Poveži se s nama

Vijesti

Centar za socijalnu skrb organizira susret s udomiteljima

U Starom Čiču okupit će se 90 udomitelja koji brinu o 82 odrasla korisnika i 16-ero djece

Objavljeno

Centar za socijalnu skrb Velika Gorica još od 1984. godine održava susrete s udomiteljima. Trenutno ih je 90, a kod njih je smješteno 82 odraslih korisnika i 16-ero djece. Svi oni susrest će se 30. listopada u 10 sati u Restoranu Phoenix u Starom Čiču.

“Posebno njegujemo taj oblik zaštite zato što ni na području Velike Gorice, ni Zagrebačke županije nema državnog doma za odrasle osobe, a ni djecu, koji bi bio prihvatljiviji po cijeni od privatnih domova. Tako želimo zadržati ove udomitelje koje imamo i poticati nove da nam se pridruže”, kazala je Marija Žirović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Velika Gorica.

Osim druženja, Centar je za udomitelje pripremio i edukativni dio kojemu će tema biti komunikacija, dok će se za zabavni dio pobrinuti Društvo žena Pleso. Centar će dati priznanja jubilarnim udomiteljima.

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno