Poveži se s nama

HOTNEWS

Blues, country i rock u Galženici – Koncert za prijatelje Changesa

Objavljeno

Nastup The Changesa, benda Miroslava Giljanovića – Fixa, i prijatelja okupila je sinoć u Dvorani Galženica goričke ljubitelje blues, country i rock glazbe.

 

DSC_0235

 

“Bluesom se bavim već sigurno 10 godina. To je ljubav. Meni je jako drago da u našem gradu gajimo blues glazbu. Ima publike, samo treba malo vremena jer nam svi pobjegnu u Zagreb koji je blizu, ali nađe se publike. Tu su moji dugogodišnji prijatelji s kojima radim”, objasnio je Miroslav Giljanović-Fix.

 

Neki od ljudi koji su prošli kroz Changes i surađivali s Fixom bili su i Jimy Matešić iz Plave trave zaborava, County Pol, Polona Oblak, Ritam ulice i Tony Lee King.

 

Tony Lee King

 

“Večeras je susret nas prijatelja. Publika će od mene čuti ‘Shine on me’ za koji je sad izašao spot, ‘All on’ što je jedan moj klasik i ‘Hey Man’ koja je nagovještaj albuma koji ću uskoro snimati van Hrvatske. ‘Tanto una casa non c’e l’ho’ je pjesma koju sam prezentirao upravo na svom koncertu u Galženici, samo je sada u aranžmanu. Interesantna je priča jer sam još 1992. godine napisao glazbu, a tekst Fabrizia Cerciello koja je sada menadžerica Lauri Pausini, pa je to jedna prilika da čujete nešto sasvim novo od mene”, rekao je Tony Lee King.

 

Ovaj koncert je ujedno najava 4. VG Blues, Country & Rock Festivala koji će se održati 18. lipnja u Atriju galerije Kordić.

 

DSC_0248

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno