Poveži se s nama

HOTNEWS

Aktualni sat Gradskog vijeća iznjedrio je mnogo vrućih pitanja, a u finišu prvog sata vijeće zamalo ostalo bez kvoruma

Objavljeno

Na Aktualnom satu 21. sjednice Gradskog vijeća, osim uobičajenih pitanja o asfaltiranju cesta, domu za umirovljenike te aktualnim gradskim programima poput Dječjeg tjedna, bilo je i nekoliko ‘škakljivih’ pitanja, i to ne samo od oporbenih vijećnika.

 

Uobičajeno oštar prema vladajućima bio je HNS-ov Goran Beus Richemberg koji je postavio pitanje smjene direktora VG Vodoopskrbe Stjepana Raka. O ovome se, naime, već neko vrijeme šuška, ali ništa nije potvrđeno niti s jedne strane.

 

“Prije 70-ak dana ovdje smo slušali izvješće o radu gradskih tvrtki i to nakon punih sedam godina pauze. Izvješća koja smo dobili kazuju da je situacija fantastična. Među zvijezdama se posebno isticala VG Vodoopskrba s velikim hvalama na račun predsjednika Uprave kad, eto ti vraga, čujem da je smijenjen. Meni je malo nelogično da se tako uspješan direktor smjenjuje pa me zanima zašto”, rekao je Beus Richemberg.

 

gradsko-vijece-goran-beus-richemberg

 

Smjenu je demantirao gradonačelnik Dražen Barišić i još jednom pohvalio rad te gradske tvrtke, no HNS-ovac je na to dodao: “Dobre su ovo vijesti, ja sam se zaista bio zabrinuo za sudbinu gospodina Raka. Ne daj bože da mu se nešto dogodilo, da je smijenjen ili razvlašten, a sad se pokazuje da zapravo kolege iz HDZ-a koji su mi to rekli nisu dobri informatori, pa ću se ubuduće kloniti tih izvora informacija”.

 

Dolaze li u Goricu novi taxi prijevoznici?

 

“Nova odluka o autotaksi prijevozu već 10-ak dana stoji na stranicama grada, a vodi ničemu drugome nego uništenju velikogoričkih taksista. Na mala ili velika vrata u grad će nam doći i Eko taxi i Zagreb taxi i Cammeo, a 80-ak goričkih taksista dobit će konkurenciju od možda i 200-tinjak zagrebačkih kolega. Pitam se kako će ti ljudi preživjeti i kome je to u cilju”, upitao je HDZ-ov vijećnik Tomislav Lukšić, a odgovor je dobio od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravka Katulića: “Nije točno da će i drugi moći participirati u prijevozu jer dozvolu može dobiti samo onaj koji ima sjedište ili boravište na području Velike Gorice”.

 

No, Lukšić je ustvrdio kako nikome nije problem zadovoljiti taj kriterij i registrirati tvrtku u Gorici te dodao: “Ova odluka je pisana na rupi u zakonu koji ne ograničava broj dozvola. Zna se koliko je, po broju stanovnika, potrebno taxi dozvola u gradu. Jedan taksist ide na svakih 650 stanovnika, a sve više od toga je previše”, zaključio je Lukšić. Vijećnik Lukšić to nije primijetio, ali porastom broja privrednih subjekata na području našega grada zasigurno bi se povećao i prihod u gradskom proračunu, čemu bi u konačnici trebali težiti svi koji obnašaju vlast u Velikoj Gorici.

 

gradsko-vijece-tomislav-luksic

 

Klub mladih do kraja listopada

 

Nikola Ivan Leder, vijećnik vladajućeg HDZ-a, želio je dobiti više informacija o Klubu mladih Velike Gorice.

 

“Iz proračuna smo osigurali 100.000 kuna da konačno krenemo s Klubom mladih u Velikoj Gorici, a bit će smješten u Domu kulture Galženica, na trećem katu, u našem prostoru. Dakle, neće nas ništa koštati, osim što ga trenutno preuređujemo i sređujemo da bude u punoj funkciji. Završena je sanacija prostora, a u tijeku je opremanje”, objasnio je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika, i dodao kako otvorenje Kluba očekuje do kraja listopada.

 

Tri HDZ-ova vijećnika, Tomislav Lukšić, Stjepan Kosić i Jurica Mihalj napustili su sjednicu Gradskog vijeća nakon što su postavili svoja pitanja, a na to su na kraju Aktualca reagirali oporbeni vijećnici. U njihovo ime istupio je SDP-ov Damir Šimunić: “Vi ste danas ostali bez jednog dijela vaših vijećnika. Smatram da je to neprimjereno i neodgovorno prema građanima Velike Gorice. Klub vijećnika SDP-a će napustiti sjednicu dok se ne saberete, dok ne vidimo da li ćete svoje vijećnike vratiti natrag da rade posao za koji su ih građani birali”.

 

Sjednica Gradskog vijeća nastavljena je nakon 10 minuta, kada su se HDZ-ovi vijećnici vratili.

 

gradsko-vijece-1

 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno