Poveži se s nama

Kultura

Buševec domaćin Smotre kazališnih amatera

U dva dana biti će prikazano 9 amaterskih predstava…

Objavljeno

Ogranak Seljačke sloge Buševec ovogodišnji je domaćin 21. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije. U dva dana biti će prikazano 9 amaterskih predstava.

Subota 07.travnja rezervirana je za dvije predstave. Na kazališnim daskama Doma kulture Buševec, Amatersko kazalište POU Samobor prikazat će predstavu “Geštalt plac” u 17 sati. Nakon Samoboraca, u 19 sati, domaćini, glumci OSS Buševec predstavit će se s predstavom “Svoga tela gospodar”.

Najveći dio predstava, odigrat će se u nedjelju 08.travnja. Baletni studio Jastrebarsko pripremilo je balet “Čarobna škrinja” kojeg će izvesti u dvorani Gorica u 11 sati. Zatim se sve ponovno seli u Društveni dom Buševec.

14 sati – Gradsko kazalište Jastrebarsko – “Najveća tajna”.
15 sati – Amatersko kazalište Josip Badalić Križ – “Jadi mladog Pere”
16 sati – Amatersko kazalište Josip Badalić Križ – “Tko će pomoći Pepeljugi”.
17 sati – Zelinsko amatersko kazalište ZAMKA – “Više sreće drugi put”, a
18,15 sati Kazališna amaterska družina POU Vrbovec – “Zrno dobrote”
20,30 sati Zaprešićko kazalište za djecu i mlade – “Tko će sve to pojesti”

“Biti će tu za svakoga ponešto, od lutkarskih predstava, baleta do predstava za sve generacije.
Zato odaberite predstavu, rezervirajte vrijeme i dođite te svojim pljeskom nagradite kazališne amatere, pozivaju iz Ogranka. Sve predstave su besplatne.

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno