Poveži se s nama

Crna kronika

Brutalne prevare sve češće, ovoga se pazite!

Objavljeno

Sve veći broj građana postaju žrtve prijevara koje su se pojavile posljednje vrijeme. Iz policije ističu kako najviše stradavaju stariji ljudi.

„Upozoravamo građane da smo u posljednje vrijeme zabilježili nekoliko prijevara u kojima su oštećeni većinom osobe starije životne dobi, a način počinjenja je većinom isti“, ističu iz policije, opisujući cijeli postupak prijevare.

Ne otkrivajte PIN!

A lopovluk započinje ovako: Počinitelj nazove potencijalnu žrtvu, lažno se predstavi kao zaposlenik jedne od banaka te navede kako joj je netko pokušao ukrasti novac s računa ili da je uspio ukrasti novac. Nakon toga, oštećenog zatraži da pripremi kartice zajedno s PIN-om tekućeg ili deviznog računa, s izlikom kako to traži da ne bi došlo do daljnje zlouporabe kartica. Potom se dogovori s oštećenim kako će zaposlenik banke doći do njegove adrese i preuzeti kartice. Nakon što počinitelj preuzme kartice od oštećenog, na bankomatima podigne maksimalni raspoloživi iznos.

„Kako bi spriječili počinjenje ovakvih kaznenih djela, upozoravamo građane da nikome, ni telefonom, ni direktno, ne govore svoje PIN-ove, čak niti službenicima u banci te da nikome ne daju svoje kartice jer postoji velika vjerojatnost zlouporabe.“, savjetuje policija te upozorava  na još  jednu vrstu prijevare.

Ulaze u stan na prijevaru

„Također upozoravamo građane na krađe počinjene na drzak način, u kojima se počinitelji lažno predstavljaju kao zaposlenici javnih poduzeća ili im nude na prodaju razne uređaje i usluge te tako uđu u stan ili kuću oštećenih, gdje iskoriste njihovu nepažnju i otuđe novac ili nakit. Počinitelji ovakvih kaznenih djela su većinom mlađe muške ili ženske osobe starosti od 20 do 30 godina.“, dodaje policija savjetujući građane da u stan ne puštaju nepoznate ljude.

U slučaju da uz sve ove preporuke ipak postanete žrtva prijevare, pokušajte zapamtiti što više detalja o izgledu osobe te odmah obavijeste policiju na broj 192.

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Crna kronika

U naletu kombija teško ozlijeđena pješakinja

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Zagrebačkoj

Objavljeno

on

Pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati, javlja policija. Naime, teretni automobil marke Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na pješakinju u Zagrebačkoj ulici. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

– Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6221-144 ili 192 – poručili su iz goričke policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija o nesreći u kojoj je ozlijeđen vozač traktora: Prebrzo je ušao u oštar zavoj

Traktor se prevrnuo i naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete

Objavljeno

on

Policija je završila očevid prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen traktorist. Naime, 82-godišnjak je vozio traktor marke IMT zagrebačkih registarski oznaka, kojem je istekla prometna dozvola, a kretao se Ulicom Stara gora u mjestu Barbarić Kravarski.

– U oštrom zavoju brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik u padu). Zbog takvog propusta, izgubio je nadzor nad traktorom te u zanošenju sletio udesno, van kolnika, na meki teren sa zapadne strane kolnika. Tom prilikom je došlo do prevrtanja traktora pri čemu je naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete – kažu iz policije i dodaju kako je muškarac prevezen u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno