Poveži se s nama

Vijesti

‘Automobil stoji uz cestu već dva tjedna! Ili je ukraden, ili je napušten’

Na ulazu u Novo Čiče već dva tjedna stoji automobil koji djeluje zaboravljeno, odbačeno, zanemareno… Stanovnici se pitaju o čemu se radi, s obzirom da vlasnik očito nije nitko od mještana

Objavljeno

Svakog jutra kad krenu na posao, u školu ili negdje treće, stanovnici Novog Čiča na ulazu u mjesto vide kako je uz cestu, na travnatoj površini, parkiran automobil. Svakoga dana, kad se vraćaju svojim kućama, na istome mjestu vide isti automobil. I tako jedan dan, drugi, treći… Petnaesti! Sasvim dovoljno da se mnogi od njih zapitaju što se događa, čije je to vozilo bordo boje, zašto stoji naizgled odbačeno, zaboravljeno… I sasvim dovoljno da nam se jedna čitateljica javi s tom informacijom, u želji da se stvar razjasni.

“Ovaj auto stoji već dva tjedna na ulazu u Novo Čiče, možda je ukraden, možda zaboravljen ili…”, obratila nam se čitateljica sa svojim pretpostavkama.

Moguće je i jedno, i drugo, možda i nešto treće, a možda i ova naša objava pomogne u rasvjetljavanju ove neobične pojave. Možda netko prepozna svoj automobil, možda se netko sjeti gdje je parkirao…

Vijesti

U javni prijevoz od sutra s maskom

Mjera stupa na snagu u ponoć

Objavljeno

on

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste, pa je nacionalni Stožer civilne zaštite dobio novu odluku, a ona se tiče javnog prijevoza. Naime, vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera. Putniku koji nema masku prijevoznik ne smije dozvoliti ulazak u prijevozno sredstvo. Mjera stupa na snagu u ponoć.

– Vozač ne smije pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju maske – kazao je Davor Božinović.

Nastavi čitati

Vijesti

Za zapošljavanje žena koje će brinuti za starije osobe Općina Orle dobila gotovo milijun kuna

Projekt Zaželi ušao je u drugu fazu

Objavljeno

on

Općina Orle dobila je 926.000 kuna za projekt “Zaželi” kojim će se s područja općine zaposliti 10 žena. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 19. lipnja načelniku Ervinu Vujici uručili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ane Lončar.

– Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda – kazao je Plenković.

Kroz provedbu programa Zaželi zaposleno je više od 6.000 žena, a uključeno je 30.000 starijih osoba koje su zbrinute u vlastitom domu, a koje bi bez tih usluga imale vrlo teške okolnosti za samostalni život.

– Želim podsjetiti da je ovdje ciljna skupina bila upravo teže zapošljive žene, zrele srednje dobi i to u ruralnim krajevima – istaknuo je Plenković i dodao kako je time država ispunila svoju temeljnu zadaću, popunivši onaj dio tržišta rada koji privatni sektor teško može popuniti.

Ministar Josip Aladrović objasnio je da sam projekt Zaželi sadrži tri komponente: komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.

Nastavi čitati

Vijesti

Nakon mjesec dana na goričkom području novi slučaj koronavirusa

Objavljeno

on

Nakon jučerašnja dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ponovno je zabilježen slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi s područja goričke ispostave Doma zdravlja. U Gorici je do danas ukupno zaraženo 40 osoba, a tri su preminule. Tako je danas do 11 sati evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno