Poveži se s nama

Vijesti

Bazeni za sve: Od veljače počinje šest programa za djecu i umirovljenike

Od 4. veljače će krenuti programi u kojima će se moći pronaći djeca od jedne do 15 godina, a predviđen je i program za umirovljenike. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

Gradski bazen Velika Gorica u sklopu svog rada kreće sa organizacijom šest plivačkih programa i to:

  • Bebe ribe (za djecu od 1 od 5 godina)
  • Bebe vidre (za djecu od 3 do 5 godina)
  • Mala škola plivanja (za djecu od 5 do 12 godina)
  • Tečaj učenja plivanja (za djecu od 5 do 12 godina)
  • Usavršavanje plivanja (za plivače do 15 godina)
  • Korektivno vježbanje (za umirovljenike)

Programi kreću sa 4. veljače 2019. godine, a upisi se vrše na mail: bazen@srcvg.hr . Sve dodatne informacije o programima mogu se pogledati na web stranici www.srcvg.hr ili dobiti na telefon 098/90 50 435.

Bebe vidre

Opis programa:
Program se provodi u malom bazenu. Uz asistenciju roditelja, voditelj provodi metodske postupke za usvajanje elemenata plivačke vještine, kao što su vježbe disanja, plutanja, klizanja na vodi, ronjenja itd. U toj dobi već je moguć kraći grupni rad. Veći dio sata ipak još uvijek roditelj u suradnji s voditeljem poštuje individualne karakteristike svoga djeteta.
Cilj programa:
Usvajanje osnovnih elemenata plivačke vještine (plutanje, klizanje na vodi, ronjenje itd.). Održavanje na vodi vlastitom tehnikom.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupaći kostim ili gaćice, ručnik, kapa za plivanje, natikače, sušilo za kosu. Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Bebe ribe

Opis programa:
Program se odvija u malom bazenu. Uključen je jedan od roditelja koji u suradnji s voditeljem provodi vježbe privikavanja na vodu. Na taj način postiže se maksimalan individualni pristup svakom djetetu. Zbog velike razlike u motoričkom, spoznajno-intelektualnom i emocionalnom razvoju djece u rasponu od 1-3 godine, nije moguć grupni rad.
Cilj programa:
Privikavanje djece na vodeni medij, stvarajući osjećaj ugode na svakom satu.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: pelene za vodu, ručnik, kapa za plivanje, natikače, sušilo za kosu Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Korektivno vježbanje – umirovljenici

Opis programa:
U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u malom bazenu. Namijenjen je svima koji imaju potrebu za rekreacijskim ili rehabilitacijskim vidom korektivnog vježbanja u vodi.
Cilj programa:
Voditelj provodi korektivne vježbe za poboljšanje općeg stanja, te vježbe prema individualnim potrebama.
Napomene:
Ako korisnik boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati tijekom programa molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Tečaj učenja plivanja za djecu od pet do 12 godina

Opis programa:
Program se odvija u malom bazenu. Provode se vježbe za usvajanje plivačke vještine nakon čega slijedi tranzitivno testiranje nakon kojeg se može djecu preseliti iz grupe ovisno o napretku. Na zadnjem satu, na kojem su prisutni i roditelji, provodi se finalno testiranje na kojem roditelji mogu dobiti informacije o nastavku edukacije.
Cilj programa:
Cilj programa je da djeca nauče osnovne elemente plivanja, odnosno da ih se osposobi da vlastitom tehnikom otplivaju cijelu dužinu bazena (25 m).
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupači kostim ili gaćice, ručnik, natikače, kapa za plivanje i plivačke naočale, sušilo za kosu.
Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu, molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Usavršavanje plivanja – za plivače do 15 godina

Opis programa:
U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u dubokom bazenu. Namijenjen je svima koji žele naučiti razne tehnike plivanje, te pravilno disanje koje je preduvjet ispravnog plivanja.
Cilj programa:
Voditelj provodi plivačke vježbe uz pomoćne rekvizita, te vježbe usavršavanja znanja plivanja.
Napomena:
Ako korisnik boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati tijekom programa molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Mala škola plivanja

Osnovni uvjet za pohađanje programa je da dijete završi tečaj plivanja te slobodnom tehnikom prepliva minimalno 15 m.
Opis programa:
U malom bazenu se provode metodski postupci usvajanja strukture leđne i kraul tehnike plivanja, te vježbe sigurnosti na vodi kako bi polaznici programa počeli plivati u olimpijskom bazenu.
Cilj programa:
Cilj programa je priprema za plivanje u dubokom bazenu odnosno za program usavršavanja plivanja.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupaći kostim ili gaćice, ručnik, natikače, kapa za plivanje, plivačke naočale, sušilo za kosu. Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Kultura

Povodom Svjetskog dana čitanja naglas čitat će ulomke iz Homerovih djela

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta

Objavljeno

on

U Knjižnici Galženici pripremili su zanimljiv program povodom Svjetskog dana čitanja na glas. Sutra u 12 sati učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica goričkim osnovnoškolcima naglas čitati ulomke iz Homerovih djela.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se ove godine 5. veljače. Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji. U svakoj zemlji obilježava se drugačije, ovisno o njezinom razvoju, mogućnostima i potrebama. Tako u nekim zemljama djeca nose transparente kojima traže pravo na čitanje, dok u drugima djeca u školi razgovaraju sa svojim omiljenim piscem.

Nastavi čitati

Kultura

Matija Prskalo i Mladen Vulić s predstavom ‘Bez trećeg’ uskoro u Gorici

Cijena ulaznice je 50 kuna

Objavljeno

on

Od sutra su u prodaji karte za predstavu autora Milana Begovića “Bez trećeg”. Radi se o autorskom projektu Matije Prskalo i Mladena Vulića, a Goričani predstavu mogu pogledati 10. veljače u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu.

Tema predstave Gala teatra je susret supružnika koji nisu imali prvu bračnu noć, žene koja odavno čeka i muža koji se vraća iz zarobljeništva nakon osam godina, a temelji se na sukobu koji je prouzročen muževom ljubomorom, sumnjičavošću i nepovjerenjem.

Nastavi čitati

Sport

Među 57 momčadi i Goričani: Odbojka kao rekreacija vodi sve do Umaga

Društvo koje se okuplja oko novoizgrađenih terena za odbojku na pijesku, rekreativci mahom ponikli u našem jedinom muškom odbojkaškom klubu OK Gorica, sudjelovali su na velikom turniru u Istri

Objavljeno

on

Proteklog vikenda u Umagu se održao 12. Umag Open, najveći rekreativni odbojkaški turnir u ovom dijelu Europe. Turnir je međunarodnog karaktera, već dobro prepoznat u regiji, sa sudionicima iz pet zemalja: Italije, Slovenije, Srbije, BiH i, naravno, Hrvatske. Da se među 57 momčadi nađe predstavnik Velike Gorice pobrinula se naša rekreativna ekipa pod nazivom Goričani – OK Gorica, okupljena oko novoizgrađenih terena za odbojku na pijesku, a mahom ponikla u našem jedinom muškom odbojkaškom klubu OK Gorica, s kojim često spariraju i iskustvom pomažu mladim nadama kluba.

Goričani su prezentirali vrlo dobru odbojku, no ždrijeb im nije išao na ruku, tako da su ispali u skupini od budućih finalista turnira (vrlo ozbiljnih ekipa, aktivnih sudionika slovenske 2. lige). Glavne nagrade su pokupili Slovenci, ŠD HIT Nova Gorica prvo mjesto, a Papagaji Vransko (SLO) i Špricer Team Maribor (SLO) raspodijelili su drugo i treće mjesto. To nije previše ni čudno, s obzirom na to da je rekreativni sport u susjednoj državi očito na dosta višoj razini nego kod nas. Vidljivo je to i po tome što je većina prijavljenih ekipa bila upravo iz Slovenije.

Ove godine bilo je to, kako kažu Goričani, “iskušavanje terena”, a već se kuju planovi za sljedeće izdanje turnira, gdje naši rekreativci najavljuju konkretnije rezultate, priželjkujući priključenje i ženske ekipe. U svakom slučaju, ovo je bio lijep korak za prezentaciju i rast rekreativne odbojke u Velikoj Gorici, te se nadamo nastavku sličnih akcija.

– Naravno, sve to nije moguće postići bez sponzora, stoga posebno zahvaljujemo Odbojkaškom Klubu Gorica, te već dobro poznatim podržavateljima raznih sportskih aktivnosti u gradu, CB Scotch, CB Passage, CB Alkar, isto kao i KSU d.o.o. te teniskom klubu iTeam. Za sljedeću godinu nadamo se aktivnijem uključenju Grada Velike Gorice, da se između ostalog i ovako promiče rekreativni sport u gradu. U svakom slučaju, hvala svima koji su nesebično pomogli da odbojka u Velikoj Gorici i na ovaj način raste i ima svoga predstavnika na ovom respektabilnom turniru – poručili su dečki.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno