Poveži se s nama

Kultura

Buševec domaćin Smotre kazališnih amatera

U dva dana biti će prikazano 9 amaterskih predstava…

Objavljeno

Ogranak Seljačke sloge Buševec ovogodišnji je domaćin 21. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije. U dva dana biti će prikazano 9 amaterskih predstava.

Subota 07.travnja rezervirana je za dvije predstave. Na kazališnim daskama Doma kulture Buševec, Amatersko kazalište POU Samobor prikazat će predstavu “Geštalt plac” u 17 sati. Nakon Samoboraca, u 19 sati, domaćini, glumci OSS Buševec predstavit će se s predstavom “Svoga tela gospodar”.

Najveći dio predstava, odigrat će se u nedjelju 08.travnja. Baletni studio Jastrebarsko pripremilo je balet “Čarobna škrinja” kojeg će izvesti u dvorani Gorica u 11 sati. Zatim se sve ponovno seli u Društveni dom Buševec.

14 sati – Gradsko kazalište Jastrebarsko – “Najveća tajna”.
15 sati – Amatersko kazalište Josip Badalić Križ – “Jadi mladog Pere”
16 sati – Amatersko kazalište Josip Badalić Križ – “Tko će pomoći Pepeljugi”.
17 sati – Zelinsko amatersko kazalište ZAMKA – “Više sreće drugi put”, a
18,15 sati Kazališna amaterska družina POU Vrbovec – “Zrno dobrote”
20,30 sati Zaprešićko kazalište za djecu i mlade – “Tko će sve to pojesti”

“Biti će tu za svakoga ponešto, od lutkarskih predstava, baleta do predstava za sve generacije.
Zato odaberite predstavu, rezervirajte vrijeme i dođite te svojim pljeskom nagradite kazališne amatere, pozivaju iz Ogranka. Sve predstave su besplatne.

CityLIGHTS

Pogledajte izložbu „Ljepota mogućnosti/Vita nova“

Radovi Andree Rendulić i Charlotte Frank bit će izloženi do 29. lipnja

Objavljeno

on

U izložbenom prostoru zgrade Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica otvorena je izložba dviju slikarica pod nazivom „Ljepota mogućnosti/Vita nova“. Autorice se predstavljaju u sklopu programa Goričkih večeri.

„Andrea Rendulić, profesorica književnosti i diplomirana knjižničarka, autorica proznih tekstova i knjiga za djecu, izložila je svoju verziju zbiljskog okoliša (livada, cvijet, šuma, ptica, nebo) koju je ona poetično i skladno prikazala točkicama, kružićima i linijama. Za nju je stvaranje radost i potreba.

Charlotte Frank, profesorica likovne umjetnosti, predstavila je svoj novi ciklus radova, sav u modrini. Ona svojim oblim putanjama sugestivno dekonstruira figurativno i raslojava formu“, stoji u najavi izložbe.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Tamburaši oduševili u Mraclinu

Objavljeno

on

”Tamburaška večer” u organizaciji KUD-a Dučec u okviru jednotjedne manifestacije Dani Sv. Vida održana je sinoć u Društvenom domu u Mraclinu. Nastupili su tamburaški sastavi (redoslijed izvođenja): Dobre duše, Modra galica, Alibi, Takt, Lajbeki, Ženski tamburaški sastav KUD-a Dučec ”Srećice”, Veliki orkestar KUD-a Dučec te Pero Rogan, pjevač i kantautor. Kroz program je vodila Elizabeta Stipetić, kojoj su se posebno zahvalili za dugogodišnju potporu i suradnju višegodišnji predsjednik KUD-a Dučec Vjekoslav Kovačić i aktualni predsjednik Društva Matija Kos. Dvosatni koncert završen je zajedničkim nastupom svih sudionika koji su zajedno s oduševljenom publikom pjevali ‘neslužbenu turopoljsku himnu’ ”Turopolje moje drago”!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Povratak u prošlost: Ladanje u kuriji Modić Bedeković

Svi Lomničani kuriju doživljavaju kao svoju i još uvijek se sjećaju sestara Bedeković, a koje su bile zadnji potomci vlasnika koji su živjeli u kuriji—

Objavljeno

on

Radionice izrade broševa od keramike i čipke, izrada nakita i turopljske podgutnice, folklorni nastupi, građanski plesovi, pričanje priča, kušanje starinskih jela…dio su bogatog programa koji je upotpunio manifestaciju Muzeja Turopolja “Ladanje u Kuriji Modić Bedeković”.

10.06.2018. – Donja Lomnica – Ladanje u kuriji Modić Bedeković

Posjetitelji su već, drugu godinu za redom, mogli doživjeti dio pomalo zaboravljene povijesti . “Manifestacija pokušava približiti ljudima na koji način je ova kurija nekada živjela, a živjela je u jednom dobrom suživotu visokog plemstva grada Zagreba i seoskog stanovništva iz Donje Lomnice. Na taj je način koncipiran program i cijelo događanje je vrlo ležerno, istaknula je ravnateljica muzeja Turopolje Margareta Biškupić Čurla te dodala kako je cilj oživjeti kuriju kao vrijedan spomenik kulture i investiciju Grada Velike Gorice u našu kulturnu baštinu.

10.06.2018. – Donja Lomnica – Ladanje u kuriji Modić Bedeković

Svi Lomničani kuriju doživljavaju kao svoju i još uvijek se sjećaju sestara Bedeković, a koje su bile zadnji potomci vlasnika koji su živjeli u kuriji. Oduševljeni kurijom, ali i samim programom su i supružnici Slavko i Katarina, a koji su nam potvrdili kako su mještani poprilično povezani s tom drvenom ljepoticom. Oboje vole folklor, a Slavku se najviše svidio program domaćeg društva Nova Zora, ali i KUD-a Mičevec koji sve više obnavlja starogradske pjesme i plesove. S druge strane, Katarini se dopada i sam izgled i interijer kurije koji je obnovljen i restauriran te izgleda baš kao i u ona vremena.

10.06.2018. – Donja Lomnica – Ladanje u kuriji Modić Bedeković

Na samom kraju dana, posjetitelji su uživali u vatrenom spektaklu i glazbenom koncertu.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno