Poveži se s nama

Moja županija

Besplatno pregledajte kožu

Od melanoma u Hrvatskoj godišnje oboli više od 600 osoba

Objavljeno

Od ove bolesti u Hrvatskoj godišnje oboli više od 600 osoba, s tendencijom povećanja broja oboljelih. Statistika pokazuje kako je na 100 tisuća ljudi, 11 novootkrivenih melanoma. Ova bolest je izlječiva samo ako se otkrije na vrijeme. Zagrebačka županija će ove godine financirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože. Program će provoditi dermatovenerolozi Specijalne bolnice Naftalan.

U Velikoj Gorici pregled možete obaviti 4. ožujka na Trgu kralja Petra Krešimira IV i 12. ožujka u Zvonimirovoj 5 u prostorima Ljekarni Zagrebačke županije. Potrebno se prethodno najaviti na broj telefona 01 6224 590, odnosno 01 6231 610.

– Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je svake godine u porastu. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože – poručili su iz Zagrebačke županije.

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno