Poveži se s nama

Vijesti

Besplatno naučite programirati

Gorički klub mladih organizira radionice

Objavljeno

Gorički klub mladih organizira besplatne radionice programiranja. Polaznici će na njima moći steći osnovna znanja iz programiranja, web dizajna i razvoja aplikacija s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

„S obzirom na veliku potražnju radnika iz tih područja, kroz 3 ciklusa u trajanju po 4 subote želimo osigurati da se svi zainteresirani mogu samostalno nastaviti educirati u ovome području te bez obzira na formalno obrazovanje, lakše naći posao u ovoj brzorastućoj industriji. Radionice su u potpunosti besplatne te namijenjene za sve, neovisno o dobi ili prethodno stečenoj razini obrazovanja, ali je broj sudionika ograničen“, objasnio je Matej Peranić, voditelj Goričkog kluba mladih.

Prvi ciklus radionica „Uvod u programiranje – Uvod u C“ počinje 3., a prijaviti se možete do 1. studenog. Prijave se vrše putem ovog obrasca ili putem maila gorickiklubmladih@gmail.com.
Drugi ciklus radionica vezan je uz web dizajn. Prva radionica će se održati 1.prosinca, a uvjet za sudjelovanje je pohađanje prethodnih radionica (Uvod u programiranje – Uvod u C) ili poznavanje osnova programiranja te vlastiti laptop. Prijaviti se možete do 19. studenog.

Treći ciklus radionica vezan je uz web i mobilne aplikacije. Prva radionica održat će se, također, 1. prosinca, a prijaviti se možete do 19. studenog.

Sve radionice održavat će se u prostoru Goričkog kluba mladih.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno