Poveži se s nama

Vijesti

Bazeni za sve: Od veljače počinje šest programa za djecu i umirovljenike

Od 4. veljače će krenuti programi u kojima će se moći pronaći djeca od jedne do 15 godina, a predviđen je i program za umirovljenike. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

Gradski bazen Velika Gorica u sklopu svog rada kreće sa organizacijom šest plivačkih programa i to:

  • Bebe ribe (za djecu od 1 od 5 godina)
  • Bebe vidre (za djecu od 3 do 5 godina)
  • Mala škola plivanja (za djecu od 5 do 12 godina)
  • Tečaj učenja plivanja (za djecu od 5 do 12 godina)
  • Usavršavanje plivanja (za plivače do 15 godina)
  • Korektivno vježbanje (za umirovljenike)

Programi kreću sa 4. veljače 2019. godine, a upisi se vrše na mail: bazen@srcvg.hr . Sve dodatne informacije o programima mogu se pogledati na web stranici www.srcvg.hr ili dobiti na telefon 098/90 50 435.

Bebe vidre

Opis programa:
Program se provodi u malom bazenu. Uz asistenciju roditelja, voditelj provodi metodske postupke za usvajanje elemenata plivačke vještine, kao što su vježbe disanja, plutanja, klizanja na vodi, ronjenja itd. U toj dobi već je moguć kraći grupni rad. Veći dio sata ipak još uvijek roditelj u suradnji s voditeljem poštuje individualne karakteristike svoga djeteta.
Cilj programa:
Usvajanje osnovnih elemenata plivačke vještine (plutanje, klizanje na vodi, ronjenje itd.). Održavanje na vodi vlastitom tehnikom.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupaći kostim ili gaćice, ručnik, kapa za plivanje, natikače, sušilo za kosu. Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Bebe ribe

Opis programa:
Program se odvija u malom bazenu. Uključen je jedan od roditelja koji u suradnji s voditeljem provodi vježbe privikavanja na vodu. Na taj način postiže se maksimalan individualni pristup svakom djetetu. Zbog velike razlike u motoričkom, spoznajno-intelektualnom i emocionalnom razvoju djece u rasponu od 1-3 godine, nije moguć grupni rad.
Cilj programa:
Privikavanje djece na vodeni medij, stvarajući osjećaj ugode na svakom satu.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: pelene za vodu, ručnik, kapa za plivanje, natikače, sušilo za kosu Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Korektivno vježbanje – umirovljenici

Opis programa:
U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u malom bazenu. Namijenjen je svima koji imaju potrebu za rekreacijskim ili rehabilitacijskim vidom korektivnog vježbanja u vodi.
Cilj programa:
Voditelj provodi korektivne vježbe za poboljšanje općeg stanja, te vježbe prema individualnim potrebama.
Napomene:
Ako korisnik boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati tijekom programa molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Tečaj učenja plivanja za djecu od pet do 12 godina

Opis programa:
Program se odvija u malom bazenu. Provode se vježbe za usvajanje plivačke vještine nakon čega slijedi tranzitivno testiranje nakon kojeg se može djecu preseliti iz grupe ovisno o napretku. Na zadnjem satu, na kojem su prisutni i roditelji, provodi se finalno testiranje na kojem roditelji mogu dobiti informacije o nastavku edukacije.
Cilj programa:
Cilj programa je da djeca nauče osnovne elemente plivanja, odnosno da ih se osposobi da vlastitom tehnikom otplivaju cijelu dužinu bazena (25 m).
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupači kostim ili gaćice, ručnik, natikače, kapa za plivanje i plivačke naočale, sušilo za kosu.
Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu, molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Usavršavanje plivanja – za plivače do 15 godina

Opis programa:
U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u dubokom bazenu. Namijenjen je svima koji žele naučiti razne tehnike plivanje, te pravilno disanje koje je preduvjet ispravnog plivanja.
Cilj programa:
Voditelj provodi plivačke vježbe uz pomoćne rekvizita, te vježbe usavršavanja znanja plivanja.
Napomena:
Ako korisnik boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati tijekom programa molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Mala škola plivanja

Osnovni uvjet za pohađanje programa je da dijete završi tečaj plivanja te slobodnom tehnikom prepliva minimalno 15 m.
Opis programa:
U malom bazenu se provode metodski postupci usvajanja strukture leđne i kraul tehnike plivanja, te vježbe sigurnosti na vodi kako bi polaznici programa počeli plivati u olimpijskom bazenu.
Cilj programa:
Cilj programa je priprema za plivanje u dubokom bazenu odnosno za program usavršavanja plivanja.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupaći kostim ili gaćice, ručnik, natikače, kapa za plivanje, plivačke naočale, sušilo za kosu. Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

HOTNEWS

Rakitovčani rekorderi u sakupljanju starog papira

Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira!

Objavljeno

on

U područnoj školi u Pojatnom održana je svečanost dodjele nagrada školama koje su u prošloj školskoj godini sakupile najviše starog papira. U akciji je sudjelovalo 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije a kao i prethodnih godina najbolji sakupljači bili su Rakitovčani. Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira. “Zaista nas je teško nadmašiti, svake školske godine osim samih učenika u akciju se priključe i roditelji, gradska knjižnica, cijelo mjesto.” – kaže učiteljica Tatjana Mikulin. Po učeniku je to bilo 527,50 kilograma. U PŠ PŠ Pojatno koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 214,55 kilograma po učeniku, u PŠ Donja Kupčina u Pisarovini 189,06 kilograma, u PŠ Buševec u Vukovini 170,74 kilograma, u PŠ Donja Lomnica 149,64 kilograma, u PŠ Dubranec 143,55 kilograma, a u PŠ Velševec 123,08 kilograma papira po učeniku.

Osim što spašavaju šumu od nepotrebne sječe za proizvodnju papira, učenici ujedno osvojenim nagradama opremaju svoje učionice modernom opremom koju osigurava Zagrebačka županija. Treću godinu za redom oprema stiže iz tvrtke Opstanak, a ove je godine to pametna dokument kamera i projektor s nosačem. Župan Kožić je ponosan na ovaj projekt koji na području županije u suradnji s Unijapapirom kontinuirano traje 7 godina. Ove godine, u odnosu na protekle, sakupljena je najveća količina starog papira. “Riječ je o 217.600 kilograma starog papira čime su učenici od sječe spasili 4.352 stabla.” – potvrdio je župan Stjepan Kožić.

U svih sedam godina učenici s područja županije ukupno su skupili više od milijun kilograma starog papira za recikliranje.

Nastavi čitati

Vijesti

Iskoristite Facebook za oglašavanje

Naučite se služiti digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja

Objavljeno

on

Za sve koji žele iskoristiti Facebook za oglašavanje i naučiti kako uspješno koristiti društvene mreže za razvoj online poslovanja Gorička razvojna agencija pripremila je novu besplatnu radionicu. Polaznici će moći naučiti promovirati objavu te koje su mogućnosti oglašavanja pomoću facebook oglašivačkog sučelja i koje su prednosti u odnosu na „boostanje“ objava. Također, govorit će se o definiranju ciljeva i izradi grupa oglasa, načinima plaćanja i budžetiranje oglašavanja, ciljanim skupinama i osnovama mogućnosti targetiranja.

VE-GO-RA radionicu organizira u suradnji s Googleom i Otvorenim učilištem Algebra, kao dio programa Google Digitalne garaže.

– Cilj je radionica Google Garaže omogućiti pristup besplatnoj edukaciji o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja. Radionicama želimo digitalnim vještinama osnažiti trenutačnu i buduću radnu snagu zemlje te pomoći malim i srednjim tvrtkama da ubrzaju svoj rast i omogućiti im pristup globalnim tržištima – poručili su organizatori.

Prijaviti se možete ovdje, a više informacija možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zahvaljujući preventivnom pregledu otkrivena je sumnjiva promjena na njegovoj koži

Marko: ‘Na svu sreću nije ništa opasno, ali su me savjetovali da bi bilo dobro to ukloniti kako bi se smanjio rizik od daljnjih neželjenih promjena’

Objavljeno

on

Sezona sunčanja je iza nas pa je sada pravo vrijeme pregledati postoje li kakve promjene na koži. Pravovremena dijagnoza ključ je u borbi protiv melanoma i ostalih oblika raka kože. Priliku da besplatno pregleda kožu iskoristio je i Marko. Zahvaljujući preventivnom pregledu na vrijeme je uočena jedna sumnjiva promjena na njegovoj koži.

– Na svu sreću nije ništa opasno, ali su me savjetovali da bi bilo dobro to ukloniti kako bi se smanjio rizik od daljnjih neželjenih promjena – rekao nam je Marko, koji je prvi put došao na ovaj pregled.

Program besplatnih pregleda kože Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom. Prema podacima Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Nastavi čitati

Reporter 385 - 29.08.2019.

Facebook

Izdvojeno