019.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Maturanti Ekonomske škole vratili su maturalnu večer u Veliku Goricu! Konačno! Duže od jednog desetljeća gorički maturanti iz svih srednjih škola svoju maturalnu večer proslavljali su na nekoj od destinacija u Gradu Zagrebu. Generacija 2015./2019. Ekonomske škole maturalnu večer proslavila je u petak 31. svibnja 2019. godine u Garden Hill hotelu i ostat će dugo u sjećanju njenih sudionika.

01.06.2020. Velika Gorica. Maturalna večer učenika Ekonomske škole u Garden Hill hotelu (31.05.2019.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sve je bilo sjajno, od fotografiranja ispred hotela (Studio Foto Ljubek), paradnog ulaska maturanata u svečanu salu, plesa s roditeljima, protokola večeri kojeg je vodio Exotic band, gastronomske ponude do darivanja profesora i oproštajnih govora. Maturantima se zahvalila ravnateljica Vesna Brkljačić, zahvalu maturanata pročitala je Helena Kolarec.

01.06.2020. Velika Gorica. Maturalna večer učenika Ekonomske škole u Garden Hill hotelu (31.05.2019.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Momci iz Exotic banda svirkom i pjesmom su podizali ozračje do euforičnosti, tako da skoro nije bilo razlike u ‘ludovanju’ učenika i profesora. Djelatnici hotela odlično su odradili svoj dio posla, reklamacija nije bilo.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Ispiti državne mature započinju idućeg tjedna

Objavljeno

on

01.06.2020. Velika Gorica. Ispiti državne mature započinju idućeg tjedna. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Provedba ispita državne mature u školskoj godini 2019./2020. u ljetnom roku počinje idućeg tjedna, u ponedjeljak, 08. lipnja 2020. godine. U prvom bloku su obvezni ispiti (hrvatski jezik, engleski jezik i matematika). Prvi ispit je iz Hrvatskog jezika A (test – 08.06., esej – 10.06.) i Hrvatskog jezika B (test – 09.06., esej – 12.06.). Trajanje ispita je 100 minuta (test) odnosno 160 minuta (esej). Ispit iz Matematike A je 23. lipnja (trajanje 180 minuta), a iz Matematike B 24. lipnja (trajanje 150 minuta).

01.06.2020. Velika Gorica. Ispiti državne mature započinju idućeg tjedna. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugi blok ispita čine izborni ispiti (ima ih ukupno 15) i bit će provedeni od 25. lipnja do 03. srpnja. Objava rezultata je 15. srpnja 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Obrazovanje

VIDEO U školske klupe vratilo se gotovo 80 posto učenika nižih razreda

Povratak u školu popraćen je nizom sigurnosnih mjera, a djeca ih se uredno pridržavaju

Objavljeno

on

Kada je popuštanjem epidemioloških mjera prije dva tjedna omogućeno roditeljima da svoju djecu ponovno pošalju u škole, u klupe se tada vratio tek 61 učenik. No, kako se popravljala situacija s epidemijom koronavirusa, sve se više roditelja ohrabrilo svoju djecu poslati u vrtiće i škole. Pa se tako u ponedjeljak u goričke škole vratilo 78 posto učenika.

Ministarstvo obrazovanja dalo je detaljne naputke kojih se škole trebaju pridržavati. Roditelji ne smiju ulaziti u prostor škole već djecu mogu samo dopratiti do ulaza. Na svim ulazima u školu su zaštitni tepisi, kao i dezinfekcijska sredstva. S radom je započeo i dnevni boravak. Kako danas funkcionira razredna nastava učenika od 1. do 4. razreda pogledajte u videu.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno