Poveži se s nama

Vijesti

Barišić kod ministra Butkovića: O gužvama, crijepovima, vlakovima, prolazima…

Slučaj iz Donje Lomnice, u kojoj avioni uništavaju krovišta na kućama i školi, vjerojatno je bio “okidač” za sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, ali tema za razgovor bilo je i puno, puno više…

Objavljeno

U zgradu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na zagrebačkom Prisavlju, u utorak prijepodne navratila je i velikogorička delegacija, na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem. Tema za razgovor je sasvim dovoljno, pa su ministar Butković i gradonačelnik odradili sastanak na kojem se spomenulo nekoliko problema i prioriteta važnih za naš grad i okolicu.

“Na sastanku s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i njegovim suradnicima otvorili smo teme od značaja za naš grad, poput padanja crijepova s krovova pri slijetanju velikih zrakoplova, otvaranja prolaza od Plesa kroz stari terminal Zračne luke, izgradnje autobusnih ugibališta na cesti prema Zračnoj luci, rješavanja problema jutarnjih gužvi na istočnom ulazu u Veliku Goricu, uređenja željezničkog kolodvora u Velikoj Gorici…”, objavio je gradonačelnik Barišić na svome profilu na Facebooku.

Razgovori i kontakti između Ministarstva i Grada trajat će i dalje, sve dok se problemi ne riješe, a više detalja o dogovorenom na ovom sastanku znat ćemo idućih dana.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno