Poveži se s nama

HOTNEWS

Besplatnim mamografskim pregledima protiv opake bolesti

Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije u Veliku Goricu dovela mobilni mamograf

Objavljeno

Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije u Velikoj Gorici održala je Dan otvorenih vrata. U sklopu programa omogućen je besplatni monografski pregled za 19 Goričanki, a posjetitelji su mogli besplatno izmjeriti šećer i tlak.

24.05.2018. Velika Gorica – Dan otvorenih vrata Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Na ovaj način pokušavamo podići svijest žena o problemu raka dojke. Nepojmljivo je da se velika sredstva izdvajaju za Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke “MAMMA”, a odazove se svega pola pozvanih žena. Ljudi nemaju dovoljno razvijenu svijest o odgovornosti za vlastito zdravlje“, rekla nam je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije

24.05.2018. Velika Gorica – Dan otvorenih vrata Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Godišnje u Hrvatskoj od raka dojke oboli 2.500 žena, a umre ih više od 1.050. Upravo rano otkrivanje raka značajno doprinosi izlječenju od ove opake bolesti.

„Znam jako puno žena koje su oboljele od raka dojke, a neke su ga dobile već s 30 godina. Suočena s time, počela sam se redovito kontrolirati i učlanila se u Udrugu. Na našim edukacijama svaka žena vrlo brzo može naučiti obaviti samopregled. Svaka može, barem jedanput tjedno, podići ruku i pregledati se. Ako se primijeti neka promjena, koja nije specifična životnoj dobi, potrebno je hitno reagirati. Nema čekanja, što se ranije otkrije bolest, veće su šanse za izliječene“, poručila je Zdenka.

24.05.2018. Velika Gorica – Dan otvorenih vrata Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno