Poveži se s nama

HOTNEWS

Besplatnim mamografskim pregledima protiv opake bolesti

Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije u Veliku Goricu dovela mobilni mamograf

Objavljeno

Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije u Velikoj Gorici održala je Dan otvorenih vrata. U sklopu programa omogućen je besplatni monografski pregled za 19 Goričanki, a posjetitelji su mogli besplatno izmjeriti šećer i tlak.

24.05.2018. Velika Gorica – Dan otvorenih vrata Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Na ovaj način pokušavamo podići svijest žena o problemu raka dojke. Nepojmljivo je da se velika sredstva izdvajaju za Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke “MAMMA”, a odazove se svega pola pozvanih žena. Ljudi nemaju dovoljno razvijenu svijest o odgovornosti za vlastito zdravlje“, rekla nam je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije

24.05.2018. Velika Gorica – Dan otvorenih vrata Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Godišnje u Hrvatskoj od raka dojke oboli 2.500 žena, a umre ih više od 1.050. Upravo rano otkrivanje raka značajno doprinosi izlječenju od ove opake bolesti.

„Znam jako puno žena koje su oboljele od raka dojke, a neke su ga dobile već s 30 godina. Suočena s time, počela sam se redovito kontrolirati i učlanila se u Udrugu. Na našim edukacijama svaka žena vrlo brzo može naučiti obaviti samopregled. Svaka može, barem jedanput tjedno, podići ruku i pregledati se. Ako se primijeti neka promjena, koja nije specifična životnoj dobi, potrebno je hitno reagirati. Nema čekanja, što se ranije otkrije bolest, veće su šanse za izliječene“, poručila je Zdenka.

24.05.2018. Velika Gorica – Dan otvorenih vrata Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Lijevim Štefankima muškarac umro nakon uboda stršljena

Objavljeno

on

Muškarac (56) preminuo je u voćnjaku, u Lijevim Štefankima, nakon uboda stršljena. Nesretan slučaj dogodio se u subotu, 11. kolovoza oko 10.20 sati.

Iz policije kažu kako je tijelo nesretnog muškarca prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Posebna regulacija prometa u Vukovini na Veliku Gospu

Pročitajte i izbjegnite neugodnosti

Objavljeno

on

Na blagdan Velike Gospe u Vukovini će biti uspostavljena posebna regulacija prometa. Od 10 do 14 sati bit će zatvoren dio državne ceste D-30 kroz samo mjesto, kao i dio Školske ulice od 7 do 19 sati, izuzev javnog gradskog prometa (autobusa).

Kroz Vukovinu će u pravcu Siska promet biti preusmjeravan Ulicom Vjekoslava i Juraja Stančića – Mate Brdaka – Starom cestom do državne ceste D-30, dok će se promet iz mjesta Kuče, Gornje Podotočje, kao i obližnja mjesta, odvijati alternativnim pravcem kroz Čičku Poljanu.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno