Poveži se s nama

Vijesti

Bandić inzistira na tramvajskoj liniji prema Zračnoj luci Franjo Tuđman

Zagrebački gradonačelnik očekuje pomoć Vlade u realizaciji ovog projekta

Objavljeno

Na današnjem potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih 29 autobusa Zagrebačkom električnom tramvaju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opet se dotaknuo tramvajske linije prema Zračnoj luci Franjo Tuđman.

– Kada se napravi sinergija onda se naprave dobre stvari. Ovo je samo jedan od projekata s Vladom RH, a slijedi nam i povezivanje zračne luke Franjo Tuđman s centrom grada tramvajskom linijom – poručio je Bandić.

Izgradnju nove tramvajske pruge od Kvaternikovog trga do Velike Kosnice i dalje do Zračne luke ‘Franjo Tuđman’, Bandić je prvi put najavio prije otprilike dvije godine. Na zagrebačkom Kvaternikovom trgu tada je predstavio 100 milijuna eura vrijedan projekt.

Prijevozni kapacitet na liniji bio bi 1 700 putnika u jednom satu i jednom smjeru, a procijenjeno vrijeme vožnje 33 minute, a na trasi bilo bi oko 13 stajališta.
Kada jednog dana tramvaj dođe do Franje Tuđmana, bit će potrebno dodati još dva kilometra tračnica da bi se tramvaj došao u središte Velike Gorice. Povijesno spajanje Zagreba i Velike Gorice značajno bi olakšalo život velikom broju Velikogoričana.

Kultura

FOTO Kiša premjestila koncert Simply Brassa iz parka u dvoranu

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Koncert Kvinteta Simply Brass u Dvorani Galženica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kvintet Simply Brass na 14.Velikogoričkom brass festivalu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta održao je večeras koncert u Dvorani Galženica, a ne u Parku dr. Franje Tuđmana. Razlog promjene lokacije bila je kiša.

Koncert je najavio Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Velikogoričkog brass festivala, a kvintet je u svom četvrtom nastupu u Velikoj Gorici opravdao svoju visoku reputaciju koju uživa u glazbenim krugovima i kod štovatelja njihove glazbe.

03.06.2020. Velika Gorica. Koncert Kvinteta Simply Brass u Dvorani Galženica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kvintet čine: Tomica Rukljić, Nikola Zver, Rudolf Homen, Alan Bošnjak i Željko Kertez. Ansambl djeluje od 2005. godine, održao je niz zapaženih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihov repertoar sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te obrada za brass ansambl iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, jazz skladbi, filmske glazbe i popularnih melodija.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Priroda

FOTO Munje, grmljavina, vjetar i pljusak

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Olujno nevrijeme s jakim vjetrom, munjama, grmljavinom i obilnom kišom spustilo se na Veliku Goricu nekoliko minuta prije 19 sati. Trajalo je nešto duže od pola sata.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Kako poslovati u doba pandemije, malim iznajmljivačima otkriva Turistička zajednica Zagrebačke županije

Za radionicu se potrebno prijaviti

Objavljeno

on

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva male iznajmljivače sa svog područja na besplatnu online edukaciju na temu „Poslovanje malih iznajmljivača u doba pandemije“ koja će se održati u ponedjeljak 8. lipnja u 18 sati preko aplikacije Zoom. Edukaciju organiziraju Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s turističkim zajednicama gradova i općina s područja Županije te Savjetovalište za obiteljski smještaj Interligo.

Prijave su obvezne, a primaju na e-mail adresu: infotic@visitzagrebcounty.hr

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno