Poveži se s nama

Vijesti

Bogatim programom Pokupsko će obilježiti Dan općine

Organizatori pripremili natjecanje u kajaku i kanuu, malonogometni turnir, ribički kup i školu ribolova

Objavljeno

Pokupsko će bogatim dvodnevnim programom obilježiti Dan općine. U nedjelju 13. kolovoza održat će se kajak-kanu Kup „Pokupsko 2017.“ i Općinski plov od Auguštanovca do Pokupskog, a u poslijepodnevnim satima Mala škola ribolova.

U utorak u prijepodnevnim satima ribiči će odmjeriti snage na Ribičkom kupu. U poslijepodne na teren će istrčati nogometaši. Između tih događanja u Župnoj crkvi BDM održat će se misa i položiti vijenci poginulima za Hrvatsku. Općinsko vijeće održat će svečanu sjednicu, a za uzvanike će biti organiziran i domjenak.

Povodom obilježavanja predstojećeg Dana Općine Pokupsko razgovarali smo s načelnikom Božidarem Škrinjarićem.

„Jako sam zadovoljan odrađenim poslom u prošloj godini, ali i u prethodnim godinama. Ponosan sam na to što smo zahvaljujući kvaliteti naših projekata uspjeli dobiti sredstva iz EU fondova, kao i iz naših ministarstava i Zagrebačke županije. U proteklom razdoblju fokusirali smo se na izgradnju vodovodne infrastrukture. Većina vodoopskrbne mreže je napravljena, otprilike 95 posto, a ostaje nam još gradnja lokalnih mreža po mjestima. Asfaltirali smo sve ceste u naseljima koja imaju stanovnike i trenutačno gradimo nove ceste koje bi trebale spojiti naša naselja i omogućiti bolju prometnu komunikaciju“, rekao nam je načelnik.

Pokupski kraj polako se okreće poljoprivredi kroz uvođenje novih ratarskih kultura, ali i uzgojem industrijskih biljaka za proizvodnju eteričnih ulja. U planovima je i izgradnja destilerije koja bi omogućila preradu biljka i proizvodnju ulja te otvaranje novih radnih mjesta. U tijeku su pregovori s američkima investitorom koji je zainteresiran za pokretanje ovog posla upravo u Pokupskom.

Sport

I iz Gorice se može u reprezentaciju! Lovrić dobio Dalićev pretpoziv

Izbornik Zlatko Dalić je za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske te oglede u Ligi nacija sa Švedskom i Francuskom pozvao 26 igrača, a napadač Gorice Kristijan Lovrić je među petoricom s pretpozivima. Velika je to čast za Lovrića, velika stvar za klub…

Objavljeno

on

Nikad se prije, u ovih 11 godina postojanja kluba, nije dogodilo da jedan igrač iz HNK Gorice završi u hrvatskoj A reprezentaciji. Međutim, od ovog ponedjeljka korak smo bliže prilici da se to promjeni… Kristijan Lovrić (24) nagrađen je za dobre igra na početku prvenstva, ali i u posljednje dvije sezone općenito, pretpozivom hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

– Naravno da sam počašćen i neizmjerno sretan što sam ušao u krug reprezentacije. Uvijek sam govorio da mi je to dječački san, jedan od crazloga zbog kojih sam i počeo igrati nogomet, i zaista je dobar osjećaj dočekati ovakav trenutak. Da, riječ je o pretpozivu, no i to smatram velikim priznanjem. Potpuno sam spreman i vrlo motiviran, bude li me izbornik trebao u ovoj akciji, tu sam! – rekao je Kristijan Lovrić.

Hrvatska reprezentacija u ovoj će akciji odigrati čak tri utakmice. U St. Gallenu će 7. listopada protivnik biti Švicarska, 11. listopada u Zagreb dolazi Švedska, a 14. listopada stiže Francuska, također u Zagreb. Uz Lovrića, pretpoziv su dobili i Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić i Mijo Caktaš.

Osim Lovrića, poziv u reprezentaciju svoje zemlje dobio je i 20-godišnji litavski veznjak Paulius Golubickas. Popularni Golub, koji je završetak prošle i početak ove sezone propustio zbog puknuća vilice, dosad je već skupio sedam nastupa za reprezentaciju svoje zemlje, a sad će Litva igrati protiv Estonije (7. listopada) u prijateljskoj utakmici te protiv Bjelorusije (11. listopada) i Albanije (14. listopada) u Ligi nacija.

Nastavi čitati

Vijesti

Cityportal.hr više neće svakodnevno pisati o koronavirusu

Objavljeno

on

Redakcija Cityportala odlučila je prestati svakodnevno obavještavati o broju zaraženih koronavirusom. Smatramo kako se ovoj temi pridaje previše medijskog prostora zbog čega se u dijelu javnosti stvara panika te kako se time pridonosi stigmatizaciji oboljelih. Također, ukoliko budemo smatrali da je informacija vezana uz COVID-19 zaista važna za Velikogoričane, svakako ćemo ju objaviti.

Ne negiramo postojanje koronavirusa, nismo pristaše teorija zavjere, ali smatramo da je besmisleno svakodnevno objavljivati kako imamo nula, dva ili četiri zaražena. Vjerujemo kako se time ne pokazuje realna opasnost obolijevanja od ove bolesti, a potencira se život u strahu ili neizvjesnosti. Nadamo se kako ćemo svi zajedno ovako početi normalnije živjeti. Opasne bolesti i bolesni ljudi uvijek će, nažalost, postojati, no njima se trebaju baviti liječnici.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Iz Gradske uprave poručuju: Sve aktivnosti Grada odvijaju se redovnom dinamikom

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica, sve njegove ustanove i trgovačka društva normalno funkcioniraju u svim svojim segmentima, poručili su u ponedjeljak iz Gradske uprave. Također, jutros se održao kolegij kojemu su nazočili pročelnici, a vodili su ga zamjenici gradonačelnika Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec, te su usuglašene procedure postupanja.

– Građani Velike Gorice mogu i dalje nesmetano ostvarivati sve što trebaju i svi projekti na razvoju grada neće stati nego se nastavljaju svojom dinamikom – poručili su iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno