Poveži se s nama

Vijesti

Bazeni za sve: Od veljače počinje šest programa za djecu i umirovljenike

Od 4. veljače će krenuti programi u kojima će se moći pronaći djeca od jedne do 15 godina, a predviđen je i program za umirovljenike. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

Gradski bazen Velika Gorica u sklopu svog rada kreće sa organizacijom šest plivačkih programa i to:

  • Bebe ribe (za djecu od 1 od 5 godina)
  • Bebe vidre (za djecu od 3 do 5 godina)
  • Mala škola plivanja (za djecu od 5 do 12 godina)
  • Tečaj učenja plivanja (za djecu od 5 do 12 godina)
  • Usavršavanje plivanja (za plivače do 15 godina)
  • Korektivno vježbanje (za umirovljenike)

Programi kreću sa 4. veljače 2019. godine, a upisi se vrše na mail: bazen@srcvg.hr . Sve dodatne informacije o programima mogu se pogledati na web stranici www.srcvg.hr ili dobiti na telefon 098/90 50 435.

Bebe vidre

Opis programa:
Program se provodi u malom bazenu. Uz asistenciju roditelja, voditelj provodi metodske postupke za usvajanje elemenata plivačke vještine, kao što su vježbe disanja, plutanja, klizanja na vodi, ronjenja itd. U toj dobi već je moguć kraći grupni rad. Veći dio sata ipak još uvijek roditelj u suradnji s voditeljem poštuje individualne karakteristike svoga djeteta.
Cilj programa:
Usvajanje osnovnih elemenata plivačke vještine (plutanje, klizanje na vodi, ronjenje itd.). Održavanje na vodi vlastitom tehnikom.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupaći kostim ili gaćice, ručnik, kapa za plivanje, natikače, sušilo za kosu. Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Bebe ribe

Opis programa:
Program se odvija u malom bazenu. Uključen je jedan od roditelja koji u suradnji s voditeljem provodi vježbe privikavanja na vodu. Na taj način postiže se maksimalan individualni pristup svakom djetetu. Zbog velike razlike u motoričkom, spoznajno-intelektualnom i emocionalnom razvoju djece u rasponu od 1-3 godine, nije moguć grupni rad.
Cilj programa:
Privikavanje djece na vodeni medij, stvarajući osjećaj ugode na svakom satu.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: pelene za vodu, ručnik, kapa za plivanje, natikače, sušilo za kosu Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Korektivno vježbanje – umirovljenici

Opis programa:
U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u malom bazenu. Namijenjen je svima koji imaju potrebu za rekreacijskim ili rehabilitacijskim vidom korektivnog vježbanja u vodi.
Cilj programa:
Voditelj provodi korektivne vježbe za poboljšanje općeg stanja, te vježbe prema individualnim potrebama.
Napomene:
Ako korisnik boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati tijekom programa molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Tečaj učenja plivanja za djecu od pet do 12 godina

Opis programa:
Program se odvija u malom bazenu. Provode se vježbe za usvajanje plivačke vještine nakon čega slijedi tranzitivno testiranje nakon kojeg se može djecu preseliti iz grupe ovisno o napretku. Na zadnjem satu, na kojem su prisutni i roditelji, provodi se finalno testiranje na kojem roditelji mogu dobiti informacije o nastavku edukacije.
Cilj programa:
Cilj programa je da djeca nauče osnovne elemente plivanja, odnosno da ih se osposobi da vlastitom tehnikom otplivaju cijelu dužinu bazena (25 m).
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupači kostim ili gaćice, ručnik, natikače, kapa za plivanje i plivačke naočale, sušilo za kosu.
Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu, molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Usavršavanje plivanja – za plivače do 15 godina

Opis programa:
U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u dubokom bazenu. Namijenjen je svima koji žele naučiti razne tehnike plivanje, te pravilno disanje koje je preduvjet ispravnog plivanja.
Cilj programa:
Voditelj provodi plivačke vježbe uz pomoćne rekvizita, te vježbe usavršavanja znanja plivanja.
Napomena:
Ako korisnik boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati tijekom programa molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Mala škola plivanja

Osnovni uvjet za pohađanje programa je da dijete završi tečaj plivanja te slobodnom tehnikom prepliva minimalno 15 m.
Opis programa:
U malom bazenu se provode metodski postupci usvajanja strukture leđne i kraul tehnike plivanja, te vježbe sigurnosti na vodi kako bi polaznici programa počeli plivati u olimpijskom bazenu.
Cilj programa:
Cilj programa je priprema za plivanje u dubokom bazenu odnosno za program usavršavanja plivanja.
Napomene:
Oprema koja ja potrebna: kupaći kostim ili gaćice, ručnik, natikače, kapa za plivanje, plivačke naočale, sušilo za kosu. Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno