Poveži se s nama

Vijesti

Besplatno naučite programirati

Gorički klub mladih organizira radionice

Objavljeno

Gorički klub mladih organizira besplatne radionice programiranja. Polaznici će na njima moći steći osnovna znanja iz programiranja, web dizajna i razvoja aplikacija s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

„S obzirom na veliku potražnju radnika iz tih područja, kroz 3 ciklusa u trajanju po 4 subote želimo osigurati da se svi zainteresirani mogu samostalno nastaviti educirati u ovome području te bez obzira na formalno obrazovanje, lakše naći posao u ovoj brzorastućoj industriji. Radionice su u potpunosti besplatne te namijenjene za sve, neovisno o dobi ili prethodno stečenoj razini obrazovanja, ali je broj sudionika ograničen“, objasnio je Matej Peranić, voditelj Goričkog kluba mladih.

Prvi ciklus radionica „Uvod u programiranje – Uvod u C“ počinje 3., a prijaviti se možete do 1. studenog. Prijave se vrše putem ovog obrasca ili putem maila gorickiklubmladih@gmail.com.
Drugi ciklus radionica vezan je uz web dizajn. Prva radionica će se održati 1.prosinca, a uvjet za sudjelovanje je pohađanje prethodnih radionica (Uvod u programiranje – Uvod u C) ili poznavanje osnova programiranja te vlastiti laptop. Prijaviti se možete do 19. studenog.

Treći ciklus radionica vezan je uz web i mobilne aplikacije. Prva radionica održat će se, također, 1. prosinca, a prijaviti se možete do 19. studenog.

Sve radionice održavat će se u prostoru Goričkog kluba mladih.

Vijesti

VIDEO VIJEST Pogledajte štrajkašku pjesmu nastavnika

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima

Objavljeno

on

Štrajk hrvatskih nastavnika ušao je u drugi tjedan. Prosvjetari su se pokazali kao tvrd orah i nema naznaka da će skoro popustiti u svojim zahtjevima. Nastavnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima. Poslušajte preradu Gibonnijeve pjesme ‘Ovo mi je škola’ u izvedbi goričkih učitelja i profesora.

Nastavi čitati

Vijesti

‘Zasadi drvo, ne budi panj’ poručili su iz Posavine

Mještani Općine Orle u subotu sade stabla kod škola u Bukevju i Veleševcu

Objavljeno

on

Iz Općine Orle pozvali su mještane da se pridruže akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ u sklopu koje će u subotu kod škola u Bukevju i Veleševcu posaditi nova stabla. Akcija se provodi u sklopu šire građanske inicijative ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’.

– Cilj akcije je da nas se što više okupi i da na javnim površinama zasadimo što više stabala. Sadnice smo osigurali, a vaše je samo da ponesete potreban alat za sadnju te naravno, dobru volju – poručili su organizatori.

Akcija kreće u 8 sati kod škole u Bukevju, a u popodnevnim satima seli se kod škole u Veleševcu.

Nastavi čitati

Kultura

Sladoledi Miljenka Muršića u Čakovcu

Objavljeno

on

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman za mladež “The Sladoleds” velikogoričkog autora Miljenka Muršića predstavljen je u Knjižnici “Nikola Zrinski” u Čakovcu, u petak, 18. listopada 2019. godine. Zagrebački nakladnik “Alfa” nedavno je objavio ovaj roman u svojoj poznatoj ediciji “Knjiga za mladež”. Na promociji u Čakovcu predstavili su ga urednik Božidar Prosenjak i sam autor.

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman govori o četvero tinejdžera, dva prijatelja i dvije prijateljice, koji se stalno druže i zajedno idu na sladoled. Među njima razvijaju se simpatije. Da bi “osvojio” svoju odabranicu i da bi mu se ona divila, Miran, jedan od likova, sklada pjesmu i osniva rock sastav. Problemi, peripetije i nesporazumi koji se pojavljuju razrješavaju se kroz odlazak na sladoled i kroz rock svirku.

Miljenko Muršić okušao se praktično u svim vrstama književnog stvaralaštva – poeziji, prozi, esejima, dramama i igrokazima, slikovnicama. Ovo mu je prvi roman za mladež. Naslovnu stranicu i prekrasne ilustracije napravio je strip autor Matija Pisačić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno