Poveži se s nama

Crna kronika

Policija otkrila kradljivca ribljih konzervi

Ukrao je artikle vrijedne više od tisuću kuna

Objavljeno

Gorička policija prošlog je tjedna završila kriminalističko istraživanje kojim je utvrdila tko je muškarac koji je 20. listopada iz trgovine u Velikoj Mlaki ukrao veliku količinu ribljih konzervi. Muškarac je, podsjetimo, iskoristio zauzetost zaposlenica kako bi ukrao konzerve. Artikli koje je Zagrepčanin toga dana odnio iz trgovine Konzum u Mlaki koštaju 1.070 kuna.

Crna kronika

Lopovi tijekom vikenda demontirali traktor, ukrali gorivo iz radnog stroja te vibro nabijač s gradilišta

U dvije krađe šteta gotvo 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji tijekom vikenda su ukrali vrijedne alate i dijelove radnih strojeva, javlja gorička policija, te su vlasnicima uzrokovali veliku štetu. Policija je zaprimila dojave o dvije takve krađe.

U mjestu Novaki Ščitarjevski nepoznati je počinitelj u periodu od 28. veljače do 1. ožujka provalio u garažu. Provalnik je obio ulazna vrata kako bi ušao u garažu, a tamo je demontirao i ukrao dijelove s traktora marke IMT te ukrao jednu pumpu. Šteta je oko 10 tisuća kuna.

Nepoznati počinitelj ukrao je vibro nabijač  s gradilišta projekta Aglomeracija velike Gorice. Tijekom vikenda, radnici su stroj ostavili na otvorenom prostoru gradilišta iza naselja Kuče. Osim nabijača podloge, kradljivac je ukrao i dizelsko gorivo iz drugog radnog stroja. Šteta je 18 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalnik haračio po Kurilovcu, provalio je u četiri kuće u nekoliko sati

Dvije je uspio i opljačkati

Objavljeno

on

Isti dan, u petak 26. veljače, nepoznati je provalnik opljačkao dvije kuće u Kurilovcu, a još je dvije pokušao opljačkati.

Prva u seriji provala bila je oko 18.30 sati u Ulici Mije Vojnovića gdje je provalnik prikladnim predmetom obio prozor te ušao u kuću. No, vlasnica je bila na drugom katu kuće u trenutku provale, čula je lupanje i sišla te je provalnik pobjegao bez plijena.

Nakon toga lopov je između 16 i 19.30 sati provalio u kuću u vlasništvu 35-godišnjaka u Lederovoj ulici. Obio je ulazna vrata, ušao u prostor kuće, ispremetao stvari i ukrao dva muška sata i oko 2.000 kuna. Pobjegao je kroz prozor, a ukupan ‘ulov’ iz ove kuće je vrijedan 6.000 kuna.

Između 18.15 i 19.30 sati opljačkana je i kuća u Horvatovoj ulici koja je s prethodnom, Lederovom, povezana dvorištima. U kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje, počinitelj je ušao tako što se prije popeo na dvorišni objekt te kroz terasu došao do prozora koji je obio i otvorio. Ukrao je novac u kunama i eurima, ukupne vrijednosti oko 3.000 kuna.

Na meti se taj dan našla i kuća u Ulici Nikole Tesle. I tu je provalnik pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 79-godišnjaka. Popeo se na balkon, obio PVC prozor, ušao u kuću i ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

– Pozivamo građane na oprez i apeliramo da nam dojave ukoliko u svojoj ulici primijete nekog sumnjivog. Neobično može biti i da isti automobil prolazi više puta ulicom, zastajkuje, gleda te se u njemu eventualno nalaze osobe koje snimaju kuću ili promatraju. Slobodno neka građani zapišu broj registarskih oznaka i zapamte izgled ljudi koje su uočili ili neka nazovu policiju – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pijan prosio ispred trgovine. Nakon što je došla policija izvadio spolovilo i počeo mokriti po parkiralištu

Prošnjom je zaradio 78,20 kuna

Objavljeno

on

Mjesec dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje dobio je Mladen U. (38) koji je 14. siječnja ispred velikogoričkog Kauflanda napravio popriličan kaos. Prema optužnici, Mladen U. je s 1,66 promila alkohola u organizmu prosio ispred trgovine. Na papiru koji je držao pisao je kako treba hranu za bebe, a od građana je uspio prikupiti 78,20 kuna. No, kada su pred Kaufland stigli policajci, Mladen U. je pred njima i ostalim građanima izvadio spolovilo te krenuo morkiti po ogradi. Tako je zaradio prijavu za prosjačenje, ali i vrijeđanje moralnih osjećaja građana, piše Jutarnji. Novac koji je 38-godišnjak dobio od građana za hrau za bebe bit će mu oduzet i uplaćen u državni proračun, a troškove prekršajnog postupka, po odluci Prekršajnog suda u Ivanić-Gradu, platit će građani.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno