Poveži se s nama

Vijesti

‘Aktualac’ na Vijeću: O smradu, emigraciji, mostu, digitalizaciji i liftovima…

Sjednica Gradskog vijeća počela je aktualnim satom, u kojem je bilo govora o raznolikim temama

Objavljeno

Velikogoričko Gradsko vijeće okupilo se na sjednici u 9 sati i odmah je krenuo, već po običaju, aktualni sat. Vijećnici su postavljali pitanja, gradonačelnik i zamjenici odgovarali, a teme su bile raznolike…

Damira Šimunića iz SDP-a kako će se riješiti problem smrada koji se širi u podrumu Tržnog centra.

– U pitanje su dovedeni i minimalni higijenski uvjeti, a riječ je o prostoru u kojem su smještene mesnice, ribarnice i trgovine s hranom – upozorio je Šimunić.

– Taj je prostor u privatnom vlasništvu, ali budući da se u njemu obavlja komunalna djelatnost, svakako želimo da se provede higijena prostora. Kroz gradske akte ćemo proslijediti pitanja prema odgovornima kako bi se riješio smrad koji dolazi zbog nebrige i postaje sve veći problem – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Pričalo se i o odljevu mladih iz Velike Gorice, koliko ih je otišlo u Irsku i na druge destinacije, no doznali smo samo da postoji.

– Nažalost, nema točne evidencije, ali svjesni smo da su mladi odlazili. Međutim, situacija nije ni približno dramatična kao u nekim drugim krajevima Hrvatske – kazao je Barišić.

Govora je bilo i o digitalizaciji gradske uprave, ali o tome gdje i kako gradonačelnik prima plaću.

– Primam plaću tamo gdje sam dobio povjerenje. Kao saborski zastupnik imam pravo na naknadu od 1500 kuna mjesečno za materijalne troškove, a ja taj iznos dajem u humanitarne svrhe – kazao je gradonačelnik.

Mostov Šimac upozorio je i na zaštitu jezera Čiče kao i pitke vode prilikom izrade Prostornog plana Jezera Čiče, a govorilo se i o Kučkom mostu. Uskoro bi trebala stići odluka o izvođaču radova, a u siječnju bi trebao biti potpisan ugovor o izgradnju. Ukupna vrijednost je sedam milijuna kuna, a zajednički će ga financirati Grad, Županija i Hrvatske vode. Bit će to betonski most od 20 tona, dug 62 metra.

Prema kraju ide i legalizacija u Gradu, legalizira se i velik broj objekata u gradskom vlasništvu, a najave kažu i da će se Grad uključiti i u projekt uvođenja liftova u starijim zgradama. Ali uz napomenu: “Kad za to dođe vrijeme.”

Vijesti

Iz Grada pozivaju obitelji s više djece da iskoriste jednokratnu novčanu pomoć

Obitelji s četvero i više djece ovo pravo mogu iskoristiti jednom godišnje

Objavljeno

on

Iz Grada Velike Gorice pozvali su roditelje obitelji s četvero i više djece da iskoriste jednokratnu novčanu pomoć. Uvjet je da obitelj ima prebivalište na području Grada Velike Gorice i da djeca žive u istom kućanstvu kao i roditelji.

– Visina iznosa novčane pomoći ovisi o broju malodobne djece, a za svako malodobno dijete iznosi 500 kuna – poručili su iz Grada.

Više informacija možet pronaći ovdje, a sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj telefona 01 6269 918 ili 01 6269 938.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija i ovaj vikend na prometnicama

Na području Policijske uprave zagrebačke samo sinoć zabilježeno je 148 prometnih prekršaja

Objavljeno

on

Tijekom vikenda policija na području cijele Policijske uprave zagrebačke pojačano nadzirati brzinu, alkohol, pojas i korištenje mobitela. Akcija će se provoditi u večernjim satima i usmjerena je upravo na ‘četiri glavne ubojice u prometu’. Iz PUZ-a javljaju kako je tijekom prve večeri provođenja akcije zabilježeno 148 prometnih prekršaja. Četrdeset vozača uhvaćeno je u vožnji u alkoholiziranom stanju, 62 u prebrzoj vožnji, četvero ih nije bilo vezano, a šest vozača koristilo je mobitel tijekom vožnje.

– Najveće zabilježene koncentracije alkohole su kod 45-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u mjestu Bedenica, Sveti Ivan Zelina dok je u organizmu imao 1,91 g/kg alkohola, zatim kod 43-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom na Zagrebačkoj cesti dok je u organizmu imao 1,63 g/kg alkohola te kod 41-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Mrkšinoj ulici dok je u organizmu imao 1,66 g/kg alkohola. Nadalje kod 38-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici Dubrava dok je u organizmu imao 1,62 g/kg alkohola te kod 21-godišnjaka koji je upravljao pod utjecajem alkohola 0,66 g/kg, u Novoselcu u Česmanskoj ulici – poručili su iz PUZ-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Inicijativa #TrashtagVelikaGorica sutra ponovno u akciji

Kreću u svoju treću po redu akciju čišćenja Velike Gorice

Objavljeno

on

Naše dvije ekološki osviještene sugrađanke odlučile su očistiti svoj okoliš očistiti od smeća. Jelena Mučnjak i Tihana Maretić pokrenule su inicijativu #TrashtagVelikaGorica i počistile cestu, jarak i grmlje oko Sajmišta. Kako to kod nas često biva, nije trebalo dugo čekati kako bi njihovi sugrađani pokazali nepoštovanje kako prema njihovom trudu tako i prema svom gradu. Ti nesavjesni ‘prljavci’ napunili su očišćeno područje još većom količinom smeća i poslali jasnu poruku da ih baš briga za okoliš u kojem žive. No, to nije pokolebalo dvije odlučne Goričanke da ponovno krenu u akciju. Po drugi put ove godine u nedjelju će čistiti područje oko Sajmišta.

Foto: Tihana Maretić

– Hvala vam na tome, dragi sugrađani. Sad se povlači pitanje tko je tvrdoglaviji i uporniji, vi ili mi. Mi se nekako ipak damo kladiti na nas, ali vrijeme će pokazati. Ponovno vas sve pozivamo da nam se pridružite, obećavaju nam lijepo vrijeme, a mi vam obećavamo sve potrebno za rad; rukavice, alate, vreće, osvježenje i klopu (misleći pritom na peciva i sendviče, a ne na roštilj i plate ), dobro druženje, izvrstan motiv i uvjerljivo nenadmašan osjećaj zadovoljstva sa samim sobom i s onim sto ste upravo odradili na kraju – poručile su djevojke preko Facebook-a.
Akcija čišćenja počinje u 9 sati kraj Sajmišta, a više informacija možete dobiti na brojeve telefona 098 1397 298 i 091 7251 437.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno