Poveži se s nama

HOTNEWS

Buševčani slave Ivanje: Četiri dana za sport, kulturu, glazbu i zabavu

Objavljeno

Buševčani su u povodu ivanjskih večeri za svoje goste pripremili raznolik kulturno-umjetnički, sportski i zabavni program koji će trajati četiri dana. ‘Ivanje u Buševcu’ počinje Štruklijadom koju organizira Društvo žena Buševec, 22. lipnja u 16 sati, a pratit će je ‘Dinakordi i Luna band’.

 

Drugi dan manifestacije, u petak u 20,30 sati, u Domu kulture Buševec nastupa predstava ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’, a u subotu program počinje u 10 sati Memorijalnim vatrogasnim natjecanjem djece ‘Josip Robić-Haba’. Nakon toga slijedi Ivanjski turnir društvenih organizacija Buševca na ŠRC Zvrnik. Ostatak dana bit će ispunjen Gradskim natjecanjem vatrogasaca Vatrogasne zajednice Velike Gorice, vatrogasnim natjecanjem ‘Kup Turopolja’, Pivijadom uz pržene ribice te nastupom glazbenog sastava ‘Oscar band’.

 

Otvorenim malonogometnim turnirom u nedjelju u 10 sati počinje zadnji dan ‘Ivanja u Buševcu’. U 11 sati Ogranak Seljačke sloge Buševec nastupa na misi u Crkvi svetog Ivana Krstitelja, a u 16,30 sati otvara se izložba slika udruge ‘SPARK’ u Područnoj školi Buševec. ‘Ivanjski semen’, a koji počinje u 17 sati, okupit će proizvođače eko i etno proizvoda s područja Velike Gorice, ali i cijele Zagrebačke županije. Kulturno-umjetnički program ‘Običaji kroz godinu’ počinje u 18,30 sati na ljetnoj pozornici iz Doma kulture, a nakon toga slijedi zabava uz grupu ‘Zakon šutnje’. Finale manifestacije je u 21,30 sati kada će biti zapaljen ivanjski krijes.

 

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno