Poveži se s nama

HOTNEWS

Božo Petrov iz Gorice: “Bit će im lakše sklopiti veliku koaliciju, nego mijenjati državu”

Objavljeno

Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, danas je posjetio Veliku Goricu iz koje je poručio kako je Most jedini jamac građanima da se promjene mogu dogoditi te kako povjerenje građana nisu izigrali prvi, a neće ni drugi put. Partner im može biti, rekao je Petrov, samo onaj koji odluči ispuniti jamstva koja je njegova stranka iznijela prije četiri dana.

 

“Oni koji odluče to napraviti pokazuju barem malu želju da se krene mijenjati Hrvatsku. No, žalosno je da se u zadnjih četiri dana ne čuje ni riječi iz HDZ-ovog, a ni SDP-ovog tabora. Meni je žalosno primijetiti da oni zaista ne bi voljeli ništa odraditi. Njima će očito biti lakše sklopiti veliku koaliciju, nego što će im biti lako mijenjati državu”, smatra Božo Petrov.

 

Što se tiče liste Mosta za VI izbornu jedinicu, Petrov priznaje kako su prednost davali odanim ljudima jer nisu htjeli dopustiti da se s Mostom poigrava.

 

Most - Božo Petrov

 

“Prvi put smo dali mogućnost ljudima koji su izigrali povjerenje i pokazali da nisu dorasli ideji Mosta, nego su htjeli sami igrati. Ovaj put smo dali dodatnu snagu sigurnosti i to je razlog zbog čega je, a ne samo zbog stručnosti, prva osoba na listi Jasna Matulić. Ona je pokazala da nije spremna sklapati kompromise, da neće pristati na ucjene i da je nepotkupljiva”, naglasio je Petrov i dodao kako se Nikola Grmoja na listi nalazi zbog njegove prepoznatljivosti.

 

Most - Jasna Matulić - Grmoja

 

“Nemam nikakvih ambicija, ni što se tiče Sabora, ni izvršne vlasti. Radili smo anketu prema kojoj sam ja bio među pet najprepoznatljivijih Mostovaca i samim time smo željeli pojačati ovu listu skrenuti na nju medijsku pozornost. Nije mi uopće bitno koliko ću glasova dobiti i pozivam Velikogoričane da glas daju svom Ivanu Bekavcu kako bi me preferencijalno pretekao”, rekao je Grmoja te se osvrnuo i na listu Živog zida za VI izbornu jedinicu.

 

“Očekujemo najmanje dva mandata i mislim da je Most jedina istinska opozicija dvjema najvećim strankama. Nemam osobno ništa protiv Živog zida, ali nositelj liste u ovoj izbornoj jedinici je odvjetnik Juro Martinović, čovjek koji se preslagivao s Karamarkom i Bandićem i koji je do zadnjeg trenutka čuvao leđa Tomislavu Karamarku. On nikako ne može biti opcija koja se predstavlja kao antisistemska, kao što se predstavlja Živi zid”, rekao je Grmoja.

 

Most - Božo Petrov

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno