Poveži se s nama

Vijesti

Božićni koncert i misa za mladež u Novom Čiču

Mješovitim mladim zborom ravnala dirigentica Paula Čivrag

Objavljeno

Uvertira glavnoj ponoćnoj Božićnoj misi u Novom Čiču, u crkvi svetog Ivana Krstitelja svećenika Marijana Prepeljanić, na Badnjak od 18.30 sati održan je svečani koncert i misa za mladež dotične župe. Bilo je zaista vrlo impresivno i upečatljivo u prepunoj glavnoj Čičkoj crkvi. Mješovitim mladim zborom ravnale su dirigentica Paula Čivrag, pijanistica Barbara Miković i asistentica Marija Prša.

Prvi glas pjevali su Ana Šantek, Ana Čivrag, Lucija Paviša, Ivana Paviša, Elena Čančar, Anja Ravnjak, Rita Lučić, Anita Azinović, Martina Azinović, Sara Azinović, Katja Azinović, a drugi Marija Prša, Marta Lučić, Andrija Lučić, Vjeran Lučić, Marcela Duvnjak, Josipa Paviša, Dora Martinović, Ivan Martinović, Lorena Brenčić, Josip Azinović, Dario Tomašić, Gabriel Miković.

Između ostalih izvodile su se pjesme Prva je vura (turopoljska), Božić naš, Bijeli Božić Zdenka Runjića, Nek moje srce budu jasle Damira Topića i druge. Nakon Božićnog koncerta održana je i Božićna misa za mlade a najviše se među prisutnima moglo čuti ono legendarno: Sretan Božić i Nova godina!!!

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno