Poveži se s nama

Vijesti

Bartolovo u Orlima

Objavljeno

Nedaleko Velike Gorice, udaljena samo 10 kilometara smjestila se Općina Orle koja je i ove godine proslavila svoj dan i blagdan sv. Bartola zaštitnika mjesta. Proslava je počela jučer u ranim jutarnjim satima gdje se pored općinske zgrade održavalo vatrogasno natjecanje podmlatka i malonogometni turnir između mjesnih odbora. Najbolji u natjecanju gašenje s brentačom bili su mladi vatrogasci iz DVD-a Vrbovo Posavsko, drugi je bio DVD Veleševec i treće mjesto pripalo je DVD-u Drnek.Kod nogometaša je također bila najbolja momčad Vrbovo Posavsko, ekipa Bukevja bila je druga, a Ruča treća.

Na mjesnim grobljima u Orlima, Bukevju i Ruči položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje, a u međuvremenu je uslijedilo okupljanje gostiju, uzvanika i folkloraša koji su u povorci, u pratnji Turopoljskog banderija i s konjskim zapregama krenuli prema kapeli sv. Tri Kralja. Prije samoga početka svete mise blagoslovljene su konjske zaprege, koje su prema običaju iz davnina simbolično napravile tri kruga oko kapelice.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su folkloraši iz Veleševca, Bukevja, Novog Čiča i domaćini koji su izveli pjesme i plesove iz svog kraja, ali i ostalih dijelova Hrvatske. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća promovirana je monografija općine, a dodijeljena su javna priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima. Okupljeni mještani okušali su se u povlačenju štrika, a sudjelovali su i na biciklijadi. U večernjim satima uslijedilo je narodno veselje uz grupu Sjaj i čašćenje uz besplatan grah za sve posjetitelje.

Inače, Općina Orle slavi svoju 20.-tu obljetnicu, a načelnik Ivan Petko  na čelu je  iste već skoro 18 godina.

„Posebno sam zadovoljan s općinskim vijećem, žiteljima svoje općine, a posebno mogu naglasiti da imamo puno zajedničkog razumijevanja za daljnji napredak. Zadovoljstvo je raditi s ovakvim dobrim ljudima. Možda sam se i zato zadržao sve ove godine.“ – istaknuo je načelnik Petko.

galerija fotografija:

[Best_Wordpress_Gallery id=”32″ gal_title=”Orle 2015 – Bartolovo”]

 

Nastavi čitati

Vijesti

Crveni križ najavio nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama u Cvjetnom naselju. Svi koji to žele, krv mogu darovati u ponedjeljak od 9 do 13,50 sati, u utorak od 12 do 17,50 (pauza od 13,45 do 14,30 sati) te u srijedu od 13 do 18,50 sati (pauza od 14,45 do 15,30 sati).

 

Nastavi čitati

Moja županija

Pet novozaraženih u županiji, u Gorici nema novih slučajeva

Područja Samobora, Ivanić-Grada, Svete Nedelje te Dugog Sela broje nove slučajeve

Objavljeno

on

Zagrebačka županija u posljednjih 24 sata bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo dvije su osobe izliječene. Po jedan novi slučaj imaju ispostave Zaprešić, Ivanić-Grad i Samobor za područje Svete Nedelje, dva nova slučaja u Dugom Selu, a po jedna izliječena osoba upisala se u statistiku u ispostavama Zaprešić i Samobor za područje Svete Nedelje.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 48 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo. Na goričkom području i dalje je aktivno 12 slučajeva, nema novih zaraženih niti izliječenih.

Nastavi čitati

Kultura

Ljeti se u Vukovini peku kukuruz i krumpir, a možete i pogledati film pod zvijezdama ili predstavu

Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”

Objavljeno

on

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je odgodila brojna događanja, ljeta će u Vukovini ipak biti. I to 1. kolovoza od 18 sati. Četvrtu godinu zaredom, naime, Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”, a uz obavezno pečenje pečenika i “krampera na plovu” (krumpir pečen na peći na drva) ove će godine organizirati i radionicu prirodnog graditeljstva našega kraja te izložbu maketa Stjepana Mihanovića i izložbu skulptura – stani postav kipara Mladena Mikulina.

– Sastavljat ćemo kućice koje će izgledati kao tradicionalna turopoljska kuća, a kasnije će služiti kao kućice za ptice i razmjestit ćemo ih po parkovima u Vukovini – objasnila je Sandra Maršić iz udruge Vukovina u srcu i dodala kako će se na manifestaciji sudjelovati i konjički klub pa će se tu moći isprobati i jahanje konja.

Osim toga, u dvorištu kurije Alapić naći će se i gastro ponuda pod nazivom “Fest fino i domaće”, a u suradnji s POUVG-om pripremili su i kino na otvorenom na kojem će prikazati film Uzbuna na Zelenom Vrhu i predstavu Ivana Ožegovića “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno